Aká pokuta hrozí za stavbu na čierno?

Ahojte, chcem sa opýtať na pokutu, ktorá hrozí za stavbu na čierno. Niekde som počula, že sa minulý rok niečo v zákonoch pomenilo a teraz hrozí pokuta aj 5000 eur? Môže to byť?
Odpovedať
Profilova fotka
Pokuta ++ odstránenie stavby.
Odpovedať
@antonmesaros kiez by to bolo aplikovatelne aj na nedotknutelnych (vid Gasparovicov syn)
Odpovedať
@mnuska A preco stavat nacierno? A na ako dlho to bude nacierno? Priklad, ak cakate na stavebne povolenie a je zrejme ze ho dostanete, nebodaj vam uz aj povedali, ze vklude zacnite, tak vklude zacnite. Taketo predbiehanie sa deje bezne.
Odpovedať
Profilova fotka
@slummdog Čo je dovolené bohom nieje dovolené.....Pokiaľ ste zo SMERU a podobných mafií tak sa nemusíte báť.
Odpovedať
@cache pretože nemám celý pozemok na seba. Treba mi doriešiť 30 metrov s jedným pánom. Už je to na súde druhý mesiac, ale predpokladám, že to ešte potrvá. Dala som žiadosť na rozdelenie spoluvlastníctva. Je to pán, ktorý na nič nereaguje, takže preto sa to takto ťahá. A nechceme čakať ďalší rok, keďže tento pozemok vybavujeme už 4 roky.
Odpovedať
No v takomto prípade by som to vôbec neriskoval.Na súde je to UŽ druhý mesiac? Nie ešte len? :-) :-) Čo ak súd nerozhodne podľa tvojich predstáv? Vieš,že na slovensku môžu stavať bez postihu len menšiny??? :-) Prípadne to nebude len na pokutu,ale stavebný úrad sa rozhodne pre exemplárne riešenie a prikáže stavbu odstrániť.
Odpovedať
@mnuska Ako pisal @dodok - v takomto pripade neriskujte, ked uz su do toho zapletene sudy a duplom, ak pozemok nie je 100% vas! Co ked pozemok rozdelia tak, ze bude ta vasa cierna stavba stat na jeho pozemku? Na sude Vam taka cierna stavba nepomoze, skor pritazi..
Odpovedať
@cache deje sa to bežne,ale keď natrafite na starostu,kt.s Vás chce silou mocou vytiahnuť peniaze tak aj to sa deje bežne:DNa územný plán sme čakali skoro 3roky keď sa konečne dokončil ako kompenzáciu nám starosta povolil začať stavať ešte skôr ako bolo vidané sSP medzi tým sa vymenili starostovia a nás označili za páchatelov a stavbu za čiernu,pozastavili nám už 4 mes, stavbu a vyhrážajú sa nám pokutami do tisícov eur.Kedže sme neni Ficove ani Gašparovičove deti ako nám bolo povedané so strany starostu/ky budeme platiť...tak asi tak...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Závisí veľa od starostu. Pripájam sa k Vašim skúsenostiam. Evidentne má náš starosta iný meter na starších usadlíkov a iný na prisťahovalcov. Dokupovali sme nejaké metre pozemku od obce - samozrejme sme si museli dať vypracovať znalecký posudok, ktorý určil hodnotu 1 400 eur. Starosta s poslancami si ju zaokrúhlili na 1 500. Jednému susedovi sa rozpadáva dom a mal ho opraviť do 31. 03. 2015 pod podmienkou v uznesení, že v prípade nedodržania vec dostane exekútor. Napriek mojim upozorneniam sa nič nedeje. Druhý sused stavia si pred domom jednoposchodový objekt na predajňu, pôdorys odhadom 5x5 m. Steny má už vytiahnuté, ale na stavebné konanie nás nik nezavolal. Pásala som starostovi, že požadujem objektívny a rovnaký prístup k obyvateľom. Ak by ste mi vedeli k niečomu poradiť, budem vďačná. Kardinálna otázka: Kam sa obrátiť, ak máme výhrady k práci starostu, alebo si je sám sebe Bohom? ]-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?