Škrabance na sklokeramickej varnej doske

Čím sa dá odstrániť škrabanec zo sklokeramickej varnej dosky?
Odpovedať
Bohuzial nicim, skrabanec znamena ze tam material chyba a rozlestit tvrdene sklo je v domacich podmienkach nemozne.
Odpovedať
Nedá sa to odstrániť, pokiaľ nie je nejako prasknutá varná doska, tak by som to nejako neriešil. Nejaký škrabanec nič nemení na funkcii ako takej tej varnej dosky, tak nevidím dôvod na nejaké špekulovanie čo s tým. Mnohí si myslia, že nejaký prípravok na to pomôže, no moja mama by ti vedela o tom porozprávať čo všetko skúsila a neporadilo sa jej škrabanec vyretušovať, nakoniec menili časom varnú dosku, to bolo jediné riešenie.
Odpovedať
http://www.wikihow.cz/Jak-odstranit-%...
Odpovedať
@fefe123 Aj odskúšané?
Odpovedať
@hc08 blbost neda sa to
Odpovedať
@fefe123 To čo si dala je síce možno fajn na pohľad, človek nejakým ilustráciám možno verí, ale prax ako taká v tomto smere je úplne niečo iné. Neni možné aby nejaká pasta alebo niečo podobné, čo máme bežne doma aby to vyriešilo takýto problém.
Odpovedať
nie, nemám našťastie škrabance... neviem, ako hlboký je ten škrabanec, ale ja by som asi odporučila, aby si sa zastavila v sklenárstve, myslím, že existuje niečo na zaliatie hlbšieho škrabanca.... najskôr Ti oni poradia... prípadne, opravári autoskiel....
Odpovedať
Profilova fotka
Pod hrncom to nevidno tak uvar vyzivnu veceru ;-)
Odpovedať
@fefe123 Este raz, na varnej doske je sklo kalene! Takze ho neporovnavajte s nejakymi oknami alebo sklami na aute. Iba jej davate zbytocne nadeje. Mam kamaratov co robia sklenene schody, zabradlia..... a oni sami tvrdia, ze kalene sklo je nemozne rozlestit v domacich podmienkach.
Odpovedať
@danculd Ešte raz... aj v sklenárstve majú kalené sklá, aj tí Tvoji kamaráti to sklo niekde kupujú... či si ho vyrábajú sami? to len na margo Tvojho "Ešte raz"... veď ani nevieš, aký hlboký má škrabanec, za opýtanie nič nedá... ak by to sklenár vedel opraviť, ľahko k nej príde.... :)
Odpovedať
Myslím, že by bolo fajn keby pridala nejakú fotku aby sme sa tu mohli vôbec baviť o tom, či je možné to dať na poriadok aby to bolo ako rpedtým alebo či sú akékoľvek pokusy márne. Pretože osobne si po škrabancom na varnej doske predstavujem toho viacero ;-)
Odpovedať
@fefe123 Ked robia nieco zo skla (napriklad aj moju zastenu v kuchyni), tak sa vsetko vyrobi z normalneho skla, vyrezu sa vsetky otvory, fazety,.... a potom sa sklo odvezie na kalenie. Po kaleni sa uz na skle nedaju robit ziadne upravy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@hc08 mohla by si mi prosim ta napisat ako vobec ten skrabanec vznikol? Lebo obavam sa aby sa aj mne nieco take neprihodilo, lebo ked citam, ze nie je mozne to opravit, tak by ma to asi aj celkom hnevalo ]-(
Odpovedať
ten škrabanec to je taký problém ,alebo nemaš iné starosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@fefe123 Azda to pomôže ne okenné sklo, ktoré nie je vystavené vysokým teplotám, ale na varnej doske určite nie.
Odpovedať
@brunete Netusim. Varila u mna mama a podľa mna tahala hrniec po varnej doske. 🙈 Su to povrchove škrabance, ale asi 15cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@hc08 tak 15cm to nie je malo, ja som myslela, ze to mas len nejaky maly skrabancek, teraz uz celkom aj rozumiem, ze preco ta to trapi. Len neviem ked to nejde opravit, tak myslim, ze by som sa s tym dako naucila zit, lebo menit skrz to celu dosku tak pf :-S
Odpovedať
Ten skrabanec uz nicim nezamaskujes, nicim nevyplnis. Co je horsie, bude sa sirit a jedneho dna to sklo praskne z vnútorného pnutia, nerovnomerného tepelneho namahania. Ked je to indukcia, nie je to az taka katastrofa, ak je to klasicka sklokeramika sktora ma pod sklom spiraly, je to hodne pravdepodobne. Treba zvazit ci pockate kym sa tak stane alebo ho date vymenit preventivne. Esteticka stranka toho skrabanca je v tomto pripade to najmenej, tu by som vôbec neriesila
Odpovedať
Profilova fotka
môžem potvrdiť, že teraz to už asi ničím nevyplníte. počul som o tom čo písala zita, že to časom praskne celé ale my to tam máme už nejaký ten piatok a zatiaľ je to v pohode aj keď musím priznať, že sa mi zdá, že sa to stále zväčšuje ale budeme teraz kupovať novú tak hádam už dovtedy vydrží..
Odpovedať
@zita19 Nemusi sa stat, ze by praskla. Ide aj o to aka je hlboka. Ak je to len nejaka povrchova, tak osobne si myslim, ze by to nemusel byt v blizkej buducnosti pri pouzivani nejaky problem, ze by bolo akutne ju nejako celu menit, ci?
Odpovedať
@deddik no sklo je divny material. Tam staci tukanec a je po nom, na druhej strane zas vydrzi celkom dost. Nie ze by kazde, ale u niektorych tepelne (alebo aj inac) namahanych skiel vnutorne pnutia doslova rozdrapia sklo na milon kuskov.
Odpovedať
@brunete Jasne, naucim sa s tym zit. Casom ich bude urcite viac :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hc08 nehovor si, ze ich bude viac. Lebo ich ozaj bude. Co si povies, to si privolas, viem o com hovorim :-D A taktiez je to znak toho, ze sa proste v rodine vari, co si myslim, ze je super ;-)
Odpovedať
@zita19 Tozvie. Myslim, ze teraz my mozme len hadat, co by sa s tym sklom mohlo stat. Aj sa moze nieco prihodit aj sa nemusi. To je dost otazne. Len dat ju hned menit kvoli skrabancu, kokso, ked si vezmem, ze zase tozvie kolko stoviek za novu by som asi slzy ronila ;-(
Odpovedať
Profilova fotka
Podarilo sa ti niekedy z hocicoho odstranit skrabanec? Lebo mne nie :-( A tak to je aj pri tejto varnej doske. Je mi to luto ale to sa ti uz nepodari odstranit, jedine ze by si vymenila celu varnu dosku - co si myslim, ze je zbytocne
Odpovedať
@hc08 daj fotku aky to je vlastne skrabanec
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Boze ked to tu citam,je mi az do placu,to naozaj ked mam skrabanec na mesiac starej doske sklokeramickej tak sa znici?och az mi je este viac do placu.A tym ze sa posuvaju hrnce,tiez vznikaju take skrabance?
Odpovedať
za chvíľu ich bude toľko, že to prestaneš riešiť.
Odpovedať
@michal_dovomi jaj len ja ju chcem mat bez skrabancov,a este hentaky,ze to citim ked potom prejdem.Je to sice asi len 2cm,ale uz dost vyditelny.
Odpovedať
Nemusi sa ti hned znicit, ale moze sa stat, ze sa to bude rozsirovat, ak tam niecim zavadis. A ano, staci malo, aby sa ti doska poskriabala. Preto my sme nejak nad tym ani neuvazovali a kupovali taku s plynovymi horakmi normalne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?