Parná rúra namiesto mikrovlnky?

Zdravím :-) Máte niekto skúsenosti s využívaním parnej rúry namiesto mikrovlnky na ohrievanie jedla? Teda stačila by mi len kombinovaná parná rúra? Netrvá dlho ohrev jedla? Ďakujem pekne :-)
Odpovedať
uz tu bola riesena presne tato otazka, to co v mikrovlnke zohrejes do 2 minut, v parnej bude trvat 20 min. Ale boli casy, ked mikrovlnky neboli a prezili sme to. Mam kombinovanu parnu ruru, ale ja osobne by som si dnes zivot bez mikrovlnky predstavit nevedela.
Odpovedať
@02lenka02 Mikrovlnku sme nechali v podnajme a do novej kuchyne sme dali len parnu ruru a indukciu. Nam velmi ani mikrovlnka nevyhovovala - horuci tanier, z vrchu horuce az suche a z vnutra studene. V parnej to chvilu trva, ale mozes dat naraz 4 taniere (ak mas 2 rosty), tak za 10 - 15 minut to mas zohriate. Alebo polievku, omacky a pod... zohrievame na indukcii, zemiaky na panvici.
Odpovedať
Profilova fotka
v com je parna rura lepsia?
Odpovedať
@mirixo možno len v jednom, nezničí vitamín C úplne, no dnes je to pasé , vitamínov všade plno ,nie ako niekedy námorníci len zemiaky a kapusta
Odpovedať
@duzu Kde je vitamínov plno? V tých dobrotách z hypermarketov máš viac chémie ako zdraviu prospešných vecí. A ak si kúpiš alebo dopestuješ niečo čo má naozaj nejakú hodnotu, tak to nakoniec zabiješ v mikrovlnke. Jednoduchá cesta do pekla, čo s nami keď sme pohodlní?
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu mikrovlnka nema ionizacne ziarenie, teda nevie rozbit molekuly :)
Odpovedať
@majkoj nie som na to vedec ,no nedávno som počul v rádii rozhovor zo SAV, testovali množstvo vitamínov ,už po 1 minúte neostal žiaden, ak si dáš vyhľadať ,tak 100 liniek aká je mikrovlnka IN a dalších 100 ako škodí , ja ju používam asi 15r, a cítim sa stále zdraví a to som už pár. r. na dôchodku.
Odpovedať
@02lenka02 osobne si myslim ze para je dobra vev ale na druhu stranu mikrovlnka je vraj skodliva a co skodlive nieje?
Odpovedať
@majkoj a horúca voda v hrnci má aké žiarenie?s vitamínom si poradí aj bez neho @bubulka722 preto že sme pohodlní sa zvyšuje vek dožitia?
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu ale ved o tom to je, nici to teplota nie mikrovlnka :). MW nerobi nic ine len rozkmita molekuly vody (takopovediac pracuje na jej rezonancnej frekvencii), dodanie energie vyvola zvysenie teploty. Ohrievanie na sporaku ci obycajnej rure nerobi nic ine.
Odpovedať
@duzu a preto je všade naokolo toľko rakoviny... Prajem ti nech ti ten optimizmus alebo skôr naivita vydržia veľmi dlho.
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 maju ludia pouzivajuci mikrovlnku statisticky castejsie rakovinu ? Nuz nemaju :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj samozrajme som nemyslela len používanie mikrovlnky. Inak si fakt presvedčený o zdr. nezávadnosti používania mikrovlnky?
Odpovedať
@bubulka722 napis nam v com konkretne skodi nech to vieme ....
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 povedzme to takto, zatial na zaklade mojich vedomosti som dosiel k tomuto zaveru a zatial nikto kto rozozna hrusku od jablka za 40 rokov pouzivania nepreukazal opak. Ale tym ktori ju nepouzivaju nevycitam ziadnu naivitu :). Ale pozorujem, ze ludia sa zvyknu sustredit na zdravy zivotny styl, pritom fajcit, pit alkohol atp. Moja znama, ktora je fakt fanatik, nema doma ani mikrovlnku, tvrdi, ze rano nesmie pit studenu vodu. Tak pila teplu. Kym som jej vysvetlil, ze to co pije, je tepla voda z bojlera , kde nema nastavenu antilegionelu... Ale prezila to :).
Odpovedať
@majkoj A možno raz dokážeš sám sebe povedať, že si sa mýlil. Ja niesom fanatik zdravého životného štýlu, od takého mám dosť ďaleko, ale zaujíma ma čo je moja rodina, najmä moje deti. Som divná ak čítam zloženie potravín, nekupujem polotovary a všetko si radšej prácne pripravujem doma? Ano mikrovlnka toho moc nenaškodí ak si do nej dáš mrazenú pizzu plnú chémie, ale ak urobím doma najaké zdravé jedlo z kvalitných základných surovín, tak mi nie je jedno čo s týmto jedlom urobí mikrovlnka. Vedel by si mi povedať prečo sa mikrovlnné žiarenie používa ako jediné najúčinnejšie a najspoľahlivejšie na likvidáciu červotoča pred reštaurovaním?
Odpovedať
@bubulka722 myslíš ,že niekedy bolo vitamínov viac?boli tak zemiaky a kapusta a na vianoce možno kubánske pomaranče v 100 m rade, pred obchodom,mäso len v sobotu, mikrovlka nebola ,každý mal viac pohybu ako dnes a doba dožitia 10r menej a to nebolo tak dávno , som to prežil, ozaj kde dnes nakupuješ tie "kvalitné potraviny"?
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 nie, nie si divna ze citas zlozenie potravin, to robim aj ja. Ale to su cisla, to o mikrovlnke su dojmy. Je jasne, ze ked zohrejes cervotoca mikrovlnami, zahynie.Na sterlizaciu sa pouziva teplo, jes teda preto len nezohriate jedlo ? Elektromagneticke ziarenie, je aj infra ziarenie, aj svetlo aj WIFI aj mobily. Nic z toho nemas doma ?
Odpovedať
@bubulka722 @majkoj má pravdu, a napísal to úplne laicky, je to proste ohrev teplom. Nič viac, nič menej. A keď sa bojíš mikrovlného žiarenia, tak netreba pozerať z 5 cm do mikrovlnky ako do televízora. Mikrovlnky sú tak či tak stavané na to aby mikrovlny ostali vnútri a nie šírili sa do priestoru ako je to u mobilných telefónov. Po otvorení mikrovlky, tiež žiadne ožiarenie nehrozí, lebo kým stihneš otvoriť mikrovlnku, tak žiadne mikrovlny tam už nie sú. A nikto ešte nedokázal opak, že by to bolo zdriavu škodlivé, pretože jednoducho nedochádza k žiadnej chemickej zmene potravín. @duzu určite áno. terajšie ovocie a zelenina už neobsahuje také nutričné hodnoty, vitamíny, minerály ako pred desiatkami rokov. Dôsledkov je viacero, vyšťavená pôda, oberanie ešte nedozretého ovocia / zeleniny, pestovanie v hydropónii, pod skleníkmi, atď....
Odpovedať
ďakujem pekne všetkým za odpovede :) mne mikrovlnka sama o sebe až tak nevadí, keďže ako tu bolo spomínané máme okolo seba mobily, wifi atď... išlo mi hlavne o to, že keď už budem kupovať novú rúru, či by sa neoplatilo viac zainvestovať do kombinovanej parnej rúry, ktorá by mi nahradila aj mikrovlnku na ohrev jedla (a tiež som čítala že mäso sa v nej skvelo upečie), alebo kúpiť "klasickú" rúru a mikrovlnku :) ale ak má ohrievanie jedla trvať 15 min tak to by asi u priateľa neobstálo a tiež keď niečo človek potrebuje rýchlo ohriať tak potom nemá kde :D takže asi to vyhrala mikrovlnka :)
Odpovedať
Profilova fotka
myslim ze v konecnom dosledku neprospieva ani jedno
Odpovedať
Necitam to tu cele, len v rychlosti odpoviem. Ziarovka je na svietenie, chladnicka na chladenie, mikrovlnka na ohrievanie, (parna) rura na pecenie. Ano, da sa svietit aj chladnickou a ohrievat rurou, ale nie je to ten najlepsi sposob, mozes mi verit. ;-) Mam doma vsetko spomenute. Je tam funkcia "regeneracia" a fakt to ohreje jedlo, ze vyzera (a chuti) ako cerstve. Ale trva to 15-20 minut, kym v mikrovlnke 4. Pre 1-2 porcie nema zmysel, pre tekutiny (kakao, polievka) uplne nepouzitelne. Ak niekto nie je spokojny s tym, ako ohrieva jedlo mikrovlnka, je to preto, ze nikdy necital navod a vzdy hreje vsetko na 100% vykonu, co je ZASADNA CHYBA.
Odpovedať
@matorado ja som nepovedala, že som nespokojná s tým ako ohrieva mikrovlnka ani nič také, len proste ma napadlo, že keby zakúpime parnú rúru, či by nedokázala nahradiť aj mikrovlnku. A chcela som len vedieť názor ľudí, ktorí ju majú a vedia to porovnať. Takže už mám v tom jasno, nebudem čakať na ohriatie jedla 15 min :-) Ďakujem za odpoveď :-D
Odpovedať
@bubulka722 CHCEM vedieť presné info skade to máš???? Alebo agentúra JPP??? /Nie Jožo Pročko pokúša!!/ :-) :-) Máš mobil?? Verím že áno...Tak ho nepoužívaj často lebo je rakovinotvorný pri častejšom používaní.../odpadá ucho atď../ :-D :-D :-D
Odpovedať
@02lenka02 a toto je nevyhoda toho, ze dnes ma pripojenie na net uz kazdy. odpoved na svoju otazku, ktora vyriesila tvoju dilemu si mala hned na zaciatku a teraz tu mame uplne zbytocnu hadku o potencialnom ohrozeni zdravia a zivota celeho ludstva mikrovlnnou rurou... proletari vsetkych krajin spojme sa a zacnime zit v jaskyniach...
Odpovedať
@iukas za to, kam sa táto téma uberá, už ja nemôžem, ja som neriešila škodlivosť mikrovlnky :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?