Poraďte vysávač s veľkým výkonom

videla som reklamu s mimozemšťanom, ako plače, že brusel zakázal vysávače s veľkým výkonom a predpokladám, že veľký výkon = veľká sacia schopnosť. akurát riešim kúpu nového vysávača - mal by to byť aj do domácnosti (okrem pavúkov 8-) aj napr. upratovanie po menších stavebných prácach), aj na von do záhrady, keď treba niečo povysávať, aj na čistenie auta aby sme to neriešili na benzínke ale v záhrade apod. čiže asi najlepšie na kolieskach nejaký väčší. oplatí sa "profi" za povedzme 300-500e? alebo investovať ešte viac? dajte vaše skúsenosti + poraďte nejaký s naozaj veľkým a dobrým sacím výkonom... potrebujem poriešiť aj prach na stavbe a tieto "domáce" čo sú bežne v obchodoch za cca 50-100e ho ako keby ignorujú :-/
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Na stavbu,auto ai kup v lidli v akcii Karcher. Je vyborny,silny. Ked nevydrzi nemaju problem vratit peniaze. Domov som ja hľadala tichy vysavac s dlhym kablom. Mam Elektrolux silence s 9m kablom. Z jednej zasuvky povysavam cely dom a je skutocne tichy v porovnani so vsetkymi co som kedy mala. Vykon teda neviem, ale odporucam.
Odpovedať
ak ti nevadí hluk pri vysávaní, kúp priemyslený vysávač Parkside z Lidl. stojí 50-80€, má okolo 1500w a vysáva super. Dá sa použiť aj na mokré vysávanie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám s kärcherom katasrofálne skúsenosti. Nikdy viac.Profi stavebný vysávač po pár hodinách takmer nevysáva ,má bezpredmetný ťah . Je dobrý len na smetisko.Reklamácie neuznávajú vraj som ho moc používal.V skutočnosti odpracoval možno 10 hodín dokopy. Veľmi podobne skončil aj Hower malý vysávač do domu pár hodín a bolo po ňom. Vyrábaný v USA .Takmer som ho nepoužíval naplnil len 6 vreciek ,ktoré som s ním kúpil.Pri reklamácii mi povedali, že keď mi roztrhlo to ich vrecko ,mal som vysávač hneď zastaviť a vrecko vymeniť.Na moju otázku ako som mal vedieť ,že mi roztrhlo vrecko mi nevedeli odpovedať(mal som vraj sledovať ten červený prúžok).Ja odporúčam vysávače len od Mounffield. Alebo z Lidla . Ak sa niečo pokazí jednoducho vám to vymenia za iný alebo vrátia peniaze. https://www.mountfield.sk/priemyselne.... Ak chcete niečo lepšie tichšie čo vás prežije ,tak len protol k tomu je prispôsobená aj cena. bhttp://www.pk-protool.cz/vysavace/protool-vysavac-vcp-260-e-l-ac/
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb aj ja mam tiez Electrolux Ultrasilencer akurat este ten model kym sa EU nezacala starat do prikonov. Ja mam tusim 1900 W je skveeely a ked som posledne vianoce chcel kupit ten isty nasim uz mal len 800 W. Rozdiel v sacej sile samozrejme viac ako markantnyyy... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo https://www.nay.sk/electrolux-zcs2220... no, 1250w je fajn ;). @zuzanka.zuzu a vysavac z Lidlu som myslela Parkside, nie Karcher.
Odpovedať
ahojte, ja len k tomu vykonu kt. je uz obmedzovany EU.kupovali sme novy vysavac a dost som cital. Velmi som chcel ten s vysokym vykonom 1400W + . cital som dos recenzii a vyslovene som to riskol na jeden 800W. Musim vsak priznat, ze nikdy som nemal doma tak silny vysavac co sa tahu tyka. Skutocne asi prvy krat som vyuzil moznost znizenia vykonu.. takze tolko moje skusenosti co sa vykonov tyka..
Odpovedať
@zuzanka.zuzu doma máme Elektrolux Ultrasilencer 1800 wattový, skvelý ťah, tichý chod, šnúra dostatočne dlhá. Negatívum je, že je dosť ťažký. Navyše, univerzálna kefa veľa nevydrží. Máme už druhú v poradí a aj tá už má odpadnuté koliesko.
Odpovedať
Je obrovsky rozdiel medzi parametrom prikon a vykon v tahu na hubici. Dobre skonstruovany vysavac s 800 W moze mat 3x taky tak na hubici ako nejake cudo s 1800 W prikonu. Prikon o ucinnosti vysavania skoro vôbec nic nehovori. Kaslite na waty, orientujte sa podla tahu na hubici. Kto si da zalezat, tak sa tomuto parametru dopracuje a podla toho vyberie Mimozemstan sice vyplakava, ale je to zas len sprosty reklamny tah aby sa vypredali vysokprikonove skladove leziaky. A este jedno mozem odporucat. Na vysavanie kobercov si kupte taky, co ma turbohubicu (alebo hubicu samostane). Aj pri nizkom vykone povysava aj 800W vysavac aspon o polovicu lepsie ako vysavac s vysokym vykonom. Na vysavanie hladkych povrchov staci aj rucny na baterku, tam velky tah netreba. (moje vlastne skusenosti s viacerými vysavacmi co mi presli domacnostou) Na stavebny bordel treba vysavac so specialnym filtrom alebo taky, co vysava do vody, lebo stavebny prach upcha jemne pory v beznom filtri a vysavac sa moze urvat, aj tak nic viac nepovysava.
Odpovedať
@zuzanka.zuzu presne a trefne to @zita19 napísala ... pri dotyčnej reklame som si len povzdychla že to zas bude o...babraných ľudí :-p
Odpovedať
Profilova fotka
sice nebude vhodny na stavbu ale co tak taky co vysava (aj) do vody?
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo ja mam ultrasilencer uz asi 8 rokov ma 1200W a povysava vsetko bez problemov :). Rovnako mam kosacku, ktora ma 700W namiesto 1600W. Rozdiel je v tom, ze je tam drahsi, daleko ucinejsi motor. A pri vysavacoch je to samozrejme este aj o lepsie vyriesenych hadiciach. Ludia sa idu pototo z nariadenia EU, ale v konecnom dosledku su to vyrobcovia co prisli s tym navrhom :). Je to totiz sposob ako odstavit lacnu konkurenciu uplne legalne.
Odpovedať
ako može mať nejaký 800w vysávač sací výkon dajme tomu 900w? to sa proste nedá. Ono aj ten čo má 1800w tak vie mať rovnakú účinnosť ako 800w. Len sací výkon sa dá pekne regulovať a keď treba tak ho má dostatok...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@majkoj no ja som v obchode zapol toho nastupcu a s prazdnym vreckom a na ten "stary" sa to nechyta. Ale nevravim ze nestaci. Doma vysavame s tamtym len na trojke, patka len vynimocne ked je plne vrecko
Odpovedať
@igigi saci vykon sa neudava v kW, ale je to objem vzduchu, ktory prejde cez hubicu za casovu jednotku. Samozrejme ani vysavac nie je perpetum mobile Ucinnost vysavaca ovplyvnuju hlavne odpory (hadice, tvar hubice, konstrukcua a zanesenie filtrov a konstrukcua "vrtule". Samozrejme este odpory v loziskach, ucinnost samotneho motora... je toho vela, prikon je sice dolezity, ale je len jednym s atributov, ktory v konecnom dosledku ovplyvnuju vysledok vysavania. Aj obsluha musi pracovat efektivne a nelietat s hubicou po koberci hore dole ako urvaty vagon..
Odpovedať
Profilova fotka
@igigi ako mohla mat 1,4 vo fabi 55kW a moja sucastna 1,4 v leone ma 110kW ? A pritom zerie menej :) .
Odpovedať
@zita19 podľa mňa je hlavným atribútom príkon. Keď si vezmeš dva rovnaké vysávače - rovnaké motory, hadice atď. Jeden bude mať 800w príkon a druhý 1800w. Ktorý bude mať lepší sací výkon? (udáva sa vo W, vačšinou je tak okolo 400-500W). Preto si mylsím, že je blbosť obmedzovať príkon, ale hlavne treba zvyšovať účinnosť. To je cesta
Odpovedať
@majkoj lebo ako vravím, má vačšiu účinnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@igigi a presne preto moze mat vysavac s nizsi prikonom rovnaky saci vykon. Ucinejsi motor, mensi aerodynamicky odpor sacieho systemu. Chces zysovat ucinnost, ale to pri rovnakom sacom vykone znamena mensi prikon a to je presne to co sa deje.
Odpovedať
debata sa už pomaly blíži na druhú stranu a okrem doporučenia za 50 evri z lidlu som tu iný nevidela :-D (tie silence sa mi zdajú labilné na stavbové/záhradné/autové vysávanie) @zita19 yop díky teória je super, aj som rada za zopakovanie zákonov a tak... ale viac by ma potešil nejaký konkrétny výrobok než prednáška z fyziky 8-)
Odpovedať
@majkoj môže, ale nie len tým, že sa zníži výkon. Musí sa aj zvýšiť účinnosť. Čiže keď sa prikáže len znížiť príkon, tak bude vysávač menej výkonný. Keby sa skôr zvyšovala účinnosť tak by bolo lepšie podľa mňa. A keď máš slabý vysávač, tak vysávaš dlhšie. Čiže ekológia 0 bodov.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanka.zuzu hladas vysavac do prace, alebo domov ? Problem je ze ak planujes opakovanie vysavat prach zo stavby tak na to tie domace urcene nie su. Za par minut im zapchas vrecko ci filter a si dovysvala. Ja mam ten z lidla a k nemu som urobil cyklonovy odlucovac a od vtedy som fiter vo vysavaci nemenil :) http://www.modrastrecha.sk/blog/majko...
Odpovedať
Profilova fotka
@igigi lenze ziaden vyrobca neponukne vysavac, ktory nebude vysavat :), nikto ho totiz nebude kupovat. Takze ked sa obmedzi vykon, vyrobcovia budu donuteni urobit ucinejsi vysavac. To nariadenie nevzniklo tak ako si vela ludi mysli, ze si sadol uradnik a povedal cislo. To cislo totiz prislo od vyrobcov samotnych. Aj pri autach su tie limity prejednavane s vyrobcami, len o tom nikto nechce velmi hovorit. To ze automobilky podvadzaju, nie je tym, zeby limity neboli splnitelne, ale tym, ze chcu za kazdu cenu viacej zarobit. Uz teraz existuju auta, ktore tie limity splnaju aj v premavke, len sa muselo trochu pohrozit.
Odpovedať
@majkoj najsamlepšie hľadám kvalitný a lacný :-D ako keby si nevedel... len škoda, že taký ešte nikto nevyrobil 8-) p.s. vrecko sa dá vymeniť a filter vyklepať, či som veľmi naivná?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanka.zuzu da, ale na stavbe to budes robit kazdych 5min :), preto ak mas firmu co upratuje po stavebnych upravach treba hladat nieco ine, ako ked to doma urobis raz a potom ho pouzivas na bezne upratovanie. Preto som sa pytal na co konkretne to hladas.
Odpovedať
@zuzanka.zuzu len to vrecko nemá takú kapacitu ako asi potrebuješ. Potom cyklónový bude lepšia voľba. Bez vrecka, nádoba pomerne veľká, vysypeš, umyješ. Len je to špinavá práca, po vynesení nádoby treba ísť do sprchy. :-D
Odpovedať
@majkoj nieee firmu na upratovanie nemám, má to byť pre nás na stavby/rekonštrukcie/ročné upratovanie na chalupy (my, rodičia, svokrovci) a občasne/podľa potreby na všetky autá a do hobby dielničky manžela (preto som písala o záhrade). do domácnosti iba na veľké pavúky :-D takže váhu riešiť nemusím lebo ho nebudem vláčiť po schodoch hore-dole každý týždeň.
Odpovedať
@jabadaba takže rovno v záhrade aj s pustenou hadicou, áno? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanka.zuzu tak ak to ma byt do dielnicky a tak potom asi skor nieco priemyselne co si vie ten filtrer precistit samo. Ja som rozmyslal nad tymto, ked som si myslel, ze moj lidlacky po 6 rokoch odisiel : https://www.akciovenaradie.sk/steps/e...
Odpovedať
@majkoj bosch majú svokrovci (ešte o niečo drahší model ale už má cca 2-3 roky) a je to vysávač tak na "čisté" auto, že sem-tam špinka. no akonáhle treba povysávať van (kde prevážajú aj záhradné veci (zeminu, plot, substráty, piesok) alebo dorábali záhradnú pivnicu a podkrovie takže zateplenie, tvárnice, betón, maltu a pod.) tak už svokra nadáva, že musí prejsť 2x, alebo že to poriadne nevytiahne spod sedánky a musí sa viac zohnúť alebo hadicu viac prisunúť alebo dať do lepšieho uhla. to nehovorím o nejakom znečistenom aute ale občas sa utrúsi z vreca. proste za tie prachy si predstavujem niečo lepšie... viem, že samé to nebude vysávať, ale nech to má riadny podtlak.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanka.zuzu a poznas vysavac do 500€ co to povysava z fliesu v aute? Ja teda nie :), tento ma 248mbar a to nie je malo , podobne maju aj vysavace za 1-2000€
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?