Mne vyhovuje obyčajná sklo keramická. Dováram na zostatkovom teple. Alebo, ak musím niekde utekať, vypnem a jedlo sa dovarí. Čo sa týka varenia, indukcia je ako plyn, vypneš, nevarí sa.
Myslim, ze najdes rozne skusenosti. Niekomus sedi plyn, niekomu indukcia a niekomu sklokeramika, ale teda ja vo svojom okoli nemam nejako vela ludi, ktory by preferovali sklokeramiku. Ani my sme jej nejako na chut neprisli. Indukcia ma ovela viac vyhod, najma ta rychlo aj ked len vodu dame varit je sto a jedno
sklokeramická platňa má indukčný i špirálový ohrev,názov sklokeramika ostal prvej zo špirálou, každé má určité výhody i nevýhody, najväčšia výhoda indukčnej dosky je rýchlosť uvedenia do varu,má možnosť vyššieho výkonu a vyššia účinnosť len na varenie 60% do hrnca ,40% ohrieva okolie, takže v zime sa energia nestratí, špirálový ohrev má účinnosť 50% do hrnca a 50% ohrieva okolie, má neskoršie uvedenie do varu nemá funkciu zvýšeného výkonu, no má väčšie zostatkové teplo je masívnejšia doska, dovarí bez energie, obe ohrievajú pulzne šetrí sa tak energia, oproti stálemu ohrevu v elektrickej platni má účinnosť pre varenie len 40%