Spotrebiče kupovať v Rakúsku Áno či Nie

chcem sa opýtať či niekto kupoval spotrebiče V Rakúsku. Pozeralo som ceny na online stranách a sú aj o tretinu nižšie. Rozdiel jednej Bosh americkej chladničky bol 300 eur.
Odpovedať
a preco nekupovat? uz od prevratu velmi vela slovcakov sa hrnie do rakuska za nakupmi, nakupuju takmer vsetko, elektronika, drogeria, potraviny, oblecenie, pohonne latky atd... ja ked som kupoval, tak som nenasiel lacnejsie ako u nas, pozeral som aj madarsko aj rakusko, keby som nasiel, tak by som kupil...
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznačne áno . Ja tak kupujem vercajch a stroje. Tá istá BOSCH karbobrúska za rovnakú cenu len tá čo sa predáva na SK bola vyrobená v Číne z odpadkov zatiaľ tá v AT pochadza z Nemecka. Rozdiel v kvalite nezrovnateľný. To samé platí o autách ten istý Tuareg vyrobený u nás nieje to isté čo sa predáva v AT. K nám idú tie čo majú chyby a kvalita von .
Odpovedať
Profilova fotka
@petra7825 určite áno. Síce som mal plán tiež ísť za hranice presnejšie do Nemecka, ale nakoniec kvôli nedostatku času som si ich kúpil tu. Trochu aj ľutujem, lebo verím že výrobky predávané tam sú kvalitovo inde ako tie, čo kúpiš u nás...
Odpovedať
Rovnako ako potraviny, jednoznačne ano.
Odpovedať
Rakuske pohraniecie je brutalne napraskane slovakmi,PS: nejeden politik a slavna/znama osobnost tam nakupuje - staci tam ist a clovek to uvidi na vlastne oci. Opakujem, nakupuju tam predstavitelia statu. Tym chcu hadam naznacit, ze na slovensku su smejd potraviny a veci? Zrejme ano. Vyhostil by som ich za do :) Za mna ano, nakupoval by smo tam. Tankoval by som tam. Do restik by som tam chodil (lacnejsia a kvalitnejsie nez v BA/zapad SR). Keby ma tu nedrzi rodina, uz som v prdeli daleko odtialto. PS2: chcel som kupit jeden stroj na cvicenie, mne by sa to na sportovom auta (vysoka spotreba) oplatilo ist kupit do nemecka na otocku, ako to kupit tu u nas, prosim pekne. a este by som mal aj na 15eurovy rezen, a nieco usetril. a to sa bavime len o produkte, ktory stoji okolo 500eur.
Odpovedať
Cuky Luky z Kredenca: "Slovensko je smrrrrť. V Rakúsku ešte aj čas plynie rýchlejšie." :-D :-D JA už som dávno prestal chodiť tam nakupovať. Asi mám smolu, ale ja tam lacnejšie nakúpiť neviem. Plánujem kúpiť chladničku Hotpoint. Porovnal som si ceny na SK a v AT a nevidím v tom markantný rozdiel, aby som utekal si ju kúpiť tam. http://www.heureka.sk/?h%5Bfraze%5D=A... http://www.idealo.de/preisvergleich/O... http://www.preisvergleich.at/article/... Isto, aj tam sú nejaké akcie. Neviem, či sa dá na tom základe nejako zovšeobecňovať, že je tam lacnejšie. Áno, je to relatívne lacnejšie, v porovnaní k platom v AT. Ale v absolútnych cenách človek minie na nákup potravín rovnako. Ale aspoň máte dobrý pocit, že ste nakúpili lacnejšie a zdravšie.
Odpovedať
@petra7825 Daj odkaz na tú cenu tej chladničky. Nakoniec zistíme, že je v nejakej výpredajovej akcii. Ak je niekde lacnejšia, tak si ju bež kúpiť. To isté by som spravil tu, keby nejaký predajca dal akciu na spotrebič. Ale neverím, že bežná cena bude o toľko nižšia.
Odpovedať
nepametam si ktora to presne uz bola ale tu je jeden priklad http://www.preissuchmaschine.de/preis... http://lednice.heureka.sk/bosch-kad-9...
Odpovedať
Aj toto: http://www.preissuchmaschine.de/in-Ge... http://mraznicky.heureka.sk/bosch-gsd...
Odpovedať
@petra7825 preprava chladničky na Sk bude tiež niečo stáť...
Odpovedať
@petra7825 No tak to už len sú rozdiely. V prvom príklade je rozdiel medzi najlacnejšími predajcami iba niečo okolo 50 EUR (1948 - 2001) a v druhom max. 200 EUR. Pôjdeš do Nemecka kvôli tomu, aby si kúpila chladničku lacnejšiu o 200 EUR? A väčšinou tie lacné sú zásielkové obchody, ktoré na Slovensko nedoručujú.
Odpovedať
@chrobak7 Presne tak, v prvom prípade stačí ešte uplatniť 40 E zlavu na hej.sk a je tam rozdiel 19 Eur !!! :D V druhom prípade si treba pozrieť históriu cie, tá chladnička sa ešte 13.12.2015 dala kúpiť za 962 Eur čo je o 148 Eur menej ako v lacnom Rakúsku :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
No my ideme zariadovat tak by sme isli kupit vsetky spotrebice do kuchyne. Tak potom sa to mozno uz oplati. Ci? preto sa pytam ci s tym ma niekto skusenosti ale skor ist niekde iba tu v okoli Viedne. Mozno Media Markt?
Odpovedať
@petra7825 Ale tu ide prípad od prípadu :) Tak isto ako ty, ti nájdem X spotrebičov ktoré budú na SK lacnejšie ako v tom Rakúsku :) To je proste holý fakt ... Navyše si v Rakúsku ešte limitovaná polohou obchodu, takže tie cenníky, resp. porovnania cien, čo si sem posielala môžu byť úplne na nič, keď sa daná chladnička bude nachádzať na druhom konci Rakúska a tá pri viedni už nebude mať takú sexi cenovku. V každom prípade, nechápem, čo sa rieši. Vyber si všetky spotrebiče tu na SK, také, aké chceš a následne si porovnaj ceny v Rakúsku. Ale rovno si pozeraj, kde ten eshop sídli a či sa k tovaru vôbec rozumne dostaneš. Podľa môjho neušetríš nič alebo len nejakú smiešnu čiastku ...
Odpovedať
@mesarosanton Ja neviem, či ste niekedy boli pri takej výstupnej kontrole v automobilke :) Už s pokašlaného PSA či KIE nepošlú z výrobnej linky žiadne auto, ktoré finálnou kontrolou neprejde :) Hádam nechceš povedať, že VW púšťa z linky chybné Tuaregy a posiela ich do SK obchodov :) Troška moc pozeráš scifi filmy, inak to pomenovať neviem ... Isté rozdiely pri určitých produktoch sú, ale s tým Tuaregom si to riadne pritiahol za vlasy :)
Odpovedať
@lubk0 Velka vdaka za Tvoj prispevok. 👍👍👍 Som rada, ze nie vsetci Slovaci veriam bludom, ako je v SR strasne zle. A ako si stale len spinia do vlastneho hniezda 😬😩 Cim je nieco dalej od SK, tym je to lepsie... 😳 V SR musi mat vsetko nejaku znacku zo Svajciarska, hoci v CH o nieco takom ani nechyrovat, len preboha, nech to nie je slovenske. Pritom kvalita SK vyrobkov je v prevaznej miere vyborna. Ako vsade! K tym linkam v automobilke - presne ako pises, alebo mozno maju dve linky, jednu pre Zapad a Ameriku, a jednu pre vychod? Alebo mozno tri, este aj pre Aziu alebo Afriku. Alebo mozno rovno fabriky...? 😁😳
Odpovedať
@lubinkag. o tom by som vedela veeelmi vela rozpravat. Zila som dlho v DE,popritom som presla velmi vela krajin vo svete, a som naspat na SK, momentalne robim pre CH...som rada ze som tam kde som. Ti so nadavaju na SK si to mozu kludne vyskusat ked si myslia ako je vsade inde len nie na SK dobre
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?