Poraďte presso stroj - kávovar

Profilova fotka
ahojte, chcem sa spýtať, či mi neviete poradiť nejaký dobrý kávovar, ale presso stroj za rozumnú cenu. myslíte, že sú lepšie kapsulové, či klasické? prikláňam sa skôr ku klasickým. ďakujem za pomoc :)
Odpovedať
ja sa tiez priklanam ku klasickym, nie plne-automatickym, vsetky tie filtre a pod mozu byt narocne z prevadzkovych dovodov, taka je moja skusenost, aj napriek tomu som ho dlho chcela, pokial som nedostala manualny, chvilu som ho bojkotovala, ale nakoniec som si ho velmi oblubila, robi vybornu kavu, je maly, je to nejaky Bosch, ale ma uz par rockov, tak neviem, ci je este v ponuke Vacsina ti bude odporucat kapsulove, je to velky trend a kazdy si pochvaluje, ze ma vsetko bez prace - mne sa nepaci ekologicky aspekt (kazda davka produkuje zbytocny odpad), zbytocne vacsie ekonomicke vstupy pri kupe kavy, mna by este zaujimali potencionalne pridavne latky v kazdej davke kavy, mam podozrenie, ze by som tam nejake mohla nast, taktiez mi kava pri priprave nemusi preficat cez plast
Odpovedať
urcite kupit klasicky stroj a kupovat si radsej kvalitnejsiu kavu, na kapsule staci podla mna horuca voda a neska
Odpovedať
Rancilio Silvia + mlyncek Rocky. Celkova investicia 699 eur a perfektne vysledky. Sam som hrdy vlastnik :) a rad zodpoviem otazky.
Odpovedať
Niet nad klasický pákový kávovar. Automat nikdy takú kávu nespraví. @josefpihrt tiež po ňom dlho pokukávam, zatiaľ financie nedovoľujú, ale raz sa ho dočkám :-).
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.andreashopsala.sk/internet...
Odpovedať
delongi, klasický pákový :-) jednorazový výdavok síce, ale potom máš minimálne náklady , žiadne kapsule, filtre ... výborná kávička a použiť môžeš akúkoľvek hrubšie pomletú kávu od výmyslu sveta...
Odpovedať
@1zaza tak skus postupne...najskor kavovar potom mlyncek. Je to fakt super a hlavne minimalna pracnost - znie to az neuveritelne. Aj udrzba je jednoducha. A musim povedat, ze odkedy mam ten kavovar doma, tak uz zacinam mat problem s kvalitou kavy aj vo vacsine kaviarni v meste.
Odpovedať
Profilova fotka
dôležitejšie ako samotný kávovar, je káva, ktorú použiješ a ako je zomletá, ja mám kávovar delonghi za 100e a keď si k nemu kúpim kvalitný mlynček napr. za 200e tak si neviem predstaviť tú kávu, keď bez mlynčeka robí super kávu, no a na dolce gusto, tassimo a pod. zabudni, lebo to sa nedá piť :-)
Odpovedať
http://www.stream.cz/peklonataliri/80...
Odpovedať
@josefpihrt Este si skus kupovat kavu inde, ako v obchodnych retazcoch :)
Odpovedať
@mito0 a ako si dosiel prosim ta na to, ze si kupujem kavu v obchodnych retazcoch??? Gpkava najlepsia slovenska praziaren - to je moj zdroj
Odpovedať
@roman77 ciastocne mas pravdu, zial tie delonghi nie su bohvieco - rodicia to maju, je tam pretlakovy ventil aby to umelo robilo penu, v kave citit gumu, samotna paka nema dostatocnu tepelnu kapacitu a vodivost - nie je to skratka ono :(
Odpovedať
Článok sa načítava...
@josefpihrt nemyslel som to v zlom a v takom pripade palec hore ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@1zaza no automat za 500€ nespravi to je pravda :). Trochu mi to pripomina ako v nemecku sa vplyzili medzi "odbornikov" na vino a ponukali im preliate krabicov vino v drahej flasi. 99 percent ludi okamzite kupovalo sialene peniaze :)
Odpovedať
Profilova fotka
@hanka_april teraz mi šef hovoril, že ho ma a je nad mieru spokojný. ďakujem za tip!
Odpovedať
Profilova fotka
@josefpihrt na dobré sa ľahko zvyka :) potom s tým porovnávaním môže byť problém :) ake tak zasa vychutnat si dobrú kávu v pohodlí domova je na nezaplatenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenorka21 My máme tento: http://www.alza.sk/delonghi-esam-5400... Je skvelý podľa mňa. Pomelie zrnkovú kávu (len koľko potrebuje) čiže podstatne menej minieme. Krásne vonia a dokážem s ním urobiť super latté :).
Odpovedať
@lenorka21 Ide aj o to aká si náročná samozrejme. Ja mm doma malú krupsku (automat) a ráno narýchlu kávičku na nezaplatenie. Pekne si pomelie urobí kávu preplachne. Tak čistý gurmán ohrnie nos a lepšie aj tie instatno-kapsulové žbrndy a robota okolo prakticky žiadna.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenorka21 kolega ma tento http://www.catler.sk/priprava-kavy/es... a tiez si pochvaluje
Odpovedať
Profilova fotka
kapsulový stroj nie je kávovar, mne to pripadá ako káva 3v1 len v krajšom prevedení. Ak sa robí capuccino bez pridania vychladeného mlieka niečo nie je v poriadku. čiže na kapsulové určite zabudnúť. My máme len klasický pákový delonghi za 100€ a robí perfektnú penu a chutnú kávu, ale závisí aj od použitej kávy samozrejme.
Odpovedať
Profilova fotka
@fififezka tento musim iste ukazat priatelovi. vyzera skvelo!
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj tento posobi tak "lepsie"! :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenorka21 Je naozaj perfektný. Ja som pôvodne chcela pákový vo farbe kuchyne (asi iba kvôli tomu aby sa mi farebne hodil :-N ) a manžel mi dal na Vianoce tento. Ale je ozaj super. Už len to, že zomelie len toľko zrnkovej kávy koľko potrebuje na jednu kávu sa mi strašne ráta. Zatiaľ nemám naňho ani jednu výčitku.
Odpovedať
no kavovar je dobra vec ale treba dobry kavovar s dobrym tlakom a dobrou teplotou vody. najdolezitejsie je kava. mozete spravit kavu na kavovare z lidla s vynikajucou kavou a s nejakym strojom s kavou kd ekilo stoji o torchu viac ako rozok a mozete porovnanvat. tu s ajedna o to kto chce aky komfort. niekto stlaci tlacitko a ma vsetkoa niekto to ma ako ritual. namlet kavu utlacit do paky a pockat si na svoje kave a vypnut stroj a takyto si tamdaju kavu co 125g stoji cca 10€. potom dalsia skupina je oblubeny ale nepoznany french press kde treba ale nieco aj spravit. mala rekapitulacie..kavovar ma mat predpisany tlak, predpisanu teplotu vody a zbytok je uz o kave. desing je uz ndiviulana zalezitost
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Mame Philips Saeco uz par rokov a sme spokojni. Hlavne vsak zalezi na tom, aby si pouzivala kvalitnu kavu... Z lacnych kav ti ani najlepsi stroj chutne presso nespravi...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?