TV na stenu - poradíte?

Zobraz úvodný príspevok
Dobry den, Poprosim Vas o radu ohladne televizora cena max 1000 €. Radi sa pozerame na TV ci uz film, netflix, hudba youtube alebo tv stanice. Vzdialenost stien od seba je 3,8m. TV chceme uchytit na stenu, idealne taky uchyt, ze bude uplne ta tv pricapena na stene a nie na nejakom rotacnom alebo odskocenom 10cm stojane. Na pripavu kablov by dam do sten chranicku ktora by koncila v krabicke za TV kde by trcali potrebne kabliky, ziadna krytka. Na druhej strane oproti planujeme mat sedacku uplne pri stene, cize cca 3,4m od oci. Podmienkov je mat jeden dialkovy ovladac, doma budeme mat UPC. Poprosim Vas o radu 🙂.
Odpovedať
1
2
@originalx nemam tento,mame uz 75 asi rok. Je to 50hz,tahany zo sat,pozerame ca z 3 m a uplne v pohode,podla mna su priplatky za neviem ake telky zbytocne. Aj tak je to spotrebak,vyvoj ide rychlo. Porovnaval som si to qled a zeby som si z qled sadol na zadok tak to nie. Myslim ze dolezity je prijimac, pouzivame vu+, stoji za tie prachy,nahadzes kanaly a nic sa neserie,dobre ovladanie,signal lepsi ako na inom co mam v dome. V jednej izbe som dal nejaky za polovicnu cenu a najradsej by som ho vyhodil z okna.signal zoslabnuty,kanaaly dostat do poradia hruza,ovladanie katastrofa. V ostatnych izbach mame vu+ a teda super.
Odpovedať
@jozefsv co je to vu+? No este popozeram nejake ine 75"ky.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mrjvp jaaj, no ale zas dalsie dialkove nechcem. Mam cl modul do tv.
Odpovedať
@originalx z modulom v TV veľa muziky nenarobíš, a za 1000 Eur poriadnu 75 nekúpiš, TV má byť len zobrazovadlo, na zvuk tiež zvlášť zariadenie, do placky kvalitný repro nedáš, mám sat prijímač zvlášť a stačí mi ovládač len od neho , nedávno dávali dobrú reklamu ako schovať TV do podlahy
Odpovedať
@duzu teraz som pozeral tento: Xiaomi Mi TV Q1 75'' Vyzera, ze za tie peniaze sa oplati, aj ked kvalita tam urcite nebude pri tejto znacke. Ziadny modul ani dalsie dialkove nechcem, to bola moda v minulom storoci mat viac krabic a dialkovych. 😃 Ja v tv pozeram len pocasie a inak idu furt len rozpravky. Ja nic nechcem schovavat, ale ukazovat-som chvalenkar. 😃
Odpovedať
@originalx tak tak, kvalitny sat prijimac musi byt. Pouzivas v podstate potom uz len ten ovladac. Mozno aj terajsiu tv co hovoris ze sa ti kazi tak keby si dal na poriadny prijimac tak by to bolo dobre.
Odpovedať
Mal som asi 10ks sat primace a len som ich zahadzoval ake to boli smejdy co len mrzli a kazili sa a lacne neboli. Uz nikdy viac, je to krok spät a to ja nerobim.
Odpovedať
@originalx inac mne sa dalsi ovladac na zaciatku tiez nepacil,ak by som velmi chcel,vedel by som tv ovladat telefonom cez loxone a nepotreboval by som ziaden ovladac. Ale to su veci len o zvyku.
Odpovedať
@jozefsv mne ide o to aby aj male deti si vedeli ovladat, ja osobne tv nepotrebujem.
Odpovedať
@originalx pozrel som , papierovo parádne vlastnosti , len ten výrobca a na SK sa nepredáva, tak naživo ho treba pozrieť inde, sat mám len preto že vie to čo žiaden modul v TV nevie zdieľanie na vac TV, od DIGI to nie je zadarmo a na TV ovládač netreba, je stále zapnutý , všetko sa vypína zvlášť vypínačom na predlžovačke, posledné sat mám viac ako 10r. Amiká sú nezmar, ako je kvalitnejší signál, staršie sú k ničomu i dobré nieč sa tak už nevysiela zostarnú technicky, TV tak isto zmenilo sa pomer strán, a rozlíšenie, to SW zmeniť nejde
Odpovedať
@duzu no ved toto papier znesie vsetko a kvalita odplavala po ceste v mori. Xiaomi mam par veci a je to smejd znacka.
Odpovedať
75" TV do 1.000 € bude veľmi veľký kompromis, tu sa ťažko vyberá. Na druhej strane, ak TV nebude slúžiť primárne ako domáce kino, ale bude skôr pre deti na pozeranie rozprávok a správ, tak to môže byť aj jedno. Čo sa týka STB, je to otrava mať ďalšiu krabicu, ale tu pri TV nie je taký problém, akurát keď sa zmení poradie kanálov, tak ich treba zmeniť aj v TV. A ja veľmi dobre chápem, že už nikto nechce mať doma niekoľko diaľkových ovládačov. Ja osobne som sa k tomu staval podobne 2-3 roky dozadu, a skončilo to tak, že STB síce nemáme (nepozeráme TV), ale keď som si chcel pozerať filmy bez obmedzení (Dolby Atmos zvuk, HDR/Dolby Vision + titulky) , tak nakoniec som aj tak musel kúpiť multimediálny prehrávač, lebo TV nedávala všetko naraz. Od vtedy má TV iba funkciu obrazovky. Našťastie HDMI-CEC to istí a na bežné fungovanie nám stačí iba jedno DO.
Odpovedať
Takze tv kupeny, rozhodol som sa pre stary model samsung qe65q80t, myslim, ze obraz aj zvuk je na velmi dobrej urovni a za 1000-€ nic lepsie nebolo. Rozhodoval som sa aj nad oled lg Oled65cx a qe75q80t, ale tam uz bola cena trochu inde.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?