Sušička, energetická trieda, výhodnosť

Ahoj, rozmýšľam nad kúpou sušičky. Dôležitým faktorom je spotreba energie a tam smeruje moja otázka. Porovnávam dve sušičky 1/ energetická trieda B, ročná spotreba 544Kwh, cena 230Eur 2/ energetická trieda A++, ročná spotreba 236Kwh, cena 400Eur Podľa poslednej vyúčtovacej faktúry z elektrární je moja cena za Kwh (so všetkými poplatkami) 0,14Eur. Ročná úspora pri A++ je 308Kw teda cca 43Eur, čiže investícia do A++ sa mi vráti takmer za 4 roky. Čo je dosť dlho. Aké sú vaše skúsenosti, čo si myslíte stačí aj nižšia energetická trieda?
Odpovedať
Napis ake typy porovnavas, lebo to nie je len o spotrebe ale aj o funkciach. Inak mne nepride 4 rocna navratnost nejaka dlha.
Odpovedať
porovnávam Indesit B http://susicky.heureka.sk/indesit-idc... a Candy A++ http://susicky.heureka.sk/candy-gch-9... Candy sa da kupiť v NAY za 360 ale to je vystavený kus Ďalším faktorom je cena, ktorú by som akceptoval do 350-400E
Odpovedať
Profilova fotka
vždy bude lepšie A++
Odpovedať
Dobra volba je susicka s tepelnym cerpadlom. Skus porovnat. Nechces radsej Siemens alebo Bosh?
Odpovedať
Ahoj vdaka za rady. Je pravda, že sušičku budeme mať dlhšie ako štyri roky, teda dúfam že vydrží :) Pozerám už teda aj na sušičky s tepelnym čerpadlom, ako ste radili. Ďalším faktorom, ktorý sledujem je dĺžka štandardného cyklu. Sušičky s horšou energetickou spotrebou majú nižšie časy sušenia ale zase vyššiu spotrebu. Čo som pozeral tak niektore A++ sušičky majú aj viac ako 4hodinové cykly. Momentálne pozerám na túto Electrolux, je to A+ s tepelným čerpadlom. http://susicky.heureka.sk/electrolux-...
Odpovedať
Ja myslim, ze ta priemerna spotreba je blud. Je to kombinacia roznych programov. Realne podla mna minies viac elektriny, takze navratnost bude rychlejsia. Urcite by som si kupila tu uspornejsiu. Aj ked mne ani jedna ta znacka nereze.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?