Teplota v teplovzdušnej rúre je vyššia, ako nastavíme

Dobry den,prosim vas mam otazku.Mame novu trubu Whirlpool AKP 244/IX a skoro stale ked priatelka pecie tak to pripecie.Tak dneska ma to uz nahnevalo a dal som do truby teplomer a nastavil som trubu na 175C,a po 8min uz bolo v trube cez 200C.Teplomer je urcite dobry. Je to teplovzdusna truba,a vraj tam je normalne ked je vecsia teplota.Je to mozne alebo je to blbost?Mali ste niekto takyto problem?Truba je nova a nechce sa mi verit ze by tam bol zly termostat alebo spirala,aj ked clovek nikdy nevie. :-| Dakujem za odpovede. :-)
Odpovedať
Pri nastaveni 150c tiez skoro 200c 🤔
Odpovedať
nastav ju na 150 ale ohrev dole a hore, a tak meraj, nie teplovzdušnú, to je známe, že na tepl. je jedlo hotové skôr
Odpovedať
Tak som nastavil ze ohrev hore a dole bez ventilatoru 🤔
Odpovedať
@bracho90 priatelke povedz, ze ak pecie na teplovzduch, treba nastavovat nizsie teploty. Ak v recepte pisu piect na 180, tak na teplovzduchu 160, ale tolerancia teploty +25°oproti nastaveniu je na moj vkus privela, to by som riesila reklamaciou, termostat asi nie je celkom v poriadku.
Odpovedať
@zita19 no ved zajtra chcem zavolat do whirpulu ze vraj velke spotrebice sa riesia priamo cez vyrobcu,nie predajnu kde to bolo kupovane.Ale dakujem.
Odpovedať
@bracho90 postup reklamacie neviem, ale v kazdom pripade nie len volat, zacat reklamacne konanie aj na predajni, oni su pre teba zmluvna strana, nie vyrobca, pripadne distributor. Ked nie predajna, tak autorizovany servis a komunikovat zo zasady aj pisomne. Tazko budes v pripade problemov dokazovat, ze si telefonoval a o com ste hovorili
Odpovedať
@zita19 No ved v prvom rade musim najst zarucak a potom to zacnem riesit ;-) Ale dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Pri teplovzdušnej je to by som povedala bežné, že je vyššia teplota ako sa nastaví, aspoň ja som sa s tým už stretla. Ale toto sa mi zdá až príliš veľký rozdiel :-)
Odpovedať
@bracho90 Keď si kupil novu trubu, choď si zahrať s kapelou a na pečenie si kup ruru.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to je ale podla mna dost velky rozdiel, neviem ci je to uplne ok :/ Skuste tu reklamaciu uvidite co vam povedia...
Odpovedať
Uz som nahlasil reklamaciu,do 2 dni sa ma ozvat technik a dohodneme ze kedy pride,aspom tak som to pochopil 😂
Odpovedať
Takze dneska tu bol technik,vymenil termostat a truba slape ako ma 😂 Vraj ta suciastka stoji 50e plus robota ale mali sme to v zaruke tak to opravil zadarmo v ramci zaruky 😊
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?