Poskodene vnutro mraznicky

Ahojte, mate niekto skusenost s poskodenim vnutra chladnicky ci mraznicky? Mne sa to bohuzial podarilo, pri rozmrazovani som na tom plastovom povrchu vydrala dieru ]-( v mraziacej casti kombinovanej chladnicky. Diera je na jednej z uchytiek, do ktorych sa zasuvaju sufliky. Pod nou vidno medzeru a dalsiu vrstvu s plastovym povrchom, pod tym asi bude kov. Teraz sa snazime prist na to, ci je ta diera uz porusenie chladiaceho systemu, cize na vyhodenie, alebo len izolacnej vrstvy, cize teoreticky by sa chladnicka dala este pouzivat? Pogooglila som, a vraj pri mechanickom poskodeni chladiaceho systemu je pocut sycat a citit chladiaci plyn, odide teda plyn vzdy ked sa system poskodi? Lebo nic take som si nevsimla, nevylucujem to vsak, zalezi na intenzite, kedze v kuchyni bol dost hluk a mali sme pootvarane okna. No co je zvlastne, chladiaca aj mraziaca cast funguju, (co by asi nemali keby odisiel plyn) hoci sa mi zda ze kompresor prilis casto a nadlho zapin, akoby to chladenie nebolo dostatocne, a musi sa to vyrovnavat castou frekvenciou. Nemam vsak odpozorovane, ako to bolo predtym. Opravara skor ako v pondelok nezozeniem, cize budem vdacna za nazory kazdeho, kto sa v tom vyzna viac ako my :)
Odpovedať
Je to iba poškodenie vnútornej "vane" a prípadne izolácie, nie chladenia... :-) Bolo by to dobré niečim prelepiť, len kvôli hygiene.
Odpovedať
@tadeali ..kompresor môže v tomto počasí "tepla" zapínať častejšie,pretože ako otvoríš dvere tak nabehne viac tepla dovnútra chladiaceho priestoru 8-) ..To čo popisuješ tak je to poškodená izolácia ako píše @dedo758...keby si prepichla Al trubku chladenia tak by si cítila zápach a to poriadny...keďže Ti chladnička chladí ako má, tak je to ok..Kľudne môžeš spávať a nemusíš volať opravára ;-)
Odpovedať
@dedo758 a v tom pripade by sa dala chladnicka este normalne, dlhodobo vyuzivat? Prelepit vodotesne sa to nebude dat, je to oble miesto a diera dost siroka. A toho sa dost obavam, ked to tam namrzne, ci sa tam pri rozmrazovani dostane voda , ci necistota, kam sa to vlastne dostane? A s cim by suviselo caste zapinanie chladnicky? Resp kolko zapnuti/hod je akceptovatelnych? (trieda A+ ) Mne sa zda, ze ta nasa viac ide ako je v klude
Odpovedať
@technik007 praveze nemyslim ze chladi ako ma, ked kazdu chvilu zapina...dovcera som nemala ten pocit. Vy mi neviete povedat ako casto by to bolo v norme? Alebo prepocitat, kolko casu z hodiny by mohla najviac ist, aby to bolo este ok?
Odpovedať
Neviem, čím by sa to balo prelepiť. Nejaký opravár chladničiek by možno vedel.
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mňa to bude len povrchové poškodenie. Pochybujem, že by ste mala takú silu, že by ste poškodila aj chladenie. Ak chladnička s mrazničkou chladia normálne, tak si myslím, že by to stačilo len prelepiť. A ak bude fungovať, tak by som to pre istotu a hlavne teda kvôli potravinám a hygiene prelepovala tak raz za čas.
Odpovedať
Profilova fotka
páska na opravy vo vlhkom, strieborná 4M
Odpovedať
pre lepsiu predstavu som to odfotila, ma to cca 1cm
Odpovedať
@jan45 dakujem, a myslite ze tvar nebude pre tu pasku problem? A namraza sa potom bude tvorit pod paskou, alebo na nej? Ako casto by som to mala preliepat?
Odpovedať
Profilova fotka
@tadeali vonkajší obal by to mal ochrániť, steny sú vypenené. Páska je určená do extrémneho prostredia, dažďa, mrazu, nahradiť až po poškodení. Ale toto by som lepil pištolou na lepidlo (tyčinky) za 10€, postupne sa nanáša, po strvrdnutí sa há orezať,napr.TUSON - Tavná mini pištole 15W, 7mm tavné tyčinky
Odpovedať
@jan45 ten napad s tavnou pistolou sa mi paci, este som s tym nerobila, ale skusim nacvicit. Je na tom co pokazit? Lebo predpokladam ze odstranit sa to uz neda. Ci radsej tu pasku pre menej zrucnych? :-D
Odpovedať
Tavna pistol by bola fajn, ale v mraze neviem ci to neodskoci. Ked stuhne da sa to pekne odlupnut. Ako sa ti podarilo vydrat taku dieru? Musis byt extremne cistotna :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja by som to prelepila striebornou paskou pre pouzitie v exterieri
Odpovedať
@tadeali Aký je to typ??? Máte tam teplomer aká je tam teplota??? ako vyzerá stena vzadu v chladničke??? Je zarosená??? Zapína častejšie ako pred "nehodou"??? Ak áno tak zavolať chladiara..neviem ale kde ju máte, či nezapína teraz viac,keď sú takéto besné teploty. ;-)
Odpovedať
@atlaska asi zalezi od povrchu, na akom je to nalepene. Som zvedava co na to @jan45, ci ma s tym skusenosti aj v chlade. A estre rozmyslam, ze ten povrch by sa asi postupne zanasal,a ostalo by to usmudlane, hlavne ak by to nebolo urobene pekne nahladko. Ako sa podarilo, no bola som blba... 8-( noc predtym nam totalne namrzol mraziak, bol zle zavrety. Odmrazovanie trvalo vecnost, tak som si po case povedala, ze tomu pomozem a vytiahla som priborovy nozik :-N islo to super, lahko, zachvilu bolo hotovo, az kym som nesla utierat do sucha a nezbadala pohromu. Ale sama nechapem, nemam pocit ze som tam stuchala s takou silou
Odpovedať
@technik007 je to Beko CSA29022. Teplomer tam nemame, ale chladi ok, aj zamrazene veci su tuhe, a ano, zadna stena je zarosena (ma No frost funkciu) Akurat tie intervaly - uz to mam odsledovane a zapina kazdych 16 min a ide 9 min, pravidelne, bez vykyvov, cez den aj v noci rovnako, cize z teploty by to nemalo byt. Nie je ani pri zdroji tepla, je sice oproti oknu, ale slnko tam nepali. Ci zapina castejsie - tazko povedat, kedze som ju nikdy nepozorovala, ale ak by to takto bolo aj predtym, tak sa mi nechce verit zeby som si to nevsimla...
Odpovedať
este by ma zaujimalo, tie strieborne pasky, su vsetky na rovakom principe? Patri sem aj hlinikova paska? Lebo ako som citala popisky, skoro vsade pisu ze odolne poveternostnym vplyvom a roznym teplotam, ale potom vysledne odporucnia sa lisia, nieco je nar vhodne na kovy a beton, ide na potrubia a pod...cize asi nemozem pouzit hocijaku... a taku ktoru odporucaju na tvrde plasty nejako neviem najst. Nepozna niekto konkretny produkt, ktory by sa hodil? Neviem ci sa tu mozu vkladat linky, ale staci aj normalne napisat nazov a vyrobcu, dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@tadeali materiál sa nanáša v malom množstve, ukladá ako zvar, pri troche šikovnosti vytvorí hladký povrch bez orezávania. Vnútorná teplota nie je zaujímavá, materiál odoláva .
Odpovedať
@jan45 dakujem, akurat nerozumiem vyrazu "uklada sa ako zvar" pri mne treba polopatisticky :-D A ako by Ste zacali? Mozem vyplnit najprv tu skaru po dlzke, a po stuhnuti vyplnit celu zodratu cast aj so skarou ako celok? Alebo to od zaciatku musim vyplnat ako celok? Material bude po stuhnuti uplne pevny, alebo skor nieco ako guma? Pokial by sa po case poskodil, napr. odlomilo sa z neho, mozem jednoducho dorobit len tu cast, alebo by to uz nedrzalo?
Odpovedať
@tadeali ..máš v poriadku odtok z chladničky / to je ten otvor kde steká voda/ ,pretože aj ten môže zapríčiniť že kompresor viac zapína ako má...totiž nie je chladený... ;-) ak Ti zapína často, skús zvýšiť teplotu chladenia na väčší stupeň napr. z 2 na 3...nám teraz tiež dosť často zapína hoci je v chodbe a nie je tam žiadny tepelný "žiarič" ale teplota okolia a nakoľko bývame na 7.poschodí tak slnko ako pripeká na strechu tak máme dosť tepla aj vnútri..Šťastie že ide klíma a tak sa to dá vydržať ;-)
Odpovedať
@tadeali ja mama Henkel naplne do pistole a na mraze sa to stava krehke, vyluplnem to v pohode. Je jedno ci je na plaste, na dreve, kove. Ale samo ti to neodpadne bude to drzat. Ja s pistolou robim casto. Napriklad pistolou prichytene osvetlenie na mraze odpadne.
Odpovedať
Profilova fotka
@tadeali v chladničke nemrzne, treba pištol kúpiť, v Esh stojí 4€, a vyskúšať. dá sa to postupne nanášať vedľa seba, dá sa to dodatočne prežehliť cez papier a urovnať, na FB je veľa návodov, neviem prikladať linky.
Odpovedať
@jan45 je to v mraznicke, nie v chladnicke. Cize sa na tom bude tvorit namraza, a pri urcitej vrstve sa pri otvarani a zasuvani bude o lepene miesto suflik triet. Teraz bez namrazy je tam medzera odhadom 7 mm, ale ako namraza zacne pribudat, sufliky sa nedaju otvarat tak plynulo, sucha sa to zboku....Cize ked @atlaska pise, ze v chlade sa to da mechanicky odlupnut, tak by sa to pravdepodobne vyluplo tym tahom - vysuvanim suflika. Viem ze sa daju kupit aj lacne pistole, ale nebude sa s nimi robit tak dobre ako s kvalitnymi, takisto drahsie tycinky drzia urcite viac ako tie lacne, preto som chcela investovat do lepsich... cize sa oplati naprv zistit, ci by to vobec fungovalo
Odpovedať
Profilova fotka
Ak nie teda tavnou pištolou, nedal by sa použiť silikón? Keby sa napatlal priamo do tej štrbiny, podľa mňa by mohol niečo vydržať. Neviem, ja by som to asi skúsil tak poriešiť. Isto existujú také, ktoré by aj takú nízk teplotu mohli zvládnuť.
Odpovedať
@technik007 Odtok sa niekedy upchava, ale da sa bez problemov precistit. Vyskusam teda vyssi stupen, zatial sme to mali na najnizsom
Odpovedať
@delfabo tiez mi to napadlo... preto som sa pytala, aky je to vlastne material, to tavne lepidlo. Silikon by myslim nemal povolit pod tlakom
Odpovedať
@tadeali ..to že máš na najnižší stupeň je to že Ti často zapína kompresor...daj o 1-2stupne viac a ver mi že sa to zlepší.. ;-)
Odpovedať
@delfabo napr tento vyzera dobre http://www.efarby.sk/silicon-color-mr...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@tadeali prosím Vás ako ste to opravili a funguje ďalej???? Tiež Beko a asi posledný krát.... Stalo sa mi presne to co aj Vám a na presne na tom istom mieste. ďakujem za odpoveď
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?