Strašný pach z práčky

Profilova fotka
Prosím ľudkovia, kto máte skúsenosť pomôžte. Máme pár rokov práčku, zhora plniacu. Už vyše týždňa je v celej kúpelni neznesiteľný pach.. prišli sme na to, že z práčky. Prádlo nám ale necítiť keď sa vyperie. Dávame tam ocot, citrónovú šťavu...neviem čo...Na prázdno perie, nič nezaberá. Na novú guličku sme sa pýtali, vraj to nebude v tom. Na pranie používame pracie géliky - tie vankúšiky. Čím to môže byť? Hadicami?...vďaka za každý názor...
Odpovedať
1
2
@reni1512 hadica na odpad je ako riešená? nestojí tam voda, prípadne sa niečim neupchala?
Odpovedať
@reni1512 A filter cistite?
Odpovedať
Profilova fotka
@cache cistime...neviem ti povedat, aj na to sme uz mysleli ze ci tam nestoji voda dole...fakt neviem co s tym
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim cistime...neviem ti povedat, aj na to sme uz mysleli ze ci tam nestoji voda dole...fakt neviem co s tym
Odpovedať
Skontrolovat a precistit hadicu,filter ,odtok...ak bude smrdiet stale, tak postupovat dalej...
Odpovedať
podla mna aspon 1x2m Savo na 90 stupnov a potom zas 1x2m odkalkoprostriedok a na 90 stupnov
Odpovedať
Profilova fotka
Toto robia tie gely a je jedno ci vankusik ci tekuty. Kup kvalitny prasok a zopar krat i pri vyssej teplote ako 40st vyper napr.biele pradlo. Miesto avivaze 1dl octu. Uvidis ze sa vsetko vyriesi. Mam to odskusane.
Odpovedať
tak tak, radsej obycajne prasky, gel sa odporuca pouzivat vynimocne. no a popri tom je nutné ju 2x do roka generálne očistiť. Potrebujete k tomu 1 kg kryštálovej sódy (natrium carbonat- washing soda) a dostanete ju kúpiť v predajniach polnohosp. a vinohrad. potrieb a aj v drogériach, plus 1 liter bieleho alk. 8% octu (môže byť aj normálny-nebiely.) POSTUP: - priamo do bubna pračky nalejeme 3-4 l vody, potom k tomu prilejeme pripravený roztok kryštalovej sody (natrium carbonat) s vriacou vodou. práčku nastavime na max. teplotu 95 °C (program na biele prádlo). NIE na predpranie! Len na hlavný dlhý program. Znamená, že perie prázdna práčka na 95° Čim dlhši (časovo) program, tým lepšie. Program odperie do konca so všetkými funkciami. V priebehu prania sa može v "bubne" mierne peniť. To soda rozpúšťa všetky staré nanesené zvyšky pracích a avivážnych prostriedkov. Na konci práčku vypnúť a vyčistiť filter. POSTUP treba ZPAKOVAŤ, ale teraz s 8% octom. Pračku znovu nastavíme na max. teplotu 95 °C a na najdlhší program bez predprania. Ocot - 1 LITER nalejeme priamo do dózovacieho otvoru na prací prašok. Ocot zlikviduje všetky možné plesne nahromadené na nedostupných miestach práčky.
Odpovedať
Profilova fotka
@reni1512 po odstredení zostane v zbernej nádobe časť vody, ktorá po čase začne zapáchať. Po vyprázdnení pračky treba ešte do nej naliať pár litrov čiastej vody a pustiť odstreďovanie. Ocot neuškodí.
Odpovedať
@reni1512 Ja si predsa len myslím, že je to z guličky a nejakým spôsobom tam nefunguje vodný uzáver. Ale pre upresnenie: je to strašný pach, alebo strašný, strašný, strašný pach?
Odpovedať
Profilova fotka
@marschmell velmi pekne dakujem :) dnes uz hned odskusame!
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb to iste povedala mamka, ze jej sa zda, ze je to z tych gelovych vrecusok...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@reni1512 jaxsom si ista :). Robilo mi to tiez, uz gely pouzivam minimalne, vlastne iba na cierne pradlo. A mam pokoj.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb tak super ze som sem napisala, dakujem velmi krasne!
Odpovedať
@reni1512 daj prosim vediet, ktora rada tinzabrala, lebo ja mam ten isty problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@mimidlo uz sme kupili prašok klasicky....a dnes sa chystame na to cistenie co pisal masrchmell :) Napisem :)
Odpovedať
@jankazb Pekný deň. :-) :-) Janka,môžeš mi napísať aké gély presne používaš??? Ja používam Ariel 3in1 a nemám s tým problém. Používam ich ako na biele prádlo aj na farebné-čierne. Zatiaľ som nespozoroval nič ohľadom zápachu. Preto sa pýtam či Ti to ozaj tak robili tie gély taký problém??? Používam to vyše 2rokov a som zatiaľ veľmi spokojný. :-) :-) Práčku raz za čas prečistím tak že nalejen 3-4l octu a nechám prebehnúť 90C program a mám pokoj. Mám čistý bubon ako aj nádrž,tiež čerpadlo a hadice. Dávam do bieleho prádla potravinársku sódu jemnú za jednu čajovú lyžičku. Ďakujem. :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 pouzivala som rozne gely, ako pisem uz iba vynimocne. Ak nahodou tak Ariel vankusiky, prip. Gel na cierne pradlo. Bubon som mala vzdy cisty,proste pracka smrdela. Hadice ake su,netusim, to fakt nekontrolujem. Uz problem nemam. Prasky pouzivam jedine Ariel. Moja skusenost je proste taka i bez tvojich smajlikov.Pekny den.
Odpovedať
@jankazb Ďakujem.
Odpovedať
@technik007 ja mam davkovac na gel, takze nalejem 1,5l gelu a pracka si bere sama, 5 rokov bez zapachu. Predtym som tiez pouzivala roky gel , liala som ho do nadrzky a pracka nepachla V pracke pachne odstata spinava voda, niekde musi ostavat,alebo ta pokazena gulicka ako tu niekto pisal. Necistim ziadnym octom,savom ci kupovanymi speci pripravkami ako Calgonit a podobne. Ved ten prasok a gel cistia a na koci cista voda vsetko preplachne. najviac perem na 70st uteraky.
Odpovedať
@atlaska nemôže to byť aj značkou práčky?ono tie staršie práčky podľa mňa nie sú stavané na gély,či?nevie niekto napísať ?rokov sú u nás gely?
Odpovedať
@reni1512 a necítiš aj prádlo?
Odpovedať
@marta2610 Prečo by neboli gély vhodné i do starších práčiek??? Daj jeden príklad.
Odpovedať
@marta2610 urcite vyse 15rokov. Inak kazdy servisak vravi inak, jeden nema nic proti gelom, iny ich nedoporucuje, dalsi nedoporucuje prasok ale radsej gel.......
Odpovedať
Profilova fotka
kazdy odporuca nieco ine, takze to je diskutabilne co je vhodnejsie.. my pouzivame prach a na cierne gel.. no smrdiet tam moze hlavne ta odstata voda tak to treba poriadne precistit
Odpovedať
Nesuhlasim s nazorom, ze za to mozu gely. Mame staru zanusku, pouzivame vyhradne gely (asi 75ml), pol deci octu k tomu, plus tolko aj miesto avivaze. Perieme na 40°C, obcas uteraky na 60°C a ziadny problem. Vankusiky by uz podla mna problem mohli byt, kvoli tomu rozpustnemu obalu. Myslim, ze to moze upchavat odtok. @reni1512 Neviem.. Vyplachol by som hadice, vycistil odtok v stene, filter v pracke a potom by som skusil fakt tie chemie a vysoke teploty v pracke - dat bavlnu nejaku, 90°C a potom manualne otacat kolecko, aby hned tu horucu vodu pustalo von.
Odpovedať
@technik007 ja som electrolux cca po 3 či 4 rokoch musela vymeniť,mne tak smrdelo prádlo a to sme filter čistili každé 3 mesiace,detto práčku som dala na najvyšší stupeň oprala bez prádla po pár opraní detto.
Odpovedať
@atlaska Nevidím žiadny rozdiel prášok-gél.Sila zvyku a pohodlia. Skôr by som vylúčil aviváž nakoľko upchá a znečisťuje násypku-dávkovač na aviváž.To je môj názor.
Odpovedať
@marta2610 Teraz máš iný typ práčky a už je to v poriadku???
Odpovedať
@matorado ta folia sa uplne rozpusti a odide s vodou prec, uz sa z nej folia nazad nestane, to by sa upchavali aj mycky. Mala som elektrolux kupovana v r. 1996 /dodnes funguje bez jedineho servisu/ a nikdy nebol, problem,akurat mna stvala nadrzka,ktora plesnela a zle sa umyvala. teraz na siemenske, ak treba celu nadrzku vyberem, rozoberem a vysprchujem. Staci raz do roka.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?