Sušička a kotol v jednej miestnosti

Zvazujeme kupu nasej prvej susicky (zatial nikto v rodine nema, nikto nema skusenosti). Pred kupou som stiahol manual, aby som sa oboznamil s instalaciou. Mame na nu pripravene miesto, je to v malej kupelni, ma stresne okno ale ho otvarame len na prevetranie po kupani. Mame tam aj kondenzacny kotol. Susicka by bola oproti kotlu vo vzdialenosti povedzme 2m, samostatne na zemi v zastenku. V manuale su nasledovne bezpecnostne body: - Zajistěte odpovídající ventilaci, aby se zabránilo průniku plynů do místnosti ze spotřebičů spalujících jiná paliva, rovněž kouře z otevřeného ohně. - Výstupní vzduch není dovoleno směrovat do komína používaného pro odvádění spalin ze spotřebiče spalujícího plyn nebo jiné palivo. Moja otazka znie, je vobec mozne (resp. bezpecne) umiestnovat susicku do miestnosti s kotlom? Kondenzazny kotol by ale mal mat uzatvoreny okruh, pokial viem.. A treba tam nejako odvadzat vzduch? V instalacnych pokynoch o tom nieje ani zmienka.. Som z tych bodov zmateny, pretoze bezne vidim, ze ludia maju susicku nad prackou v nejakej uzavretej skrini, casto je aj hned vedla kotol..
Odpovedať
Dobrý den, podla môjho názoru nemáš čo riešiť. Aj mi to takto máme. Prikladám foto. Zavadzia nám to pri otváraní okienka ale aj to sme poriešili.
Odpovedať
Nechaj výber na manželku, ženy to berú viac pocitovo. :-). Tieto pokyny sú na to, aby výrobca zamedzili akejkoľvek aj zdanlivo nelogickej žalobe zo strany užívateľa. Máme v TM ktorá má spolu 2,5 m2 vedľa kondenzačného kotla a pračky, mne sa zdá, že ide 24 h denne a zatiaľ žijeme aj my aj sušička aj kotol. Skôr sa zamysli či chceš s odtokom kondenzu do odpadu, alebo do zbernej nádoby v sušičke. Prajem všetko dobré.
Odpovedať
Profilova fotka
Kotol nasava cez komin lebo je dvojity ... jedine ze susicka bude krasne vykurovat malu kupelku.
Odpovedať
@katkus26 ... :-) lepšie raz vidieť ako 10x čítať. :-)
Odpovedať
@katkus26 Presne toto som chcel pocut/vidiet :) @pripad001 Manzelka nechala vyber na mna, nieje to reprezentacna vec, takze ide o cena/vykon :) Miesto pripravene mame, presnejsie sme si nechali spravit 2 miesta na pracky, cize je tam pripravena aj voda, aj prackovy sifon, ergo vyberam taku co ide do odtoku. @wolodymyr Ano to viem, ze kotol ma dvojity komin, preto som pisal uzavrety okruh. Toho vykurovania sa jedine trocha obavam, je to mala podkrovna kupelna s technickym zastenkom (aby nebol ten kotol a ta susicka priamo vidno). Ale to sa da vyriesit tak, ze v lete budeme klasicky susit na terase na slnku a susicka len v zime.
Odpovedať
Pokial budete mat sušičku v tom malom priestore bude potrebné podla toho ako bude ten priestor oddelený od ostatnej časti malej kupelni dať na dvere alebo stenu mriežku lebo ked je zapnutá sušička a program na dve hodky tak je v kupelni teplo až by som povedala vlhko (ak zabudem dať vetračku na okienku tak mám až mokré steny, teda po kachličkách mi steká kondenz) takže je potrebné riadne vetranie miestnosti. Neuzatvárať sušičku do miestnosti bez možnosti otváranie okna alebo ventilácie.
Odpovedať
@katkus26 co to mas za susicku?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?