Vyčistenie priehradky na prací prášok v pračke

Ahojte, Chcel by som vás poprosiť o radu ako by som vyčistil priehradku kde sa dáva prací prášok a aviváž.nechcem to nasilu čistiť. prikladám foto. ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Mala by tam byt zapadka vzadu v suflicku pohladaj a po zatlacdni idd vybrat
Odpovedať
@wolodymyr sorry zle som to napísal, priehradku mám vybratú ,hľadám nejaký čistiaci prostriedok s čím by som to vyčistil.je to úplne ,, zažraté,,od pracieho prášku a aviváže.
Odpovedať
@mesiac1 skús dať 2x do umývačky.úplne ti to nie,ale bude to lepšie,to treba častejšie umývať nenechať.........
Odpovedať
@marta2610 ďakujem
Odpovedať
@mesiac1 mne to isli velmi pekne s octom, kludne to aj namoc do toho a nechaj posobit
Odpovedať
@danielvalentin tej umeline sa nic nestane? nezožltne z vonku?
Odpovedať
@mesiac1 urcite nie, ocot je super pomocnik v domacnosti, my ho pouzivame namiesto avivaze, na umyvanie podlah, okien atd
Odpovedať
Profilova fotka
Nechaj chvilu namocene vo vode s krystalickou sodou a potom vydrhni starou zubnou kefkou.
Odpovedať
v DM-ku predavaju tekuty cistic na pracky. Cast sa pouzije na vycistenie suflika, cast na tesnenia, zvysok sa pouzije na odvapnenie a odhumusenie bubna. A na suflik je najlepsia umyvacka a miesto avivaze ocot.
Odpovedať
@zita19 dakujem, nevies ako sa ten pripravok vola? a myslis ocot na vycistenie priehradky ,kde sa dava avivaz ?
Odpovedať
@mesiac1 do umyvacky a svaty pokoj...
Odpovedať
@mesiac1 ocot miesto avivaze. Ja pouzivam roky, pradlo je makucke, vonave a pracka neostava zadrbana a abi nesmrdi. Avivaz davam len na cistu syntetiku. Na bavlnene je uplne zbytocna, lebo len obaluje vlakna a napriklad uteraky a utierky s avivazou horsie saju. Pradlo s obsahom elastanu dokonca poskodzuje, lebo narusa elestanove vlakna, na funkcne pradlo a na odevy osetrene nepremokavymi filmami sa avivaz vobec nesmie pouzivat. (na tie nepouzivam ani cocot, len speci gel) Ten pripravok je DenkMInt maju to niekde vedla praskov, treba sa predavacky spytat. https://www.akcniceny.cz/akce/denkmit...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zita19 dakujem, ty si ina odbornicka, vzdy som si myslel ,ze ked dam ocot namiesto avivaze ,tak pradlo bude smrdiet po octe.
Odpovedať
@mesiac1 ale vsak sa ho tam nekydne liter, par lyzic bohate staci. Mozno aj menej, davam len tak trosku a ten liter nam vydrzi v kupelni dost dlho na to kolko perieme. Ono ten ocot citit ked pracku otvoris, nebudem klamat, ze nie. Ale pradlo po vysuseni vobec necitit za octom ale za praskom (my pouzivame formil, a ten vonia celkom prijemne)
Odpovedať
Ja tiez nedavam uz roky ziadnu avivaz, jedine ocot. Pradlo je jemnucke a pracka nie je zamesena od avivaze. Tiez sa setri pradlo! Prasok tiez davam priamo na bubon, takze priehriadky mam ciste ;-)
Odpovedať
ja tiež ocot 1 l na vyčistenie práčky na najvyšší stupeň bez prádla raz za čas,detto kanvica zo 2 krát prevarím cca 3-4 deci octu,potom čistá voda a je to, jasné po vychladnutí buď do dresu,alebo wc.
Odpovedať
Profilova fotka
S tou umyvackou by som dala pozor ak je pracka v zaruke. Pri nasej je pisane, ze sa tieto casti nemozu dava do UMR. Ja som na starej pracke davala, ale to cele potom zozltlo. No umylo to dobre :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ci je možné nejakým spôsobom vyčistiť zaschnutu avivaz/prášok na práčke v časti kde sa vkladá dávkovač. Za odpovede ďakujem pridávam fotku.
Odpovedať
@lucia275 mne sa na cistenie v podstate cohokolvek najlepsie osvedcil cif.
Odpovedať
@marex4 už som skúšala všelijake prostriedky vrátané cifu, ale ďakujem za radu.
Odpovedať
štetec a pulirapid
Odpovedať
@lucia275 tak nieco napriklad na vodny kamen? to by neslo dolu s takymto niecim?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?