Ak sa niekto nemoze zucastnit stavebného konania ako mam pokracovat?

dobrý den, mozem sa opytat? za dva tyzdne nas caka stavebné konanie, na kt. su pozvaní: susedia z lava / moji rodicia/ , susedia z prava, my dvaja , teda tí, kt. chcu stavat :D projektant a stavebný dozor...ide o to, ze moja mama teda sused, sa nemoze zucastnit konania, pretoze ide na operaciu a bude v nemocnici...ako mam postupovat?? ma dana osoba, teda moja mama niekoho splnomocnit, alebo niekto mi vravel, ze automaticky ked nepríde , tak s tym suhlasi??? ako to je ? stretol sa s tym niekto??? dakujem za radu
Odpovedať
@katka.sp u nas sa nikto nezucastnil.. a to bolo povazovane, tak, ze nikto nema ziadne namietky.... mali sme veeela ucastnikov.. no minimalne 10 ich bolo
Odpovedať
Profilova fotka
@katka.sp na stavbne konanie nemusi prist nikto. my sme mali 20 ucastnikov konania a jediny zucastneny som bol ja a pani zo stavebneho uradu. pokecali sme si 15 min, nikto viac sa neukazal a za tyzden sa uz posielali obalky o prebehnuti stav. konania. takze nemusis to vobec riesit a nemusi tam ani nikto zo susedou chodit. tam ide len o to ze pokial by mal niekto namietky voci stavbe tak sa moze prist vyjadrit, pozriet sa kde to a co tam ma stat atd.
Odpovedať
@lucka1987 ok...dakujem pekne
Odpovedať
@psychx stavebne konanie sme mali, podpisali sme sa, prisla nam obalka o Stavebnom povoleni, ja, ze to je vsetko, ale tu citam, ze treba este dajake dalsie podpisy na spravnoplatnenie...poradis?
Odpovedať
@kkartinka ano každý z dotknutých musí ešte podpísať tlačivo o súhlase a až potom sa vydá stavebné povolenie.. a ak máš čas a poznáš zúčastnentých tak je lepšie si to rovno obehať a nečakať než to všetci podpíšu a pošlú späť na úrad :)
Odpovedať
Fuha, fajn, takze nestaci, ze sa do 15 dni nevyjadria? Podpisy potrebujem od vsetkych, kt. bolo oznamenie dorucene? teda aj napr. od Pamiatkového uradu?
Odpovedať
Profilova fotka
@kkartinka po vydaní stav povolenia sme si len počkali na právoplatnosť SP (18 dní majú zúčastnení ešte stále šancu na odvolanie) potom sme začali stavať. Neviem o tom že by niekto chodil niečo podpisovať na Stav úrad.
Odpovedať
@petovar Ďakujem, už počkám:)
Odpovedať
Profilova fotka
Nestraste mi máme v utorok stavebné konanie na pozemku, potom hovorila projektantka ,že nám vydajú SP a môžme začať. Teraz som stoho popletena :(
Odpovedať
Profilova fotka
Nikto nemusi nic podpisovat, ani sa nemusia zucastnit. Vydaju SP, ak nikto nebude mat vyhrady bude po 15dnoch pravoplatne. SP das opeciatkovat (potvrdit jeho pravoplatnost) a mozes zacat. Ciste iba formalita uz, nestresuj, tes sa, je to uz vlastne skoro hotove ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kkartinka @salichat22 @katka.sp odpoved hore pre vas. Vela stastia a uzite si stavby :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb ďakujem :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jankazb Aj ja dakujem, som sa zlakla, ked som nadabila na niektore prispevky, zle som si to vysvetlila...
Odpovedať
no len ze tych 15 dni sa rata od momentu kedy dotycny zasielku prebral - na poste moze byt ulozena tusim 18 dni a takiez staci odvolanie poslat na 15 den (rozhoduje post. peciatku), takze na stavebnom urade este cakaju par dni, ci nepridu odvolania a az potom potvrdia pravoplatnost. tak ak si to zratas, moze to byt aj cca mesiac. preto je mozne (na niekedy aj rychlejsie) dorucit tie oznamenia osobne a nechat dotycnych podpisat, ze sa vzdavaju moznosti odvolania a mozes to mat vybavene za par dni :-)
Odpovedať
aku zasielku? ved oni maju konanie na pozemku. @radog
Odpovedať
Profilova fotka
Ano konanie máme na pozemku, ak sa nikdo nedostaví, zo všetkým súhlasí. Tak to mam uvedené v papieri. Odvolať sa nemôže. Aj projektantka povedala, že potom cca do týždňa nam dajú Sp a môžme začať. Dúfam, že to bude tak.
Odpovedať
@salichat22 @atlaska - ano, teraz mate miestne zistovanie a ustne konanie (v nasom pripade sa od toho upustilo). ak nebudu pripomienky, tak vydaju stavebne povolenie (moze byt ze do tyzdna), lenze to este nie je pravoplatne. posiela sa vsetkym ucastnikom stavebneho konania a ti maju 15 dni (od dorucenia) moznost na odvolanie. az ked sa nik neodvola, daju ti na stavebnom peciatku na povolenie, ze je pravoplatne. ako pisem vyssie z tych 15 dni moze byt aj mesiac. a ver tomu, ze sa odvolat moze :-) ked nie na miestny stavebny urad tak napr. na krajsky stavebny urad, prip. sud -vid: http://www.modrastrecha.sk/forum/stav...
Odpovedať
naco sa potom to stavebne konanie na pozemku robi? Kdysi sa posielalo postou a nikto nikam nemusel chodit,ved to len zatazuje ludi. @radog
Odpovedať
@atlaska no, ako pisem v prvom rade je to miestne zistovanie - aby stavebny urad zistil ake su podmienky na mieste, kde ma vydat stavebne povolenie. ved o tom to je - ci chces aby uradnici rozhodovali od stola, bez toho aby poznali konkretne miesto, konkretnu situaciu? niekedy (Napr. v nasom pripade) - ked dan clovek lokalitu pozna, od miestneho zistovania sa upusta - vtedy ide list ucastnikom konanania (stavbnik, susedia, projektant, dozor,...) o zacati konania s tym ze maju lehotu (tusim u nas bola 10dni) sa k tomu vyjadrit. potom sa vyda stavebne povolenia a caka sa ci sa niekto neodvola a stane sa pravoplatnym.
Odpovedať
uradnici snad poznaju svoje uzemie a podla c.pozemku vedia o ktory ide. A ak chcu nech sa pozru,ale naco tam tahaju susedov? A potom susedom rozosielju zasa listy o tom istom o com sa tocilo na pozemku? @radog
Odpovedať
@atlaska susedia su ucastnici stavebneho konania - maju pravo nahliadnut do projektovej dokumentacie atd. pravo nie povinnost - ak nechcu tak nemusia, nik ich tam netaha. ak maju svoje pripomienky v stavebnom konani, stavebny urad ich moze (ked su relevantne) alebo nemusi akceptovat. ak vyda stavebne povolenie, opat maju moznost sa odvolat (ak napr. ich pripomienky neboli akceptovane, alebo sa nieco zmenilo, alebo chcu robit prieky susedovi...). a to myslis vazne ze uradnik, co ma na starosti 15-20 dedin, ma poznat kazdu parcelu, kazdy dom? :-)
Odpovedať
@radog mame SU na dedine jeden len pre nas, urcite nie 20dedin, ved ja viem ze mozem nahliadnut do dokumentacie, ved nech mi poslu postou vyrozumenie,ale naco sa tahat na pozemok mam ja ziadatel? U nas sa kazdemu poslal list, situacia s osadenim domu,popisom a bolo. Detto je to so staznostami- ak ma sused pripomienky k buducej stavbe musim sa ja dostavit na pozemok,ci na SU,ale on nemusi,mna to stoji cas, dovolenku........
Odpovedať
Možno niekomu pomôžem, tak skúsim opísať náš priebeh od stavebného konania po právoplatné stavebné povolenie (trvalo to 2 mesiace): 28.2. - zvolané stavebné konanie na úrade s plánovanou terénnou obhliadkou (pretože okrem mňa, manžela a referentky zo SÚ sa nezúčastnil nikto (pozvaných asi 15 subjektov), na pozemok sme nešli, pretože sme ho všetci poznali, pani inžinierka uviedla, že naša predložená dokumentácia je OK a nič ďalšie netreba dokladať (uf, prvý kameň zo srdca dole...) 10.3. - vydali nám stavebné povolenie, poštou bolo doručované 19 zainteresovaným subjektom (susedia, správcovia sietí, ....xxyyzz...) Tu je možnosť doručiť osobne, keď susedov poznáte, čo nebol náš prípad, spoľahli sme sa na poštu. Od tohto dňa plynulo 18 dní na prevzatie zásielky pre spomínaných 19 subjektov a následne 15 dní na nadobudnutie právoplatnosti stavebného rozhodnutia. 22.4. - stavebné povolenie nadobudlo právoplatnosť (ďalší kameň dole ;-) osobne sme zašli na úrad po pečiatku, zároveň sme stavebnému úradu oznámili začiatok výstavby a 28.4 sme začali.
Odpovedať
Profilova fotka
Mame to takto uvedené: oznámenie o začatí Stavebného konania a nariadenie ústneho konania. ........... Do dokladov rozhodnutia možno nahliadnuť na Spoločnom obecnom úrade. Účastníci konania môžu uplatniť svoje námietky a pripomienky najneskôrsie pri ustnom pojednávaní. Inak sa nane neprihliadne. Ak neoznamia v určenej lehote svoje stanovisko má sa za to, že so stavbou súhlasia. Žiadne odvolanie nieje písané.
Odpovedať
Profilova fotka
že tomu nerozumiete Vy, to chápem, ale že projektantka? Postup Vám hore popísali, odvolať sa môže vždy a každý, jediný spôsob urýchlenia je obísť zainteresovaných a dať podpísať prevzatie s vyjadrením vzdania sa odvolania. Nechcem strašiť, ale nedodržanie termínov úradníčkou môže mať vplyv na neplatnosť SP pri napadnutí. Platia tam potom nové lehoty, čas sa stráca.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?