Práčka napojená na teplú vodu z ohrievača - skúsenosti

Chcem napojiť práčku priamo na teplú až horúcu vodu z plynového prietokového ohrievača,nemusela by hriať práčka -kvôli úspore elektriny ,má s tým niekto skúsenosti? Akurát v takej horúcej vode by sa aj plákalo ,to asi nevadí.Keby ten ohrievač dával vodu tak 5litrov za minutu vadilo by to ,bude tá práčka na to tolko dlho čakať.
Odpovedať
To asi nebude fungovat lebo nepojde hned tepla z pretokoveo...pracka je urcite obmedzena aku teplu vodu do nej mozte pustat tskze ziadna horuca
Odpovedať
Profilova fotka
@jean2 je to sprostosť. A mám to potvrdené od servisákov práčiek.
Odpovedať
@jean2 Je to hlupost, ibaze by si mal tu teplu vodu uplne zadarmo, napr. solarne kolektory, urcite nie z plynoveho kotla, pretoze plyn je sice lacnejsi ako el. energia, ale nie je zadarmo! V priemere pracka spotrebuje urcity objem vody. Dajme tomu, ze 50-100litrov. Avsak nie cely objem tejto vody sa zohrieva, napr. na plachanie pouziva studenu vodu. Pokial do pracky pustis teplu vodu, tak musis predtym zohriat cely objem, nakolko nevies, v ktorom momente bude pracka potrebovat teplu a kedy studenu vodu (keby si aj vedel, neviem si predstavit, ako by si to prepinal...). Pri plyne budes mozno aj v strate. Preto som v prvej vete uviedol, ze to ma zmysel iba pri TUV zadarmo. Rovnako to funguje aj pri umyvacke. ;-)
Odpovedať
už kua fakt neviete ludia kde máte šetriť??!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Je to nanič,lebo keď pláka v teplej vode tak prádlo ostáva lepkavé,zle to pláka,mala som to takto lebo máme konektory,som chcela ušetriť ale bolo to nanič....
Odpovedať
@supiiik My ked sme mali obyčajnú práčku tak sme pláchali v teplej vode aj tak a tam len v studenej ako na potoku, to sa mi nechce veriť možno ju tá práčka zohrieva aj na pláchanie.To sa dá zistiť ked vyberáte prádlo z práčky či je teplé alebo studené.Dalo by sa to keby sa tá práčka po praní sama vypla a potom by som stíšil teplotu a zapol pláchanie . .No tak budem pláchať v horúcej aspoň to bude lepšie opraté.
Odpovedať
@jean2 Z nasej je studene. Mal som pocit, ze chces usetrit na energiach. Teraz citam "kvôli úspore elektriny". Cize v tomto pripade ANO, nejaka uspora elektriny tam bude, pokial sa cely objem vody potrebny na pranie zohreje plynom...
Odpovedať
@supiiik Na práčke by som nastavil nízku teplotu aby sa nezaplo vyhrievanie a pustil by som takú 50°C vodu z ohrievača .
Odpovedať
@zuza225 Lepkavé je len z umelých vlákien prádlo ,lan ,bavlna vydrží aj horúce a na umelé treba ubrať teplotu vody.
Odpovedať
Profilova fotka
@jean2 už Ťa chcem vidieť ako budeš sedieť pri práčke a stláčať gombíky a prepínať ventily. Ach jaaaj. Potom daj vedieť či Ti to stálo zato.
Odpovedať
Profilova fotka
@jean2 no ale keď budeš mať práčku na teplu vodu to budeš furt prestavovať teplotu na termostate?je to hlúposť mať práčku na teplu vodu napojenú...píšeš že až horúcu a to v takej chceš prať aj to čo sa má prať na40 a menej?
Odpovedať
@zuza225 Prečo by so neprestavoval teplotu to je najmenej u prietokového plynového ohrievača stačí len trochu pootočiť koliečkom aj tak z toho ohrievača sa berie voda na sprchovanie a ked sa bude prať tak sa nastaví teplota akú treba.
Odpovedať
Článok sa načítava...
tepla az horuca voda asi urcite nie je dobry napad. nebude to vyhovovat vsetkym druhom prania. nenadarmo su na veciach etikety s odporucanou teplotou. urcite to ma nekau toleranciu, ale zas asi 20 stupnovy rozptyl to nebude. niektore tkaniny jednoducho vyssie teploty neznesu, znicis ich. a tiez casom znicis aj pracku. je konstrukcne je stavana tak, aby zvladala aj 90stupnov, ale iba niektore casti, teda vnutro. treba si uvedomit, ze na vstupe su obyc. plasty, ktore teplotnymi sokmi postupne oslabis a katastrofa je na svete. takze okrem znicenej bielizne, pokazenej pracky mozes este vytopit byt pripadne aj susedov. suma sumarum - usetrene peniazky za ohrev vody prackou asi nepokryju vsetky tieto atrakcie. ja by som radsej nechal zit pracku svojim zivotom so studenou vodou, je s tym menej problemov. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jean2 nechces tak napojit aj umyvacku riadku. myslim ze aj tam sa to oplati.
Odpovedať
Vrátil by som sa k starým Tatramatkám s prívodom teplej aj studenej vody, nie? :-) @jean2 Ak budeš chcieť prať na 40°C a niekto sa prizabudne a nestiahne kotol, to len bude veselo...
Odpovedať
@dedo758 Niekto písal že aj teraz sú také práčky aj na teplú aj studenú vodu.
Odpovedať
@psychx Umývačku riadu,myslíš svoju starú, umývačka ,nerobím velké hostiny aby som mal umývačku.
Odpovedať
Profilova fotka
@jean2 áno sú...ale priemyselné resp.tie v práčovniach. Ale tam je iná konštrukcia a aj cena.
Odpovedať
Ty sa musíš ozaj nudiť ?! :-) Pračku a pranie nechaj na polovičku a venuj sa niečomu, kde naopak nie je doma ona.
Odpovedať
@jean2 Najskor si kup pracku s pripojenim na studenu aj teplu vodu ;-) Do pracky s pripojenim len studenej vody de debilina pustat vodu teplu.... http://www.superelektro.cz/velke-elek...
Odpovedať
Profilova fotka
@jean2 neviem načo sa pýtaš na skúsenosti,keď na všetko máš odpoveď a si presvedčený o tom že urobíš dobre,tak si to takto zapoj a budeš mať vlastnú skúsenosť :-D
Odpovedať
pracka je nato aby bolo pranie pohodlne, ty kym nastavis teploty aj rucne operes, aj tak je to blbost. jedine kupit pracku napojitelnu na teplu vodu. plaka sa v studenej. to sa musia robit hostiny aby mal clovek umyvacku riadu? veta s tou tvojou starou pre @psychx - dost drza nezda sa ti? si tu 5 minut a uz taketo veticky.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ako ja to beriem tak velke ego maly pen.s. takze si s toho nic nerobim.
Odpovedať
@atlaska Aké vetičky ,ved je to anonym.
Odpovedať
Na forum.tzb.info.cz mali o tom tiež debatu a našli aspoň tri práčky na teplú aj studenú vodu , jedna Gorenje W9865E a dve Whirpool AWOE 9014 a AWOE9140,takže nič nové.Ešte si to idem celé prediskutovať na české debaty ,tí sa my zdajú chápavejší ,potom vás poinformujem.
Odpovedať
ved ti piseme ze pracku potrebujes taku aby bola urcena na pripojenie na teplu vodu. z uvodneho prispevku je jasne ze si ani netusil ze take existuju.
Odpovedať
ved hej, prediskutuj inde, kde ti nebudu oponovat a schvalia kazdu blbost. ved co ti vieme poradit my nechapavy.... :-| myslel som, ze sa pytas naozaj a chces si nechat poradit, ale @zuza225 ma pravdu, uz si rozhodnuty. nuz, tak vela stastia!
Odpovedať
@atlaska Netušil ,ale aj tú pračku by som napojil na ohrievač ked už by tam išla len taká teplá voda ako na sprchovanie už je to lepšie ako studená aspoň pre mňa.
Odpovedať
@jean2 Tiez som nad tym uvazoval, mame TC, dokonca mam urobenu pripojku na teplu vodu pri pracke. No vzhladom k tomu ze stara pracka je klasicka cize iba na studenu vodu, a stale je OK, tak som to neriesil. Ale svokra mi vravela o tom plakani v studenej vode, to co to bulo uz pisane, tak na to nejak netlacim. Daj vediet ako si sa rozhodol. Umyvacku mam siemens, a je stavana aj na pripojenie na teplu vodu, funguje to vpohode.
Odpovedať
@jean2 Ja som mal práčku Philco napojenú /studená+teplá/ ale v činžovom dome! Do práčky musíš mať max.60C teplej vody..Ako uvádzaš,chceš mať na plákanie horúcu vodu....A to už prečo??? Je to volovina do neba volajúca...Po druhé, nemusíš mať starosť,keď takú práčku vlastníš /teplá+ studená/ nakoľko na plákanie Ti napustí aj tak len studenú...sú len niektoré programy kde si pustí teplú vodu ako aj studenú súčastne... Ak máš oboje a používaš len studenú, tak musíš OBA vstupy vody prepojiť, lebo Ti práčka nepôjde...Ak tam pustíš teplú vodu, tak bude voda všade pri praní len a len teplá.." No a keď bude plákať v teplej vode a vybereš prádlo, budeš natešený a vysmiaty ako výherca, ktorý síce vyhral, ale zabudol podať tiket"... ;-) ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?