Ako dodatocne kolaudovat?

Mame rodinnu poschodovu chatu. Chcem ju od rodicov kupit. Oni mali projekty a stavebne povolenie ale nikdy neskolaudovali. Teraz vsak nevedia najst ani tie spomenute dokumenty. Co teraz? K tomu je polovica chaty pisana na stryka ktory je mrtvy. Nie je nic vlozene ani do katastra.
Odpovedať
Profilova fotka
fuu tak s tym bude viacej prace
Odpovedať
To bude pekny nedoplatok na dani z nehnutelnosti. Stavebne povolenie by mohlo byt na stavebnom urade...
Odpovedať
zKed nic nieje vlozene na katastry ako moze by polovica napisana na nezijuceho stryka? Chata papierovo vobec neexistuje.
Odpovedať
My sme kolaudovali dom, ktorý bol 10 rokov rozostavaný. V archíve nám našli stavebné povolenie aj iné dokumenty, ktoré sa prikladajú k stavebnému povoleniu a spravili nám z nich kópie, ktoré sme použili doplnené o skutočný stav pri kolaudácii. V prípade ak je strýko mŕtvy je potrebné vyvolať dedičské konanie a vysporiadať sa so žijúcimi potomkami.
Odpovedať
Nasli sme vdakabohu povolenie a to je uvedene este z 89ho ze upustaju od kolaudacie a povoluju uzivanie. Znamena to ze staci spravit geometricky plan dokoncenej stavby a vlozit na kataster? Samozrejme ze majitelom pozemku a aj na stavebom povoleni je ten mrtvy stryko a moji rodicia. Som zvedava ako to budeme riesit dalej. Uz z toho mam hlavu ako melon
Odpovedať
Profilova fotka
@unica1 čo tak zájsť na stavebný úrad? Tam sa dozvieš všetko, aj tak ťa to neminie...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?