Ako riešiť stavebný dozor na búranie starého domu?

Ahojte, mozete mi poradit? Planujem zburat starsi dom svojpomocne, no potrebujem nejaky odborny stavebny dozor. Ak niekto uz riesil podobnu vec, tak stacilo len uviest meno a kontakt na dotycnu osobu do ziadosti? Alebo tam niekto aj skutocne musel byt? Co stoji takyto dozor na buranie domu? Ak mate nejaky kontakt, budem len rad. Malacky a okolie. Dakujem za reakcie
Odpovedať
@tricolores ahoj, riesila som to tento rok, ale v okrese TN. Moja skusenost: na stavebny urad som so "Ziadodstou o odstranenie stavby" musela dorucit aj "Technologicky opis buracich prac" a "Prehlasenie" - stavebneho dozoru o vykonani stavebneho dozoru.+ kopiu katastralnej mapy s kolkom a "suhlasne" stanovisko okresneho uradu zivotneho prostredia k odstraneniu stavby. To "Prehlasenie" bol normalny Format A4, vypisal mi to p. projektant, ktory mi robil projekt + robi mi aj stavebny dozor na novostavbu a + podpisal mi aj ten stavebny dozor na odstranenie stavby. On mi vypracoval aj "technologicky opis buracich prac". Potom pri burani vobec nebol - vsetko som si organizovala sama, len som ho informovala, kedy zaciname, co sme robili a tak. Ja som musela jednotlive etapy aj fotit pre zivotne prostredie - vyseparovana skridla, vyseparovane drevo, vyseparovana tehla, beton, na jednej kope okna, dvere, na druhej linoleum, na tretej ryny na dazdovu vodu a tak :-) . Tu fotodokumetaciu som potom do 10 dni musela dorucit na okres na zivotne prostredie + opis k tomu, ako sa nalozilo s odpadom a kde isiel. To mi tiez potom spravil p. staveny dozor, aj to odniesol na zivotne. Vylozene fyzicky tam nemusel byt, no kebyze mu poviem, tak by prisiel. S cenou ti neporadim, ja som mala dohodnutu sumu na vsetko spolu co mi robil p. projetant. Ak by si chcel, mozem ti do IP poslat moj "opis buracich prac" - to by si si dokazal aj sam napasovat na to tvoje, co potrebujes zburat, a cez Komoru stavebnych inzinierov najdi niekoho v okoli, co robi dozor.
Odpovedať
My sme búrali stodolu - náš stavebný dozor si vypýtal za prehlásenie a opis prác 80EUR a viac sme ho nevideli....keby sme vyžadovalia by bol pri búraní, cena by bola iná
Odpovedať
@tricolores u nás nik nemusel byť. bol iba otec a MM. stavebný dozor nie. iba chalan čo to búral. a to sme mali dvojdom, kde v druhej polovici domu bývy suseda.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja to mám teraz čerstvo za sebou. So žiadosťou na OÚ sme doložili papier na ktorom bola pečiatka a podpis stavebného dozoru (na papieri bolo meno, adresa, a napísané že Ja dolu podpísaný budem vykonávať stavebný dozor na stavbe bla bla.... ) potom sme pridali technologický opis prác (napísaný vo worde, nič ťažké, ešte by som to mala mať v PC) potom sme pridávali pôdorys aj s rozmermi - to som ručne s pravítkom nakreslila - a úplne stačilo, potom sme pridávali LV a katastrálnu mapu. To bolo všetko, potom sa to rozposlalo susedom (že sa bude búrať ) čakali sme a čakali - majú na prevzatie 18 pracovných dní. Potom príde povolenie na búracie z OÚ to sa znova pošle susedom a čaká sa kým si to prevezmú. Keď sa to prevezme ideme na Stavebný úrad opečiatkovať právoplatnosť búracieho.... Za dozor sme nič neplatili, rozobrali sme strechu vybrali drevo, zbúrali strop a nakoniec sme to dali cez firmu- stálo nás to menej nervov. :-) Držím palce ;-)
Odpovedať
@paulli ahojte a nemuseli ste mat aj projektovu dokumentaciu pre vodarne, ZSE a SPP distribuciu opeciatkovanu tiez tym stavebnym dozorom? lebo od nas stavebny urad vyzaduje k ziadosti na buranie este aj vyjadrenia od nich... a tam im zrejme nebude stacit ten technologicky opis prac (uz som taky tiez nejak dala dokopy).
Odpovedať
Profilova fotka
No dom uz ked sme ho kupovali bol odpojeny on IS. Vobec sme take nieco nepotrebovali nastastie. Ako vidim iba vam robia starosti navyse :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@shmoulinka1
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
Stavebný dozor stojí okolo 100€ - 250€ Ideálne je mať odpojené všetky IS. Keď sa nedá napr. Vodari nemajú od niektorých miesť plány tak Vás nebudú chceť odpojiť. Tak treba odstaviť v hl. hodinách vodu + každý deň nahlasiť že idete búrať a može sa stať porucha, aby ste ju neplatili vy. Aby ste moc neplatili recyklovať všetky odpady dreva a treba začať strecha, strop,okna dvere a nakoniec zbúrať steny. Dozor zvyčajne nechodí na takéto stavby. Viac krát ako 1-2 krát podľa toho aký dojem spravíte. A na skládke si berte všetky vážne lístky tie budete potrebovať pri koladácií stavby.
Odpovedať
@darinka152 ahoj, môžem ťa poprosiť aj mne poslať do ip opis buracích prác poprípade aj prehlasenie stavebného dozoru? a na životné prostredie treba napísať nejakú žiadosť alebo ako to prebieha?
Odpovedať
@zasaja11 ahoj poslem ti IP.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?