Siemens verzus Bosch práčka

Ahojte, rozhodujem sa medzi práčkou Bosch WAE20465BY a Siemens WM10E465BY. Funkcie majú úplne rovnaké len cena je iná.Ak máte niekto skúsenosti,prosím napíšte mi.Ďakujem :-)
1
2
su rovnake okrem vonkajsich plechov a ceny
@cubicomp dedukujes na zaklade obrazku a infa z netu, alebo vlastna skusenost? Lebo mna by zaujimalo, ci su v tom siemense kvalitnejsie suciastky, ako v boschke, je neviem, namiesto plastov kov a podobne. Dik :) @pg nevidim do nich, ale pokial je ta cena cca rovnaka, vzala by som siemens, ak je o dost vyssia, bosch. Dobre su obe, sprostost ich kupou neurobis :) Ja som si dnes pracky pozerala v planeo a tieto dve znacky si ma naozaj ziskali :)
robi sa to v jednej fabrike akurat pri siemense sa plati viac za nalepku siemens
Profilova fotka
@pg siemens robi pre bosch, bosch robi pre siemens :-p Niekedy si clovek kupi siemens a to je bosch :-D a opacne.. Dnes su strasne inovativny u mna tieto znacky top.. V spotrebe robia pokroky..
@nanika vlastne cena je rozdiel možno len 40e, ale presne ma tiež zaujíma,či pri Siemense sú používané kvalitnejšie súčiastky alebo sa platí len za značku. A hlavne ,či má niekto skúsenosti s danou práčkou. :-)
@pg Už tu niekto písal, že Siemens je kvalitnejší než Bosch. Skúste pogoogliť.
@mio23 takže si hodím asi mincou :-) :-) :-)
Obě se dělají ve stejné fabrice a že Siemens je lespší než Bosch, je to samé, jako že Citroen je lepší než Peugeot (taky se dělají ve stejné fabrice a jiné jsou jen na oko a na cenovce) Je to sice blbé srovnání, ale je to tak, takže si můžeš vybrat co je ti sympatičtější. Tak i tak vžedycky můžeš narazit na špatný kus! @blacksr @cubicomp @pg
Jasne, ze siemens je vyssia rada boschu, len by ma zaujimalo, ako je to v reale :) @pg planujes v buducnosti susicku? Lebo ma slabsie odstredovanie... Ale paci sa mi na nej detska poistka, nasa Ema, ak jej dam par sekundovu prilezitost, pretoci mi programovac a restartuje mi pranie, takze toto kvitujem, mne tato funkcia chyba. Aj velkost je celkom ok, ja mam 5 kg a otras. Mam taky dojem, ze je hlucnejsia a mohla by byt aj spotreba nizsia, ale zasa za tie peniaze tiez clovek nemoze mat vsetko :)
@pg mam tu bosch a podla mna je super. skusala som ju sice malo ale ide fajn. aj ticho.
Dobrý den. Já bych naozaj chtěl někoho vidět v reálu, jak má doma vedle sebe dvě pračky a současně v nich pere a testuje je, aby na Modré střeche mohl popsat své skvělé závěry. Čili za sebe naprosto vylučuji, že názor pana ( paní ) XYZ je podložen něčím reálným, kromě někomu vrozené touhy mít všechno značkovější, jak soused,známý, či přítel. Spousta různých výrobků sjede ze stejné linky, zmontovaná ze stejných komponentů a zpacována stejnými lidmi. Takže z toho vyvozuji, že je to pouze " Mnoho povyku pro nic " a klasik si to půjčil do názvu svého dramatického kousku. A propos, proč tak asi všichni výrobci stěhují své výnosné fabriky do rozvojových zemí ? S pozdravem Laďa
Vsetky sa nerobia v jednej fabrike, len Siemens ich masi 15 po celom svete, ja mama Siemens vyrobena v nemecku,kamosoka ma inu siemnsku vyrobenu v Cine a este to tam am napisane po rusky - takze vyrobena v Cine pre rusky trh kupena na Slovensku.
Článok sa načítava...
My mame vsetky spotrebice zn. Siemens a som max spokojna
@tinkitink Dobrý den. Vidíte jste spokojena se Siemensem. Je ale otázka, zda byste byla, nebo nebyla více či méně pokojená s ruční valchou, nebo s Wirpoolkou, nebo s něčím jiným. Nemáte osobní srovnání, stejně jako celá armáda diskutujících. Prostě ve stejnou dobu neprovozujete dva stejné spotřebiče různých značek, natzož dlouhodobě. Jedině, že byste měla dva domy, kde byste střídavě žila. Ale i tak byste asi měla jenom jednu pračku. Ale pro pořádek jdu udělat průzkum po sousedech. S pozdravem Laďa
@ladajaskva Máte částečně pravdu ale: existují přece nějaká hodnocení spotřebičů co se týká kvality . Mám známého, které přímo dom. spotřebiče prodává a ten mi Siemens jednoznačně doporučil. Má nejméně reklamací, naproti tomu třeba Whirpool prý nic moc. Vím, že se všeobecně mezi kvalitní výrobky řadí Miele, Siemens, Bosch, AEG, Electrolux.
Len som napisala svoju skusenost so znackou Siemens. Mozno sa pani resp.slecne pg bude lepsie rozhodovat
@nanika najprv som chcela 2v1 sušička s práčkou.Ale nakoniec som sa rozhodla iba čisto pre práčku.Sušičku teda neplánujem možno raz keď budem mať dom :o))) Počula som ,že tá detská poistka vraj funguje iba na programy ale nie na úplne vypnutie práčky, čiže malinká by ti ju asi vypla a opäť tak preprogramovala :-D Deti sú šikovné-poznáme :-) :-)
@aneri53 ďakujem,preto sa aj informujem,lebo aj my máme doma už 2 Whirpool práčku a nikomu by som ju už neodporučila.
@ladajaskva myslím,že nikto nebude mať doma dve práčky,ale môže sa nájsť niekto, kto má danú práčku doma a ohodnotí ju z vlastných skúsenosti, už to mi veľmi pomôže pri rozhodovaní sa. :-)
@pg a nad značkou Fagor jste nerozmyšlela. Nebo akorat jsem se taky koukala na pracky nebo v bllizke dobe me ceka jeji koupe a docela dost dobre reference jsem nasla na znacku Fagor i co se uspory elektriky a vody tyka ;-)
@ronikaaaa momentálne som zameraná iba na značku siemens alebo bosch. Dokonca mi prekáža,že všetky práčky sú už tak úsporné,že napúšťajú strašne málo vody a prádlo sa tak nedostatočne vypláka. Doma mám zatiaľ whirpool a aj keď pridám vodu naviac a prášku dám pomenej- napr. uteráky vyberiem z práčky a vyplákam ešte raz v umývadle -tak mi ostane ešte dosť špinavá voda od prášku. :o(
@pg Takze s Whirpool spokojena moc nejsi jestli tomu dobre rozumim
Dobrý den všem. Takže jsem udělal průzkum v 7 domech. Co dům, to jiná značka. Skoro všichni si chválí svou pračku. Značka koresponduje se značkou auta před barákem. K Mercedesu patří obyčejná Miele, k Audině normální Siemens, majitel WW má Bosch a chce Elektrolux a k těm obyčejným autům Whirpoolky, Adro, a jiné krámy. Velmi se mi líbí hodnocení typu negativní zkušenost, to má aspoň nějaký reálný a tím pádem vypovídající základ. Nicméně souhlasím, že jsou pračky lepší a horší a kupodivu i z nezávislých testů nezávislé organizace většinou ty značkové nevychází jako vítězové. PS pg, VY máte buď porouchanou pračku, nebo neumíte zvolit správný program, nebo si to vymýšlíte. I když já žádnou pračku nepreferuji, tak možnost, že pračka Whirpool špatně pere, vylučuji. To by na Slovensku polovička lidí chodila ve špinavém prádle. Sorry. Ale asi bude přijatelnější chodit ve špinavém prádle z pračky Siemens, či Bosch ? :-p S pozdravem Laďa
@ladajaskva Dobry den Lada, nerozumiem, po nete a priamo aj na MK su rozne recenzie a negativne hodnotenia a v hodnej miere su v nich zastupene prave Whirlpoolky :( Takze nemyslim si, zeby Pg vymyslala, alebo nevedela prat :) Ja sa k negativnom hodnoteni k nim pripajam a uz nikdy viac... @ronikaaaa ja mam fagorku a nie som spokojna, mam od tej firmy takmer vsetky vstavane spotrebice a hodila by som ich hned za psom, keby som mala na nove :( @pg nenechaj sa zvyklat, vybrala si dobre, ja by som sice inu, ale viem, ake to je, ked cena nepusti, ale myslim, ze vo vyrobcovi nestupis vedla. S tou susickou som radsej upozornila, lebo ja mam odstredenie max 1100 otacok, kolko krat, aj ked nemam preplnenu pracku, mi nedostatocne vyzmyka a susila by som o polovicku casu menej, keby som mala 1400 otackovu. Aspon viem, co budem kupovat o par rokov :)
@nanika Takze máš špatné zkusenosti se spotrebici od Fagor i co se zařízení kuchyne týka??? Nebo kuchyn budeme v blizke dobe taky porizovat a zarizovat a byli nam od vyrobce kuchyni doporucene spotrebice Fagor ze jsou levnejsi ale taky dobre
@ladajaskva tiez som mala whirpool pracku a uz som vela krat na tu znacku tu pisala neg.skusenost. cakala som len kedy odide... to bola najhorsia pracka na akej som v zivote prala... cize whirpool by som nechcela ani zadarmo...
Profilova fotka
Tak já mám siemens, skoro totožnou s tou, co máte vybranou, jen ta moje má 400 - 1200 otáček, mám ji 7 let a maximální spokojenost, skoro nejvíc využívám 15 minutový program, kamarádka má Bosch a taky dobrý, jde je n o to najít dobrou cenu a trefit kvalitní kus! ;-)
My máme několik let Boschku a jsem spokojená (mimochodem VW nám před domem nestojí - nepochopila jsem @ladajaskva, jakou to má spojitost s pračkou =-) :-N ). Moji rodiče mají taktéž už řadu let Boschku a ještě neřešili žádnou vadu či poruchu. Před tím jsem měla asi 3 roky Fagorku a byla po velmi krátké době dosti hlučná a buben jakoby vrzal. U nynější Boschky nenacházím žádný problém. ;-) A souhlasím s @bujibu - jde o to trefit kvalitní kus a mít štěstíčko. Snad ještě jedna zkušenost - v práci máme (sice myčku ne pračku, o které tu je řeč) Miele a již 2x měla poruchu. Takže je to fakt spíše o kusu, byť se může jednat o "mercedesovou" značku. ;-)
Ďakujem veľmi pekne všetkým za názor. Po kúpe práčky a jej odskúšaní sa určite podelím o svoju skúsenosť,aby som možno aj iným, ktorých to zaujíma mohla poradiť. :-)
@alcar Dobrý den. Souvislost je v ceně. A také souhlasím s @bujibu a k tomu dodávám, že to je přesně to, co jsem psal - nezáleží na značce té valchy. A mimochodem, jestli má nějaký jednotlivec negativní zkušenost s čímkoliv, tak je to zanedbatelný vzorek v průzkumu a v globále to nehraje roli. Mě je jakákoliv značka ukradená, ale u každé značky jakéhokoliv výrobku je určitě celá řada kladných a celá řada záporných zkušeností. Kdyby byly u některé pouze negativní, tak by ji nikdo nekupoval a už by nebyla. A mě nikdo nenamluví, že výrobek, který se vyrábí ve milionových sériích je šmejd nehodící se k ničemu. Ale to platí obecně pro všechny výrobky a všechny značky. S pozdravem Laďa
1
2

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?