Ako je to s povolenim na studnu?

Pekný deň strecháči, rada by som sa informovala o jednej veci. Uz sa tu toho pisalo o studni vela, avsak nazory sa rozchadzaju a mna zaujima zakon. Viete mi poadit? V projektovej dokumentacii mam studnu vedenu ako existujucu, avsak realne este na pozemku ziadna studna nie je. Mozem si ju teraz vyvrtat len tak bez nejakeho povolenia?? Respektive len vyvrtat a osadit ruru bez cerpadla. A potom podat stavebne povolenie?? Ak podam stavebne povolenie a nevyvrtam studnu, moze byt nejaky problem, ak mam studnu vedenu ako existujucu, ze by mi konanie nepreslo?? Dakujem za vsetky rady a odpovede
Odpovedať
1
2
@ann295 Studna je vodna stavba, na ktoru ti treba stavebne povolenie. V praxi to 99,9% ludi ignoruje. Akurat si sposobis to, ze za par rokov, ked zacnu studniam montovat vodomery, budes prvy na zozname v celej dedine ;-) V reale potrebujes na povolenie hydrogeologicky posudok, ktoreho zakladom je urobit skusobny vrt. Z tohto vrtu ti potom ten geolog urobi rovno studnu.
Odpovedať
Profilova fotka
manzel vybavoval povolenie na studnu a ani to az tak dlho netrvalo, ale ako hovori komentar vyssie, velmi vela ludi ho ignoruje.
Odpovedať
V dnešnej dobe a studňa a voda na pitie. Je rok 2015. To je nezodpovedné piť takúto stojatú mútnu vodu. Ja som proti, lebo môžete dostať dyzentériu alebo úplavicu, nebodaj niečo horšie.
Odpovedať
@tinika11 Kde ste sa, prosim, docitali, ze bude na pitie? PS: Mimochodom, sucastou legalnej studne su aj rozbory kvality vody, mineralne a organicke znecistenie. Nevyjadrujte sa, ked nemate co k veci povedat. PPS: Vasa voda z vodovodu je odkial, prosim, z ladovca?
Odpovedať
Profilova fotka
@tinika11 preco by mal niekto dostat tvoje spominane choroby, ked ma vodu v poriadku a v lepsej kvalite ako ty pijes z vodovodu
Odpovedať
A čo ak má suseda, ktorému presakuje žumpa a jej to ide do studne, nie teraz, možno časom. Ja by som to nepila. Je to od nej nezodpovedné. Načo kupovala dom bez pitnej vody. Nech odstúpi od zmluvy.
Odpovedať
@tinika11 ano rok 2015 a voda na pitie zo studne. V dnesnej dobe su uz rozne filtre a podobne veci. Je to nova cast obce, kde je povolena nova vystavba, avsak zatial tam voda nie je. Jedina moznost je studna, kym sa vybuduje vodovod, ktory je v plane. Nevidim v tom problem. Riesim tu prislusne potrebne povolenia a nie to, ci bude voda pitna. Dnes su prostriedky,akymi sa to da dosiahnut. A nakoniec mozno bude mat lepsie hodnoty ako ta vasa z vodovodu
Odpovedať
Profilova fotka
@tinika11 este dobre ze je rok 2015, lebo v 2005 alebo v 1995 susedovi zumpa nemohla pretekat :-D :-D :-D
Odpovedať
Sú veru všelijakí podvodníci, aj u nás chodili po ulici, že nám namontujú osmózy a podobné nezmysly, pýtali za to 400 euro a prosím vás, na internete to bolo za 100 euro, ale efekt nulový. Známa pracuje na hygienickej stanici a povedala, že vodu zo studne by nepila a tieto nahrážky, rôzne zariadenia, to sú podvody, nemajú taký účinok a sa zanesú. Ako môžete žiť v dnešnom storočí bez pitnej vody, mladá žena, je to nezodpovedné. Tak aj developer má svoju vinu, išlo mu iste len o to, aby pozemky a domy popredal a ako tam budú ľudia žiť, mu je jedno. A ak boli lacné a ak sa na to niekto ulakomil, tak nech si pije kalnú vodu zo studne, žaburince, ale je to nezodpovedné, hazard. Dovidenia
Odpovedať
@tinika11 Zbohom!
Odpovedať
@tinika11 pozrela som si Váš profil a už sú mi jasné Vaše názory. Poprosím Vás, aby ste do mojej diskusie prispievali k veci a nie hodnotili, či chcem vodu zo studne alebo z verejneho vodovodu. Ďakujem Dovidenia
Odpovedať
Profilova fotka
@ann295 stavebne bez studne problem nebude, ale bez nej bude problem skolaudovat. Bez povolenia nemozes vrtat, z toho by mohol byt casom priekak :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ann295 A najväčší priekak je pripojiť studňu k verejnému vodovodu cez domový rozvod. To vám naúčtujú pekných pár tisíc za vyčistenie verejného vodovodu. @matorado Je rozdiel mať studňu na kopci pod lesom, a na rovinu uprostred chemických polí. Voda a chemikálie nasakujú/odtekajú do pôdy pod určitým uhlom.
Odpovedať
Tá pani kúpila dom bez vody, mala by odstúpiť od zmluvy. Ako mohla niečo také kúpiť. Na obhliadke si mala pozrieť všetko, či tečie. A ak kupovala pozemok, mala pozerať, kde má prípojky. Darmo sa teraz rozčuľuje a srší síru, nič jej nepomôže. Viete, len sa čudujem, že je ochotná sa v takejto vode tá osoba aj okúpať, nedajbože aj uvariť, to by som nemohla. Jej chyba, mala si to overiť predtým. A stavebný úrad ? Ten jej naúčtuje pekných pár tisíc, že sa pripojí na čierno k vodovodu. To nie sú žarty, môže ohroziť celú obec, zamoriť.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinika11 ktovie vie citat a predovsetkym chape pisany text, ma v zivote obrovsku vyhodu. Ale da sa to natrenovat. Ta pani nekupila ziaden dom, ale kupila pozemok kde ide stavat. Na cierno sa nikam nepripaja, lebo momentalne sa akosi nema kam :)
Odpovedať
V akej projektovej dokumentacii mas evidovane ze studna jestvuje? Akoze je skolaudovana v ramci niecoho? Mas ju na geometrickom plane? @tinika11 jediny kto sa tu rozculuje si ty. Nik tu nelutuje ze nema nejaku pripojku a evidentne kupovali pozemok,ci dom s tym, ze tam voda dotiahnuta nieje. Stavebny urad im nenapari nic,lebo napojit sa k neexistujucemu vodovodu je nemozne. Cim konkretne zamori celu obec? Vodou zo studne? To potom robim aj ja,aj ked nou iba polievam.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Nemôže byť rúrkami prepojená studňa a verejný vodovod. Studňa musí mať v dome samostatnú rúrky alebo musí byť nejaký prepínací ventil medzi verejným vodovom a studňou.
Odpovedať
Ale prosím vás, asi vám niekto všetkým stojí na vedení. Tá osoba píše: "V projektovej dokumentacii mam studnu vedenu ako existujucu, avsak realne este na pozemku ziadna studna nie je. Mozem si ju teraz vyvrtat len tak bez nejakeho povolenia?? Respektive len vyvrtat a osadit ruru bez cerpadla. A potom podat stavebne povolenie??" Kto by jej urobil projektovú dokumentáciu s chybami ?! Tak by ju reklamovala takúto prácu u projektanta, ak nakreslil studňu a nemá ju.. Studňu má na pozemku a tu sa snaží získať rady, ako sa pripojiť. To je môj názor. Chce obísť povoľovacie konanie a tu hľadá rady, že ako. To je všetko. Nemusím byť vyšetrovateľka, aby mi to nezaplo. ;-)
Odpovedať
Aj my máme studňu a verejný vodovod tiež a rozbor studne si dávame robiť každý rok na deň vody, nebudeme polievať rajčiny so závadnou vodou predsa a potom ich konzumovať. To dá rozum. Máme čerpadlo od firmy Sigma, manžel má v pivnici malú vodáreň a odtiaľ ide prípojka do studne na pozemku a tá je zakrytá, aby tam nepadala špina alebo nebodaj mačičky, aby tam nespadli.
Odpovedať
@atlaska v projekte pre stavebne povolenie mam evidovanu studnu ako jestvujucu a mam si dat vykopat studnu. Teda sa pytam, ci si ju mozem vykopat len tak alebo treba na to nejake ohlasenie , pripadne nejake povolenie. Ide mi o to, ci mozem vrtat studnu bez akehokolvek ohlasenia. Ci mi hrozi nejaka pokuta.
Odpovedať
@tinika11 pani zlata, budte taka dobra a uz sa nevyjadrujte, nakolko ste nepochopili diskusiu, presne ako pise @majkoj. Nesnazim sa obist ziadne povolovacie konanie.
Odpovedať
@mudrastrecha ako vies, ze ked im urobia vodovod /co mmoze trvat este roky/ ho potom napoja spolu so studnou? Ved necha studnu iba na splachovanie a pranie a pitnu vodu si napoji cez ine trubky. @tinika11 s tebou je tu dne skopa srandy :-D @ann295 potrebujes povolenie na studnu,otaz je ci ti daju povolenie na vyopanie druhej studne,kedze jednu uz na pozemku mas.
Odpovedať
@ann295 Tak ako Vám mohol projektant nakresliť do projektu niečo, čo neexistuje ?!! Pre Krista Nazaretského! Tak reklamujte projekt! Pozrite sa, nemám 16. Chcete si urobiť studňu na čierno, po tichu a tváriť sa, že tam bola a s tým vstupovať do stavebného konania. To je všetko. Viem, o čo Vám ide.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinika11 ano niekto si stoji na vedeni, akurat my to nie sme :) , naozaj treba chapat pisany text. Otazka znela, ci ked ma studnu niekde vedenu ako existujucu, ci stale treba vybavovat povolenie, pretoze moze byt, ze uz bola povolena. Nikto tu nehlada rady ako to obist pani vysetrovatelka.
Odpovedať
@majkoj Ale ako ju môže mať v projekte ? Ak ju reálne nemá. To má aký projekt ? Tak vidíte, sama sa chytila do pasce. Určite ju chce kopať na čierno a až potom, ako bude stavať dom, si uvedie do povolenia, že studňa je, že vodu bude mať odtiaľ, inak by jej povolenie nedali, ak stavba nemá vodu. Javí sa mi, ako podvod tento príspevok. Dobrú noc.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinika11 uplne jednoducho, projektant dostal z niekade podklady a pouzil ich. Aj ja som mal podklady od obce kde boli pripojky zakreslene uplne niekde inde :). A cuduj sa svete nikto koli tomu nevyvadzal ako zmyslov zbaveny, proste sa to korigovalo. To tak proste von za dverami baraku niekedy funguje :)
Odpovedať
@tinika11 Veď Vám ju nik nekáže piť... :-x Odkadiaľ viete že je mútna a nevhodná po rozbore na pitie??? x-)
Odpovedať
@tinika11 D O V I D E N I A.....
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 to dufam nemyslis vazne :)
Odpovedať
Studnu mozte vyvrtat, kym na nej nebude osadene cerpadlo tak je v pohode. Ako nahlde date cerpadlo resp. napojite na dom musite mat vsetky povolenia. Ja som v projekte priviedol studnovu vodu do domu, vodari mi dali podmienku pre stav. povolenie co som mal aj v projekte ze v domu musi byt oddeleny vodovod na uzitkovu a pitnu vodu. Samozrejme pri kolaudacii domu su potrebne vyssie spominane povolenia takze sa im nevyhnete. A vodomer na studnu este dlho nikto montovat nebude.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?