Poraďte televízor

Profilova fotka
Ahojte, chceli by sme kupit televizor. S uhloprieckou nad 100 cm. Je tu niekto skuseny a poradil by s vyberom? Su lepsie plazmy, LCD alebo LED technologie? Oplati sa priplatit za funkciu 3D? Ake znacky su naj co sa tyka kvalita vs cena? Vopred diky, pomozete :-)
Odpovedať
1
2
16
LED TV je len marketing, pretoze to je LCD s LED podsvietenim...LCD s CCFL (trubicove) podsvietenie sa uz hadam ani nevyraba. Najviac sa predava LCD LED, aj ked plazmy boli/su s obrazom na tom o nieco lepsie, ale nieco viac spapaju elektrinu. Obrazovo najlepsie plazmy boli od Panasonic, ale paradoxne za nizku predajnost tento rok uz zastavili vyvoj a vyrobu plaziem. Vsetko zalezi od uzivatela, lebo aj dnesne LCD su obrazovo na urovni. Ja mam LCD LED a som spokojny. Uhlopriecka TV zalezi od vzdialenosti sledovania a aky signal sa bude prevazne sledovat. Ked vacsinou HD signal, tak moze byt aj vacsia uhlopriecka. Tu bude asi lepsie o tom podiskutovat, ci iba prestudovat... http://www.tvfreak.cz/forum/forum.php
Odpovedať
Ahoj, Neviem aky nazor maju ostatni, ale ja preferujem LED (co sa ceny , obrazu a ceny tyka) Budes pozerat filmy v 3D? Ak ano tak potom nemas nad cim rozmyslat. ak nie, tak naco budes za to priplacat ? Osobne budem kupovat telku asi tak do mesiaca a rozhodujem sa medzi Samsungom a Panasonicom niektore LG maju problem s diakritikou v titulkach (hlavne slovenskych a ceskych) Take "ficury" ako Wifi .. to je zbytocne predrazene a tukat stranky na ovladaci je Ak uz chces multimedialne centrum z telky, radsej dokupit externy mikro PC (cca 80-100e) a k nemu externu bezdrotovu klavesnicu. Vyber teliek je obrovsky. Treba si dat 3 podmienky (co chces aby mala) + cena a vyber sa ti radikaaaaaaalne upravy :-)
Odpovedať
@tb007 Ide aj o to, ze ktory model z ktorej znacky :-) Samozrejme, ze vyssie rady su drahsie a maju tych funkcii mozno viac, k tomu mozno aj o nieco lepsi obraz atd.
Odpovedať
Napr. lacnejsi model s 3D v 42" verzii http://3d-televizory.heureka.sk/phili... ma aj funkciu Ambilight, ktora ozivy obyvacku, ci dynamickym svetlom podla diania na obrazovke, alebo stalym svetlom (svetlost a farby sa individualne nastavuju), moznost zapnuteho osvetlenia aj pri vypnutej telke v pohotovosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Otázka je koľko chcete do tej TV investovať, čo bude zdrojom signálu a aký máte priestor v obývačke. Ak Vás primárne zaujíma kvalita obrazu a pozeráte resp. chcete pozerať často filmy vo vysokom rozlíšení, tak potom si dovolím tvrdiť, že plazma je stále najlepšie riešenie (napr. úroveň čiernej, prirodzenosť pleťovej farby je u plazmy stále lepšia, ale rozdiel je menší ako bol pred pár rokmi). Preto by som v takomto prípade odporúčal niečo ako Panasonic TX-P50ST60E (dá sa kúpiť okolo 850 Eur). Má to aj 3D, ale ja to považujem za pomerne nedôležité (nakolko stále je to tá istá streoskopia ako v roku 1900, technológia na oblbnutie oka nejak zásadne nepostúpila). Pýtalo by si to však dlhšiu diskusiu.
Odpovedať
Profilova fotka
Čo sa týka vernosti podaných farieb, dynamického kontrastu, pozorovacích uhlov a odozvy je plazma stále pred LCD. Jediná nevýhoda je vyššia spotreba, ale nie je to nič neúnosné (priemerná spotreba 42" plazmy je cca 100-150W) Ako spomínal @stevosk , na 3D by som sa vykašľal, je to skôr reklamný artikel ako reálny prínos. Keď už pôjdete nejakú telku vyberať do predajne, odporúčam voliť takú, kde je podobné osvetlenie (skôr prítmie) ako doma, nie priežiarené od 10-tok svetiel (takéto osvetlenie doma určite nemáte), pretože tam nevynikne kvalita plazmy.
Odpovedať
pokiaľ len príjem TV tak vôbec nerieš prevedenie zástanca LCD chváli svoje plazma to isté skús pozreť aspoň všeobecné info na TV freak tam je isto dnes najpredávanejší typ pomer výkon cena
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado35 @tb007 @stevosk @sgt @duzu diky chalani.. cize to 3Dcko som si rozmyslela, mate pravdu v tom, ze neriesime ziadnu domacu kinosalu a nie sme ani nejaki "sedáci pred TV", nepozeravame televizne vysielanie, skor by sme ju vyuzivali na DVDcka, alebo filmy stiahnute na USBckach, telku nebudeme vyuzivat ako multimedialne zariadenie, obaja mame svoje laptopy a hry sa nehravame, uhlopriecku dostatocne velku, mame totiz obrovsku obyvacku, no a je to aj najsvetlejsia miestnost v dome, tak co som zatial zistila, plazmu asi velmi nie, no a mala by mat usb vstup a otazka blue ray - treba ci netreba, pretoze zatial som ziadny film na blue ray nevidela :-o jaj a ked teda bez 3D, potom by cena nemala prevysit 500 € Po tychto informaciach pridete s nejakym konkretnym modelom? Na tom fore www.tvfreak.sk sa ako cisto netechnicky typ stracam :-)
Odpovedať
@slniecko1 to je to, ze nizsie triedy s velkou uhloprieckou su sice lacnejsie, ale aj obrazovo mozno slabsie. Ked mas velku obyvacku, tak uhlopriecka by mala byt minimalne 50". A samozrejme panel FullHD (1920x1080), toto si vsimat hlavne u plazmy, ktore su v nizsich cenovych kategoriach casto s nizsim rozlisenim (1024 x 768).
Odpovedať
@slniecko1 pozeram cez heureku ceny TV a potom cez Google recenzie, tak napr. (aj ked je to plazma), tak celkom dobre hodnotenie ma aj Samsung PS51F5500 a cena okolo 650 Eur. Tu mas aj bonus v podobe 3D (2x 3D okuliare v baleni). Lenze ked je nizsej rady, tak nema na panely filter proti svetelnym odrazom z okolia. Takze pri slnecnych dnoch a nezatiahnutej miestnosti proti slnku je na panely viditelny odraz miestnosti. Za nieco lepsie si musis aj priplatit... http://3d-televizory.heureka.sk/samsu... recenzia (anglicky) http://www.avforums.com/review/samsun...
Odpovedať
Profilova fotka
my mame LG a nemenil by som... 3/4 roka som vyberal TV , jedine co by som upravil by bol asi software.. nejako dlho mi prepina medzi stanicami, nechapem preco..ale to je najskor tym ze tie TV maju uz zlozitu hlavu ako PC.... 3D priplacat? to som ani nepocul.. ved teraz uz pomaly 3D bez TV nebude... uz teraz su stanice s 3D vysielanim.. za par rokov to bude bezna vec... (podla mna krajsie spracovanie 3D som nevidel ani u inych znaciek... asi ma ta prezentacia v obchode oslovila.. to iste mam na 3D filmoch aj doma -ak uz niekto chce 3D, ale nemyslim ze podla toho by som TV vyberal) po roku co mam TV som pozeral pred tyzdnom, tie TV idu tak dopredu, ze ten moj mi prisiel stary :D takze je jedno co si vyberies.. za 2-3roky to bude uz neporovnatelne s tym co bude aktualne na trhu... @slniecko1
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado35 hm, 650 za 3D tv nie je zla cena.. zaluzie mame na oknach, to by nevadilo, ci? mimochodom, kto uz sedi pred telkou ked je vonku slniecko? :-))))) idem to kuknut, vrela vdaka.. inak este otazka - konzoly na uchytenie na stenu sa predavaju zvlast?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@andyfoto hej je mi jasne ze technologie idu rychlo dopredu :-) nejde mi o to, mat doma spicku.. ale kedze ako vravis, 3D bude bezna vec za chvilu, tak aby sme kvoli takymto veciam nelutovali, ze sme pri kupe chceli usetrit
Odpovedať
Profilova fotka
@slniecko1 jednoznace SAMSUNG alebo LG
Odpovedať
Profilova fotka
@slniecko1 moj Tv je lacnejsi za ten rok o 300e...uplne som nechapal, a dizajn modelov 2013 uplna krasa... tak taketo TV snad vydrzia aj 5rokov , ved sme len obyc. slovaci.. nepotrebuejem na tom TV neviem co.. aj tak aj ja vyuzivam max TV, internet a este ked tak TV program... nenahraval som este, nemam disk kupeny, 3D som pozeral asi 5x :D ani si na to nezmyslim... iba ked sa mi film dostane pod ruku... takze je to skor o tom akeho mas prevadzkovatela TV.. ja som chodil po predajniach a nechal som si kazdy vybrany TV kt. som mal zapojit na klasicku antenu... nevedel som cez koho budem mat TV. Takze podla tohto som riesil vyber... tie BLUE RAY co pustaju v TV v predajniach vsetko super.. ale ja som sa rozhodoval podla toho ze BlueR nebudem mat doma v TV, ani kvalitu DVD, par filmov a stanic je sice HD, ale vacsina je klasika.. tak som nechal zapnut a to som porovnaval kt. bol najlepsi obraz.. pozeral som Panasonic, LG, Philips,Sony(katastrofa) a Samsung... naj na klasicky kabel, obycajnu antenu alebo dostupne satelity my prislo LG. dokonca som pozeral TV zo vzidalenosti aku mam doma :) sice pozerali na mna ako na blbca...ale...
Odpovedať
samsung urcite nie...kazi sa casto...ja by som radila panasonic
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto hm, tak my mame zakladnu ponuku tv stanic, spolocna obecna antena a neviem, ci to niekedy v buducnosti budeme menit - skor nie ako ano, nechcem, aby mi decka, ak ich raz budem mat, iba pred telkou sedeli.. cize sa okrem samsungu poobzeram aj po LG, ked vravis ze na klasicku antenu je naj obraz. diky..
Odpovedať
Profilova fotka
Hlavne si treba tv odskusat na vlastne oci. Kazdemu sa paci iny obraz. Ja mam doma 3x Sony a paci sa mi viac nez napr LG alebo Samsung. A pritom su to uz par rokov stare LCD no najvyssie rady. Mne sa zda obraz na LG alebo Samsungu taky neprirodzeny...
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 ono je vsetko v nastaveniach.. vsade sa da zapnut real nahlad, kontrast, farby,jas... ako vravis.. treba vyskusat komu co pasuje...
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 jasne, ze pojdem omrknut do predajni, ale ako tu uz tiez pisal @sgt, tak je to kus ine v obchodoch, kde je mrte ziaroviek :-) kokos, to nie je ako kupit si kabat :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sherynkamalinka panasonic moc neodporucaju :-(
Odpovedať
mam znameho co opravuje tv...najviac zakazok ma na samsung, philips a potom take nezname znacky....najlepsie lg a panasonic
Odpovedať
Profilova fotka
@slniecko1 Panasonic robi jedny z najlepsich televizorov. Plazmy robia najlepsie... Kto to neodporuca? To by ma zaujimalo.
Odpovedať
Panasonic su jedny z naj TV. Ci LCD co plazmu si musis rozhodnut sama, my preferujeme plazmu, lcd obrazy su ako inscenacia, mne v nich chyba makkost. Ale 100 ludi 100chuti.
Odpovedať
Plazma panasonic je top, co sa týka kvality obrazu. Ale je nutné porovnávať v podobných cenových kategóriach. Ja osobne som za plazmu, pretože mi maximálne vyhovuje, hlavne pri športe(v tomto led lcd nemá šancu).
Odpovedať
@dodik85 "Ja osobne som za plazmu, pretože mi maximálne vyhovuje, hlavne pri športe(v tomto led lcd nemá šancu). "......................pri sporte v com? V plynulosti obrazu, alebo? Ja mam uz pomaly 2 roky Philips 7606 (s Ambilightom) a som s nim nadmieru spokojny aj pri sportovych prenosoch. Ma to realne 100Hz + 400Hz PMR + na plynulejsi pohyb HD Natural Motion. Bez HD Natural Motion si neviem predstavit pozerat filmy, pretoze ja mam rad plynuly obraz, bez chvenia pri pohybujucej sa kamere. Viaceri tu budete namietat, ze kinofilm je filmom pri 24 snimkoch za sekundu a ze to mam potom videofilm. No tak ja z kinofilmu radsej videofilm s krasne plynulym obrazom!!! A ten Ambilight je v modernych obyvackach vyborna funkcia! P.S. ked sa tu pisalo o kazivosti aj Philips TV, tak ja som asi vzdy mal to stastie, ze sa mi doteraz ziadny nepokazil :-D A to som kupil za asi 15 rokov 6 televizorov znacky Philips. Pocnuc od CRT 55cm, prenosny 37cm (tieto 2 som predal), potom CRT 16:9 Philips Cineos 32PW9520 (s Digital natural Motion, Pixel Plus 2 - tu som sa prvykrat stretol s funkciou DNM pre plynulejsi obraz) tento 9520 je este u matky plne funkcny! http://download.p4c.philips.com/files... dalej 2x LCD CCFL do teraz plne funkcne bez poruchy!
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado35 ja mam tiez Philips s ambilightom, v izbe sice uz len, nepouzivam ho.. kupil som novy... ale bez natural som nepozeral hadam nic.. je to realnejsie, posobi to lepsie ako klasicky obraz... na Ambilight... tam je potrebne mat dokonale hladku stenu a predsadeny TV presne podla manualu co kaze 27-30cm od steny, co je na dnesne pomery nemozne... kazdy to ma uplne minimalne na stene potom to nefunguje ako ma.. a jedinu nevyhodu ma ambilight, nevymienaju jednotlive ledky... iba cely pasik, a ten som pozeral stoji 166e/ks.... tak to zacne pouzivat clovek bez ak sa pokazi.. inak to bol moh favorit kvoli ambilight hlavne, aj ked dnesne TV maju lepsie kvalitnejsie obrazy
Odpovedať
Ja som si vyberala TV podla dizajnu, nesmelo tam byt nic cierne, to sa mi nehodilo do interieru :-D Vyhral tenucky titanovy ramik - take mam v obyvke, spalni a kuchyni a biely v detskej :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka4444 :-D :-D :-D :-D :-D @dodik85 @andyfoto @vlado35 som vedela ze tu budem čučať z tych technologickych onych :-S :-S :-S som sa tu chcela poradit, lebo v obchode ti nahovoria kde-co aby predali a na forach o televizoroch je to tam pre mna ako keby pisali po spanielsky.. :-( tak mi oporucte nejaky konkretny typ na plazmu a LCD, nech si viem vybrat za podmienok ako som pisala vyssie. pojdem si ich potom obzriet do obchodu, nech vidim ako to hra a nieco kupim.. telka nie je moj stred vesmiru. Vdaka. :-)
Odpovedať
@andyfoto neviem, ale tu to mas na stene a nezda sa mi, zeby to bolo od steny 20cm http://www.youtube.com/watch?v=VMF8Qq... S tym Ambilightom je vela moznosti: dynamicky podla obrazu, alebo staticke osvetlenie steny! Taketo staticke tiez napomaha proti unave oci a pritom nemusi byt vecer zaznute ine svetlo pri sledovani napr. filmu. Dalej je moznost si namiesat farbu, potom silu osvetlenia atd. Aj pri vypnutej TV je mozne mat osvetlenu obyvacku Ambilightom.
Odpovedať
1
2
16
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?