Aké je to dodatočné stavebné povolenie?

Profilova fotka
Moze mi prosim Vas niekto vysvetlit aky je rozdiel medzi dodatocnym stavebnym povolenim a stavebnym povolenim? Starosta nam povedal, ze nam vydaju iba dodatocne stavebne povolenie z dovodu, ze ideme stavat "v zahrade" kde sa ma stavat nova ulica, ale este tam nie je ani cesta ani pripojky. My budeme mat pristupovu cestu zpredu a aj siete budeme tahat z predneho domu. Nebudem mat s takymto povolenim problem pri vybavovani uveru v banke?
Odpovedať
Dodatočné stavebnépovolenie sa vydáva, ak na čierno niekto postavil stavbu a dodatočne ju chce zlegalizovať, podľa stavebneho zákona sú tam sankcie. Poťiadajte o stavebné povolenie na záhradný domček, alebo víkendový domček a potom urobite zmenu využitia stavby, ak budú siete. Ale banka Vám úver nedá na stavbu, kde nie je prístupová cesta a inž. siete. Prekonzultujte si to v banke, možno urobia výnimku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Profilova fotka
Aj tento prípad je dôkazom toho, že starostovia, ktorí by mali byť zástancami zákona, nabádajú občanov na jeho porušovanie. Ferka511 má pravdu. Ale u nás v dedine je taká prax, že starosta toleruje nelegálne stavby, aby stavebníkom umožnil dodatočným stavebným povolením zlegalizovať stavbu, ktorá by inak nedostala stavebné povolenie, lebo susedia by zákonne nesúhlasili. A nedáva čiernym stavebníkom žiadne pokuty. Záleží na starostovi a na Vás, či si to risknete, či v DSP dostanete stavebné povolenie, alebo - podľa zákona - by mohol Vám dať stavbu aj zbúrať.
Odpovedať
@riama276 súhlas susedov so stavbou sa nevyžaduje... ani pri stavebnom povolení a ani pri dodatočnom stavebnom povolení... ;) susedia si môžu jedine uplatniť námietky v konaní
Odpovedať
@patkapetko alebo inac povedane dodatocna legalizacia stavby. Je to prakticky to iste ako normalne stavebne povolenie, len dodatocne vyjde viac o tu zaplatenu pokutu za stavbu bez stavebneho povolenia :-D
Odpovedať
Profilova fotka
My sme za legalizáciu stavby platili pokutu cca 25 € ( každý ) to sme podávali dodatočné SP.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?