Skylink - pri zlom počasí vypadáva signál

Profilova fotka
Neviem kde je problem, ale mali sme CSlink, ten slapal perfektne nech sa dialo cokolvek. Teraz po vymene karty na SKlink pri vetre, dazdi stvorcekuje obraz, seka a uplne vypadava signal. Som na taketo veci antitalent a mm tiez ;-) . Viete mi niekto poradit ze co s tym? Dakujem.
Odpovedať
1
2
7
@jankazb pravdepodobne mate mate slaby signal, ak Ste nemenili aj parabolu za mensiu, bud sa Vam pohla parabola, mozno mate uvolnene uchytenie, pripadne mozete mat problem s kontaktami na kabloch ktore vedu ku konvertoru.
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 keby sa bolo cimkolvek hybalo OK , ale len karta sa menila. Pri CS linku bolo vsetko uplne perfektne. Asi im tam budem muset napisat... :-|
Odpovedať
@jankazb a nepresli Ste nahodou aj na HD siganaly? Tie vyzaduju pomerne presne nastavenie paraboly, presnost nastavenia nemusela byt az tak markantna pri SD signaloch. Ak Vam to robi naozaj len pri zlom pocasi chybu by som hladal v parabole. Jenoducho si to mozes vyskusat tak, ze si pri peknom pocasi pozries uroven signalu a nasledne porovnas s urovnou pri zlom pocasi.
Odpovedať
Súhlas s @ hop 377. Mali sme podobný problém - po x rokoch sa parabola vychýlila o pár cm - pre skúseného nastavovača signálu práca na pár minút.
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 v HD kvalite sme mali i pred tym. Je mozne ze ine nastavenie je pri skylinku? Asi budem musiet najst nejakeho skuseneho nastavovaca podla rady @roberto1923 . Dakujem obom
Odpovedať
problém nesúvisí s výmenou karty, služba je tá istá, z tej istej družice, len názov sa zmenil.... ak sa Vám predtým signál strácal menej často, predpokladám, že parabolu máte dostatočne veľkú, štvorčekovanie a vypadávanie signálu môže byť v závislosti od veľkosti búrkového mraku.....ale, ak to pre tým tak často nerobilo, tak môžete mať pohnutú parabolu, zamoknutý kábel, vadný konvertor, zle zasunutý konektor, poruchu v sat.príjmači .... a 100 ďaľších možností poruchy..... proste niečo na trase parabola-TV....
Odpovedať
@jankazb nie CSlnk aj Skylink maju rovnake parametre kanalov. Mimochodom za posledny rok robil SKYlink preladovanie niektorych kanalov na nove transpordery ktore su umiestnene vo vyssich pasach, na nich sa moze nepresne nastavenie prejavit.
Odpovedať
Profilova fotka
@stanislava111 vsetky spominane chyby NIKDY pri CSlinku nerobilo. Asi to bude teda treba doladit... Uz len niekoho najst. Asi sa spytam na predajni.
Odpovedať
jj, to je najjednoduchšie a asi aj najefektívnejšie niekoho na to zavolať, nejakého anténneho technika, predajca v predajni nepomôže, na to treba prísť priamo k parabole s merákom a na mieste urobiť.... :) cez PC to nepôjde, aj keď by sme radi pomohli....
Odpovedať
Profilova fotka
@stanislava111 cez PC veru nie... aj ja som nad tym premyslal
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb od vtedy bolo viacero burok, kludne sa mohlo stat, ze sa Ti pohla trochu parabola. To sa stalo aj mne.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj je to mozne, ale tie poruchy su LEN pri zhorsenom pocasi a iba u Skylinku. Ked je pekne, neprsi,nefuka ja obraz v poriadku ako bol aj u CSlinku. Je mozne ze signal sa zhorsil, inak si to neviem vysvetlit, kazdopadne musim niekoho zohnat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jankazb ano, presne tak sa to prejavuje ked sa pohne iba trochu. Kedze ide o digitalne vysielanie dokaze system nejake mnozstvo chyb pri prijme korigovat. Ked ale pride burka, zhorsi sa automaticky signal a mnozstvo chyb stupne nad moznosti opravy a system reaguje tym kockovanim.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj len nechapem ze za 5rokov sa nikdy nic podobne ani pri najsilnejsom vetre neprejavilo az sme vymenili kartu. Sme10km od cs hranic, aj net chytame iba cesky, operatori tlf tu maju problem, pre to si myslim ze sk vysielac mozno nestiha. Kazdopadne ich musim oslovit, alebo sem dotiahnut nejakeho technicky zdatneho suseda ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb ziaden SK vysielac neexistuje :), to vsetko vysiela v podstate "jeden" satelit. Jedine co by naozaj teoreticky mohlo byt je, ze kym CSLink fungoval v systeme cryptoworks Skylink funguje na Iredeto takze teoreticky moze byt, ze Tvoj prijmac to nejak nezvlada, aky mas ? Ale osobne typujem na tu antenu, kedze mam rovnaky problem :) a nastal tesne po 100kmh vetrisku.
Odpovedať
My odkedy mame SKlink a nie CSlink, ked je v Blave burka idu nam ceske programy,slovenske nie. Tiez myslim,ze sa vam pohola parabola ako pise @majkoj
Odpovedať
My sme mali teraz dva dni uplne vypadnutebslovenske stanice,isli iba ceske a zahranicne,pan ktory nastabujr paraboly ani neprisiel na to ze preco to nejde,skoro sme museli kupovat novy prijimac a xrazu o dva dni uz bezalo vsetko bez problemoiv az doteraz,skylink ani mal nejaky problem lebo mame sataslit asi 5 rokov a dfoteraz to bolo ok ale tiez nam doist stvborcekuje televizor drzim palce
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb aj nam to robi.. ale iba HD programi co nechapem.. nic ine to nerobi... trosku vietor -malokedy, vacsinou cez dazd a uz je to cele na prd! Neda sa pozerat, nakoniec vypadne signal a mozem vypnut TV lebo je cierna obrazovka s napisom : bez signalu ... pre toto chcem odist aj ja od skilinku... moze byt ze to je pohnuta parabola...ale robilo by to hlavne pri vetre nie? nam to robi aj pri dazdi ked je bezveterno
Odpovedať
Profilova fotka
hahaa ze skylink s makkym i ja som aky pan :D
Odpovedať
@frank44 da sa to nastavit aj cez PC, len potrebujes satelitnu kartu.
Odpovedať
@andyfoto ked Vam to robipri dazdi tiez mate nizku uroven signalu, huste oblaky a voda tienia signal a ked ho ms na hranici tak vypadne. Na spolahlive ozeranie SAT je vhodna parabola min 85cm. Vase problemy nie su sposobene Skylinkom, lae zle nastavenou Vasou sustavou.
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 ja mam parabolu 100cm a aj tak na prd.. uz to tu stelovali 4ria ludia
Odpovedať
@andyfoto Cim vacsia parabola tym viac citliva na presne nastavenie.
Odpovedať
@andyfoto U mňa je to rovnaké ak začne pršať začne kockovať a po čase hlásenie : Nie je signál. Menil som na v marci SD za HD saťák,konv., ale aj kartu za NEXT. Tak netuším čo to spôsobuje. Ak to bude pokračovať aj v zime rovnako u mňa Skylink končí.
Odpovedať
Profilova fotka
@avantime @andyfoto cim to nahradime? Nemam sajn ze co vybrat. U nas je problem aj s tlf operatormi, i net beriem od cechov.
Odpovedať
Profilova fotka
@mokuska to, ze sli iba ceske programy a nie slovenske bolo sposobene vypadkom vysielaca v BA, neslo to totiz ani na Digi. Slovenske stanice vypadli v tom case na celkom Slovensku, Skylink s tym nemal nic spolocne. A celkovo pochybujem o tom, ze vypadky signalu su sposobene tym, ze mate vy ostatni skylink - bud je chyba v parabole, resp. mate slaby signal, alebo dakde v kabli. Pri satelitnom vysielani uz treba ratat s tym, ze ak je zhorsene pocasie, obraz bude kockatiet. Samozrejme na taketo nieco sme neboli zvyknuti, pokial sa vysielalo analogovo a nie digitalne. Zial, to je nevyhoda sat. vysielania. Viem, ze pri Digi TV takyto signal vypadne este skor ako u Skylinku, a to staci, ze len slabo poprsi. Na skylinku bezime cela rodina uz x rokov, odkedy to zacalo fungovat, a doteraz ziadny problem. Takze chyba moze byt jedine vo vyssie spomenutych riadkoch - slabo upevnena konzola, parabola, slaby signal alebo je chyba v kabli.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez pri extremnom vetre,alebo silnej burke vypadnu prve Slovenske a nasledne aj ceske programy.Mam tak isto skylink.Parabola je 85,vsetko spravne nastavene,vsetko spravne pozapichovane/skontrolovane technikom a vraj pri takychto extremoch je to normalne/,ale v extremoch sme fakt tiez bez TV.Ked sme boli este v panelaku,tam to bolo menej caste,ale obcas sa vyskytlo,ze ak nam zasnezilo uplne parabolu,musel som ju metlou odmetat.Taktiez pisalo ziadny signal. Toto je asi celkovo take malilinke minus byvania na dedine,ze mensi vyber moznosti na sledovanie TV a internetu.Ale mne to nevadi,pretoze na tieto veci aj tak velmi nezostava cas,hlavne teraz,ked je prima pocasie a clovek vacsinu dna stravi vonku :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zirafak no ved to je problem ze to blbne ak je zle pocasie :). Ked je pekne vlastne ani neviem ci to ide dobre :-D , stale sme vonku az do noci. ;-)
Odpovedať
kedze Skylink menil parametre niektorych transponderov kvoli usporam - su omnoho citlivejsie na nastavenie paraboly a LNB, tak aj sebemensia odchylka paraboly, konvertora (LNB) moze robit problem. A pri burkovom pocasi, hustom snezeni o to viac! Treba pripomenut, ze satelitny signal prijima zakaznik z druzice do svojho LNB na parabole a ked medzitym nieco zavadzia, tak signal sa strati :-) To nemusia byt iba huste oblaky, ale napr. aj listnaty strom, pricom cez zimu sa moze dat prijimat signal cez hole konariky, ale v lete uz je to horsie...tie listy na tych konarikoch su tam naviac :-D Ked mate moznost, tak radsej vacsiu parabolu (napr. 100vku), ale samozrejme aj tu je potrebne poriadne doladit. Potom pri zlom pocasi sa signal o nieco skor straca, resp. ani nestrati, ako pri mensich parabolach.
Odpovedať
Profilova fotka
niektore kanaly na skylinku su na inych transponderoch ktore maju "mensi signal" hlavne teraz ked sa par kanalov posuvovalo na 12 207 napr. tzn. je to celkom normalne ze sa to deje ako sa deje. treba vyjst na strechu (alebo kdekolvek je antena) povolit je v horizontalnom smere a trosku pokrutit ,zaroven pozerat na TV ako sa meni signal.(TA3 je idealna)
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?