Ako pripojiť sušičku prádla priamo na odpad?

vie niekto poradiť, ako pripojiť sušičku prádla priamo na odpad? v kúpeľni po prestavbe sme nainštalovali zvlášť odpad pre práčku a zvlášť pre sušičku prádla. kondenzát zo sušičky sa dá odviesť hadičkou o priemere 8mm, avšak neviem nájsť vhodnú prípojku na odpad, všetky sú o priemere pre odtok práčky a nie sušičky. vďaka
Odpovedať
@zojulienka načo to komplikovať? jednoducho vylejem nádržku, je to cca 15 sekúnd.
Odpovedať
@zojulienka ja som najskor pootocil tu fajku na prackovom sifone smerom hore, potom som do nej zasunul hadicu a izolacnou paskou som to zaizoloval. Uplne mi staci snazit sa nezabudnut po kazdom cykle cistit vzduchovy filter, nie to este aj nadobu na zber vody 😎
Odpovedať
@stowasser áno, aj nás napadla táto myšlienka, a je to v pohode? hladali sme špeciálnu prípojku pre sušičku, práve takú ako existuje aj pre práčku....
Odpovedať
@stowasser , mysleli sme niečo podobné, ale výslovne len sólo pre sušičku...
Odpovedať
@zojulienka mozno je nieco origo na susicku, ja som to dal do prackoveho sifonu. Ulahcilo mi to predlzenie hadice, ktore malo o nieco mensi priemer a dalo sa to napasovat do prackoveho sifonu
Odpovedať
nie každá SUŠ umožňuje vyviesť vodu do odpadu , Whirlpool túto možnosť má , kamoška túto vodu za SUŠ zúžitkuje do žehličky akože je destilovaná,pri realizácií nových kúpelní odporúčam pripraviť odpad na SUŠ keby niekedy to človek potreboval.
Odpovedať
@marta2610 sus su v kupelni pri prackach takze odpad je zbytocne robit zvlast. Vodu aj my pouzivame ako destilku. Odpad zo susicky je pre mna posledne kriterium pri jej vybere.
Odpovedať
A pre mna prve :). Nezehlim, teda minimum, destilovanu vodu som vzivote nepouzila, maximalne do, auta :). A vylievat odpad je robota navyse, naco, ked sa da aj inak. Nedaju sa pripojit bosh a siemens, kt. Maju tzv. samocistenie. V nadrzke je spraveny prepad, ktory sa preklopi a tou vodou precisti filter, takze potrebuje mat vodu v nadobke
Odpovedať
@natalka13 mm práve prerába budúcu pracovňu,ked sme kupovali SUŠ vedela som,že sa nám nevmestí do kúpeľky,a keby sme ju aj dali na práčku zase by zavadzala oknu,tak kompromis ide do pracovne,pýtala som sa tu na fore,že kde okrem kúpelní majú SUŠ?kade tade na chodbe,v spálni.......tak až vtedy bolo rozhodnuté,že teda áno ale musí mať nádobu na vodu,tým pádom SUŠ potrebuje iba elektriku!neviem ako vy ale ja som ju tam dala aj pre to,aby ked skončí som ju počula,lebo je dosť dôležité,aby sa z nej hneď prádlo vybralo a poskladalo respektíve uložilo do skríň,každému vyhovuje niečo iné, preto to treba trošku preštudovať a si vybrať čo komu vyhovuje,je iné ked človek stavia nový dom a my čo už máme postavené hlavne staršie domy. :-)
Odpovedať
@marta2610 ved ano, ale robit extra odpad v kupelni na susicku je zbytocne. Tiez som prvu sus kupovala do hotoveho domu, dnes este malo ludi vobec chce susicku kupovat a nerozmysla dopredu pri stavbe.
Odpovedať
@natalka13 nie je to akoby dvojodpad ?teda môže ísť aj práčka aj SUŠ,či?opravte ma ak sa mýlim,veď práve človek niekedy nemyslí a vlastne ani nevie?!čo je dobré dať nedať,preto je veľmi dobré čo to o tom čítať a dať si poradiť,ja som veľmi vďačná za MS :-)
Odpovedať
@marta2610 ved ak mas odpad na pracku do neho zasunies v pohode hadicku od susicky. netreba ziaden separe odpad pre susicku ak nepojde na uplne iňu stenu ako pracka samozrejme.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marta2610 Ak vieš zvládnuť pripojenie SUŠ a práčky do jedného odpadu je to v pohode..V konečnom finále všetko ide do jedného odpadu...Môžeš pripojiť aj na odpad umývadla s vývodom na práčku, ak Ti to priestor dovolí.. :-) ;-)
Odpovedať
@natalka13 však práve otázka bola, ako zasunieš, či existuje prípojka pre sušičku, a nie nejaké vyrob si sám:-), na nete sme neobjavili iné, ako to čo som predtým pripojila (obrázok), a ešte jeden - ale to sa dá objednať len v ČR: HL 19.2 Připojovací koleno pro pračku s připojením na hadici 8 – 13mm
Odpovedať
Profilova fotka
@zojulienka my sme to spravili uplne jednoducho a to tak ze sme tu hadicu vrazili dovnutra do toho co je na pracku. nic viac nic menej, zbytocne spekulujes, nieje tam ziadny tlak ani nic, len to tam vsun dovnutra aspon na 2-3cm a mas vystarane
Odpovedať
@zojulienka Uplne postacuje jeden odpad na pracku len treba vymenit sifonovu koncovku za toto: https://www.elektrospecialista.cz/z13... A potom mozete do jedneho odpadu pripojit aj pracku aj susicku a presne to pasuje na hadice.
Odpovedať
@zojulienka Nasiel som to sj tu: http://www.faxcopy.sk/detail/xavax-11... aj tu http://www.arishop.sk/Product/sk-SK/1... a este na viacerch weboch. Ved mas google, tak hladaj :-).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
a ma pracka daky spatny ventil, alebo je dako zamedzene tomu, aby voda zo susicky neneplnala pracku, ked su oba odpady zlucene?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@stati ten spätný tlak aj mňa zaujíma či tam voda z práčky netlačí do sušičky a naopak
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@zojulienka iste to už máš vyriešené, ale našiel som niečo - čo je originál na to: https://triker.cz/c-500/Napojeni-susi... spacirka
Odpovedať
ahoj, dakujem za info, skutočne už sme to doriešili, ale tento dielec je fakt OK:-), vlani alkaplast v ponukanom sortimnete takýto diel neponukol:-(
Odpovedať
Ahojte, mám sušičku electrolux. Viete mi povedať, či je bubon pripevneny nejakými srobami, ktoré treba odstrániť pred použitím? Lebo na práčke sme mali bezpečnostné sroby, ktoré bránili toceniu bubna. Na sušičke neviem, bubon sa netoci a bojím sa ju zapnúť, aby som niečo nepokazila. V navode som nič o tom nenašla. Vďaka za akúkoľvek radu.
Odpovedať
@lucka76 ahoj, my máme AEG (je to rovnaká značka ako elektrolux) a bubon nebol pomocnými srobami ukotvený. Rukou sa dá aj vo vypnutom stave bubon otočiť - ale je potrebné vyvinúť vyššiu silu. Pekný večer
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den, je v hadicke na pripojenie susicky k odtoku nejaky tlak, alebo musi hadicka viest vodu "dolu kopcom“? Mame totiz susicku vedla pracky a odpad je trosku vyssie... Cize hadicka by isla hore kopcom... Dakujem za radu.
Odpovedať
@renatka9 No mali sme napojené na odpad a tiež to bolo kopcom a nepracoval sušička správne. Stále prerušovala cyklus sušenia hláškou že má plnú nádobku, aj keď nádobka bola samozrejme prázdna, kedže to bolo prepojené cez odpad. Sušička nevyvinie tlak na to aby tú trochu vody vytlačila do kopca. Dali sme to znova na zber vody do nádobky a tak či tak po každom použití je nutné vyčistiť filtre, takže či už robíš o jeden úkon na viac a zaberie ti to 30 sekúnd.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Mam tuto rozdvojku na odpad pracky + susicky. Susicku mam Electrolux a chcem ju pripojit priamo na ten odpad. Treba mi nejaku speci hadicku a spojky alebo ako sa susicka napaja priamo na odpad ?
Odpovedať
@peter700 Ja som mal tú istú rozdvojku. Problém bol ale, keď práčka vypúšťala vodu - ten tlak vody sa dostal späť do sušičky a odtiaľ to pretieklo z tej zbernej nádoby na zem. Tak som musel dať osobitné napojenie práčky a osobitné zo sušičky. Z práčky ide do samostatného podstenového sifónu a zo sušičky je odtok vyvedený do sifónu výlevky v technickej miestnosti (hneď vedľa sušičky).
Odpovedať
@peter700 Hlavne musis mat susicku, ktora to umoznuje. Pozri sa najprv do manualu, nie kazda to dokaze. Ja som kupoval taku, ktora to mala uvedene..
Odpovedať
@chrobak7 táto rozdvojka co mam, má na oboch pripojoch spätnú klapku, takže nemalo by dôjsť k tomuto co popisujes. @cache áno moja toto podporuje. V návode postup na sprevadzkovanie odtoku do odpadu je popísaný len všeobecne. Asi napíšem na technickú podporu výrobcovi.
Odpovedať
@peter700 Ja som musel naklonit susicku, aby som sa dostal zo spodku, tam sla hadicka, ktora mala spojku. Tu som rozpojil a nadpojil hadicku, ktora bola prilozena na pripojenie na sifon (len obycajny kus gumenej hadice, nic specialne). Tu som potom natlacil na taky ten tenky sifon a poistil svorkou, to bolo vsetko.. Ironia je, ze som mal z obchodu zaplateny dovoz, vynesenie a instalaciu susicky. Pri objednavani som este prizvukoval, ze sa jedna o napojenie na odpad. Typci nic neriesili, ze to oni nerobia. Reklamoval som tu sluzbu, reklamacia neuznana, ze ved to doviezli a "nainstalovali" (=vybalili). Ku susicke nebol ani slovensky navod. Ten prislubili ze obratom poslu. Neposlali. Pripominal som sa par mesiacov, vzdy slub, ze hned ako ho dostanu od dodavatela, zaslu. Nic neposlali. Vzdal som to. Bol to Datart.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?