Stiepacka dreva

Profilova fotka
Zdravim chcem vas poprosit o radu aku stiepacku kupit. S priemerom min 50 a dlzkou min. 80. Dakujem
Odpovedať
@majulino Treba upresniť na čo vlastne by si to potrebovala, k akému drevu máš prístup.
Odpovedať
Profilova fotka
vertikalnu, napr. scheppach HL710 alebo HL1010, ak mas tvrde drevo. Ak chces daco usetrit, tak ja mam doma Wooster LV70, vyraba to rovnaka fabrika (dole je made in scheppach). Minimalne vsak 7tonovu, ak chces stiepat metrove klaty, idealne 10ton.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 @mgx v podstate to ma byt darcek pre svokra k 60. vacsinou kuri jasenom topolom... iba obcas ma dub buk. s manzelom sa do takych strojov absolutne nerozumieme. je velky rozdiel medzi 7 a 10t? a v com? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@majulino - topol je makke drevo (350kg/cm2), buk a dub tvrde (>650kg/cm2). Rozdiel medzi stiepackami 7t a 10t je len v pritlaku, 7tonova tlaci silou 7t, 10tonova silou 10t. Casto su konstrukcne rovnake, obcas byva rozdiel len v hrubke nosneho ramu. Neviem kolko dreva a akeho stiepate, ale k metrovici a vacsiemu objemu 10tonovu verziu, hlavne ak mate aj tvrde drevo v metrovici. Napriklad http://stiepace-dreva.heureka.sk/sche... Ak vam nevadi, ze obcas tvrde drevo 7tonova verzia nerozstiepi a treba ho len pootocit/resp. prepolit pilou na 2 50cm kusky, tak staci aj 7t verzia. Urcite sa vsak nedajte nahovorit na horizontalnu verziu, tie su vhodne len na male kusy dreva. Scheppach HL 710 je od 370e. Asi by som si vybral tu, pripadne HL 1010. Woodster a Scheppach nizsie rady vyraba jedna fabrika.
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx http://www.mountfield.sk/stiepacka-dr... rozmyslali sme nad touto myslite ze je dobra? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@majulino - masinku som nevidel, ale za cenu 635 E v mountfielde mas scheppach HL1010 alebo s malym doplatkom HL1100 alebo vari superforce 10 ton. Staci mrknut na heureka.sk. Urcite vyhoda je odklapaci dolny pracovny stol, to napr. ja nemam (ale viem bez toho zit). Nastavovanie vysky stola srubkom je sice jednoduche-ale funguje. Co sa tyka mountfieldu, nic tam nekupujem, pretoze ich zaruka 7 rokov je len papierova, vzdy najdu dovod preco je to chyba pouzivatela. Za rovnaku cenu kupis stroj s normalnou zarukou a nahradnymi dielmi. Ich "Powerlog" vyzera na prefarbeny "Hecht". Ak sa ti "Powerlog" pokazi, kde najdes suciastku? Len v mountfielde (a cena opravy bude mastna), pri scheppachu, woodster, VARI ti to opravia v hocijakom servise.
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx nechcem kupovat v mountfielde to len na ukazku som chcela ci je dobra alebo nie. nemozete mi poslat link na taku o ktorej si myslite ze je naj? tak cca do 700-800e?
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx a co v mountfilde kupil a neuznali ti reklamaciu ?
Odpovedať
@majulino ja mam dve štiepačky, jednu 8T asi 150kg a druhu - 12T a ta ma cez 200kg. tu slabšiu to vobec nepouživam a ked robim na tej silnejšej tak je silou a vykonom len tak tak...určite si kup minimalne 12T a musi mat 200kg to je doležite, lebo potom je z tenkych materialov ked ma 175 kg.
Odpovedať
mam tuto a slabšiu by som isto nebral.....: http://stiepace-dreva.heureka.sk/sche...
Odpovedať
Profilova fotka
@majulino - SCHEPPACH HL1200 alebo HL1100. @majkoj - ponorne cerpadlo - mountfield predal ako kalove, ale vyrobca predaval ako na cistu vodu. prvy a posledny krat. odvtedy mam odtial len sekerku fiskars, aj to kupil kolega, lebo nevedel ze inde je aj bez zlavy lacnejsia.
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx @martinmatko dakujem vam je rozhodnute berieme hl1100
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majulino si mohla za rovnake peniaze kupit hl1200..je robustnejšia so silnejšim motorom 4100w a ma viac oleja-sa nebude tolko prehrievat...štiepačky sa pri dlhšej praci zvyknu prehrievat.
Odpovedať
Profilova fotka
tak ci onak, super masinka. robustnejsia nie je, plech je rovnaky (6mm), vykonnejsi je len motor 4.1kw vs 3.5kw, ale rychlost je zasa pri 12t mensia (18cm/s vs 22cm/s). Neviem, ja mam Woodster LV70m co je oproti tomu "srot" a neprehrieva sa, aj tak vydrzim stiepat max 4h a mam toho "dost" :). Ale zasa, stiepanim sa nezivim :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch
Dobrý deň chcel by som sa spýtať kúpil som Štipačku značky schepach compact 15t skúsil som ju zapnúť na prázdno (bez polena) a začala sa mi extrémne priehrievať vieko som povolil pre vzduch do nádržky na olej za každé poradenie budem vďačný
Odpovedať
Profilova fotka
@dominikvoros musi byt otvoreny otvor na olej a musi tam byt hydraulicky olej. Niekedy sa stane ze ide bez oleja z vyroby. Najlepsie nepouzivat a odniest kde si kupil a nechat skontrolovat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?