Sklenena rychlovarna konvica

Ahojte, mate niekto sklenenu rychlovarnu konvicu? Rozmyslam o kupe takejto podobnej https://m.alza.sk/hyundai-vk760-d5478... Viete mi napisat ako je to s udrzbou? Budem ju musiet stale cistit octom kvoli vodnemu kamenu? Vsade len chvalia, nik sa o kameni nezmienoval..dik
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne by som neriskovala. Je XY krásnych dizajnovych kanvic co nebudú tak haklive na údržbu. ;-)
Odpovedať
Par rokov dozadu som pouzival dzban na caj. Hrube masivne varne sklo, bol na tento ucel vyrobeny. Jedneho neskoreho vecera po naliati asi 2dcl vriacej vody z kanvice dzban strelil tak, ze sklo bolo po celej kuchyni. Ziadne puknutie ale riadna supa. Samozrejme ma obarilo, nastastie v nom nebolo vela vody. Po case mi to vysvetlil znamy s tym, ze sklo ma urcity pocet "cyklov" takehoto nahleho zahriatia a skor ci neskor to takto dopadne. Svojim sposobom unava materialu. Dokonca u seba v restauracii pravidelne obmiena sklo, ktore je takto namahane (mozno to aj vyplyva zo zakona). Z tohto titulu by som takuto kanvicu nikdy nekupil.
Odpovedať
@kejsix no len je rozdiel naliať vrelú vodu do studeného skla a naliať studenú vodu do studeného skla a zohrievať vodu aj sklo zároveň.... @jasminka naši majú sklenenú kanvicu, nejaký Sencor, už asi šesť rokov a stále slúži. Vodný kameň sa v nej usadí ako v nerezovej/plastovej rovnako. Raz za čas vyvariť octom. That's all. :-)
Odpovedať
u nas sklenena by nepochodila, kedze moja polovica je velmi sikovna v tomto smere, my aj pohare by sme mali mat uz radsej len plastove :-D
Odpovedať
@megdesign Iste, rozdiel to je. Rovnakym sposobom som vsak dzban pouzival 5-6 rokov a nic. Takze tomu "poctu cyklov" by som celkom veril, mne to celkom stacilo ako ponaucenie. Inak, ako vasi riesia, ked potrebuju viac vody nez sa vojde na jeden krat do kanvice? Musia pockat, kym sklo ochladne, aby mohli dat uvarit dalsiu studenu vodu? Jasne nestava sa to denne, len sa pytam. Dalsia vec, ktoru u plechu riesit nemusim.
Odpovedať
@kejsix tak kanvica má dva litre. Takú veľkú návštevu ešte nemali, že by sa naraz robilo 30 káv/čajov. :-) Tie cykly môžu mať dačo do seba, lebo sklo má od výroby v sebe veľké vnútorné pnutie.
Odpovedať
Mám sklenenú rýchlovarnú kanvicu asi 6 rokov. Raz za týždeň dám do nej trochu kyseliny citrónovej a je ako nová. Zatiaľ drží aj pri dvoch deťoch :-)
Odpovedať
mne sa sklenená páčila veľmi, aj som si jednu zaobstarala, vydržala pár mesiacov, potom som s ňou omylom nejako buchla a bolo po nej vtedy som sa zaprisahala, že sklu sa budem vyhýbať 8-) Aj dosku na krájanie som mala sklenú aj tá letela do koša keď som mala zas raz svoj deň :-D :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?