Aké povolenia treba pre montážnu jamu v garáži?

Mame v sucasnosti na garaz platne stavebne povolenie a chceli by sme v nej urobit montaznu jamu cca 3m2. Myslite, ze staci ohlaska, alebo sa to vyriesi az pri kolaudacii dokreslenim do projektu, alebo su prave s montaznou jamou problemy a treba viacej povoleni. V sucasnosti mame jamu vykopanu a bud z nej spravime montaznu jamu alebo odkladaciu pivnicu pre zeleninu. Pravdaze bude pod autom medzi kolesami.
Odpovedať
Ja osobne mam postaveny garaz bez povolenia s montaznou jamou a som na klide;)
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20: to je super sa tu s tym takto verejne chvalit 8-)
Odpovedať
@fugas20 Ja som ju dal do stavebneho povolenia sucasne s domom a bude teda predmetom kolaudacie. Preto sa pytam radsej tu na nazor aby som potom na urade uz vedel co chcem :D
Odpovedať
@y2k no a cierny mozu mat takto postavene domy a my bieli nemozeme mat ani garaz?
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20: to je na dlhsiu debatu toto....ja len nezastavam nazor ze ked dakto robi cosi nelegalne a jemu to prechadza ze to automaticky znamena ze to mozem/budem robit aj ja
Odpovedať
@y2k tak som to kupil..8rokou to nikto neriesil tak to neriesim ani ja
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20: aj ja som tak kupil :-) ale ja som jej aspon supisne cislo vybavil :-D
Odpovedať
@y2k momentalne mam ine problemy ako riesit toto
Odpovedať
S tou jamou alebo pivnicou mi neviete poradit?
Odpovedať
Nestraš, mne bagrista namiesto základového pásu pod schodiskom omylom, a to bol fakt omyl nie zámer, vybagroval malú špajzo-pivničku, čosi ako tá tvoja montážna jama a to jako mám s tým letieť na stavebný úrad pre dodatočné povolenie? A ak rada, tak sa choď opýtať na SU. Tety ti iste poradia.
Odpovedať
@pripad001 len sa pytam. obec je mala a kazdy sa pozna, tak nechcem nejako na seba upozornovat :)
Odpovedať
@mareqm Keď máš stavebné povolenie, bude to len zmena v projekte prd dokončením stavby. Tá montážna jama nie je tak zásadná zmena v projekte, aby si kvôli tomu nové tavebné povoenie vybavoval aleob to riešil teraz samostatnou ohláškou. Takéto zmeny sú bežné počas stavby. Zatavanú plochu ti to nezväčší a ani to nemá vplyv na statiku stavby. Takže to bude stačiť zakresli len do porjektu pri kolaudácii. Ale pre pokoj duše zbehni na stav. úrad a povedz, že bude zmena v projekte. Možno to zakreslia do projektu hneď.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Treba to riešiť zmenou stavby pred dokončením. Akonáhle je v projekte garáže montážna jama, mal by sa vyjadrovať okresný úrad, odbor starostlivosti o ŽP, štátna vodná správa
Odpovedať
Dakujem za odpovede. prave odpovede @patrikelias som sa bal,ze bude treba dalsie vyjadrenia. No uvidime co povie stavebny urad, kazdopadne uz viem ze sa mozem snazit s nim dohodnut len na zmene pred dokoncenim. Ak bude treba dalsie vyjadrenia tak z toho spravim pivnicu a hotovo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@mareqm ... podľa príslušnej normy v garáži rodinného domu nesmie byť montážna jama ... ak chcete montážnu jamu, tá potom musí spĺňať určité parametre určené príslušnou normou (veľkosť, hĺbku, odvetranie a pod.)
Odpovedať
Takze to je pivnicka :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte chcel by som mať podpivničenú garáž a montážnu jamu by som používal ako vchod do pivnice. Myslíte že by to prešlo?
Odpovedať
@blackdog17 zmenu stavby, s ktorou uvažuješ, by som v PD charakterizovala skôr tak, že v rámci exist. stavby garáže budeš mať pivnicu so vstupom cez prekrytý otvor (mimo jazdnej stopy motorového vozidla) v podlahe garáže, ktorú budeš zrejme využívať intenzívnejšie ako vzniknutú "montážnu jamu". Užívanie vstupu do pivnice pod garážou ako montážnu jamu by som v proj. dok. neuvádzala, aj keď ju občas budeš takýmto spôsobom využívať.
Odpovedať
@janetbla presne takto by som si to predstavoval. Len ci nebude problem s kolaudaciou potom
Odpovedať
@blackdog17 pokiaľ je zastavaná plocha menšia ako 25 m2 , tak postačuje iba ohlásenie stavebných úprav. Keby SÚ oznámil, že ohlásené stavebné úpravy podliehajú stavebnému povoleniu (čo je dosť možné nakoľko to je zmena garáže), alebo by určil, že ohlásenú zmenu stavby je možné užívať iba na základe kolaudačného rozh., tak podzemné podlažie pod garážou budeš kolaudovať ako pivnicu. :)
Odpovedať
@janetbla Aha no to by bolo super. Zabudol som napisat ze sa jedna o novostavbu
Odpovedať
@blackdog17 je to novostavba v akom zmysle? už bola povolená SÚ a už je začaté so stavbou, alebo ?
Odpovedať
@janetbla nie nie este nemam ani projekt len planujem ako by sa to dalo
Odpovedať
@blackdog17 a preco by to mal byt problem?
Odpovedať
montaznu jamu mam, projektant to nazval "znizena podlaha". rozmery su cca d.300x š.100x v.170cm Pri kolaudacii bol otvor zakryty fošnami, pani to len jednym okom pozrela, vobec to neriesila. zodpovedalo to projektu, takze vsetko legalne.
Odpovedať
@blackdog17 Kde či by to prešlo? U tvojej manželky, alebo na stavebnom úrade? Však predlož projekt k žiadosti o stavebné povolenie. Neviem, prečo by malo vadiť stavbe.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem ako je to presne pri RD s "montážnou jamov" ale na firme stím bol trošku problém....montážna jama musí obsahovať odsávanie výfukových plynov, svetlá vo výsledkoch, pevné a odominatelné zábradlie, farebné označenia hrán atď Názvy to račej sklad zeleniny v podlahe ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?