Ako postupovať keď pozemok vlastním ja a partner bude čerpať hypotéku.

Zdravím. Chcem Vás poprosiť o radu. S partnerom (nie sme manželia) chceme začať stavať. Moji rodičia mi idú darovať pozemok. Nakoľko som na rizikovom tehotenstve, v banke ma neodporúčajú začleniť do hypotéky, takže bude vedená iba na partnera. Otázka znie, ako postupovať pri získaní stavebného povolenia? Nevadí, že na liste vlastníctva budem iba ja? Alebo tam musí figurovať aj on. Naši s tým moc nesúhlasia keďže "žijeme nadivoko". Neviem teraz čo je najlepší postup aby sme vybavili hypotéku a získali všetky povolenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@hvorcek stavať sa dá na cudzom pozemku, musí byť priložený súhlas vlastníka, príp. zmluva o používaní. Súhlasím s rodičmi, ale aj tak sa partner sa vystavuje vyššiemu riziku ako Vy, to zas vysvetlite rodičom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@hvorcek vidim, ze toto je uz stara tema, ale rada by som ju otvorila nakolko som v podobnej situacii. Ja na materskej, vlastnim pozemok a chceme hypoteku. Povodne sme rozmyslali, ze zoberieme spolu ale teraz ked citam, ze Vam neodporucali zaclenit sa do hypoteky. Ak by ste mali cas, mozte mi napisat preco a ako ste dopadli? Dkaujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?