Parametre digestora

ake parametre pozerat pri vybere digestora? Aka je znesitelna maximalna hlucnost? Aky by mal byt minimalny vykon? rozmyslam nad tymto https://www.alza.sk/mora-ov-685-gw-d6...
Odpovedať
Profilova fotka
@majcu dizajn je pekný, odsávanie 540m3/hod slabšie a vyššia hlučnosť 62dB my máme http://odsavace-par.heureka.sk/beko-c... odsávanie 703m3/hod a hlučnosť 56 dB ale dizajn sa ti musí páčiť...
Odpovedať
@majcu pri more nie je možné očakávať ani poriadny výkon, ani poriadnu kvalitu. Ak chceš skutočne odsávanie ako má byť tak pozeraj značky ako falmec, frecan, airone, sirius, alebo elica ... Ak ideš po úspornom riešení a odsávač kupuješ len na to, aby tam bolo niečo namontované tak voľ len podľa vzhľadu a ceny. Taktiež je dôležité či máš odťah von alebo recirkuláciu. Ak recirkuláciu, tak digestor je len drahé svetlo nad varením, nič viac. A požierač peňazí za filtre.
Odpovedať
Presne tak ja taky s recirkulaciou mam za 700eur :-(
Odpovedať
@jano2007 no veď toto. :-( U nás odsávač bude asi najdrahší spotrebič, ale žiaľ, je to o komforte a funkčnosti.
Odpovedať
tak komfort a funkcnost zacina nad 700eur
Odpovedať
je to tak.
Odpovedať
a to ma stve lebo som od toho cakal viac, jeden poondiaty ventilator, filter, ohnuty plech, 2 led bodovky, o ovladanie a pac 700uer a to som cakal rok ze mozno zlacnie ale nic
Odpovedať
@jano2007 a peniaze za filter, ktoré nekončia, keď si to zrátaš za pár rokov, tak je to docela slušná kôpka. Mám na mysli odsávače, ktoré aspoň trochu vyzerajú k svetu a filter stojí 20-22 eur, za rok by si mal mať aspoň 2.
Odpovedať
@majcu Mora robi aj lepsie kusky. My mame tento: http://www.andreashop.sk/internetovy-... Vyborny vykon a nizka hlucnost. Vykon m3 - to si lahko skontrolujes. Problem je ta hlucnost - rozdiel medzi 46dB a tvojim 62dB je 4nasobny!!!
Odpovedať
@majcu ahoj, kúpili ste tú Moru? Tiež o nej uvažujem.
Odpovedať
@calimero este nie :-D
Odpovedať
@majcu a videla si ju naživo? Nikde som nevidel aspoň fotky z reálnej kuchyne, dosť ťažko sa rozhoduje podľa jedného obrázka. Ale recenzie sú celkom pozitívne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@calimero nie este som po nej nepatrala po obchodoch, no vyzera cisto bielo, tak snad :-D :-D :-D
Odpovedať
@stolverka dovolím si nesúhlasiť. Asi hodnotíš značky len podľa dizajnu. To, čo si vymenovala, sú síce pekné dizajnové kúsky s cenou od 1000 € hore, ale je viac ako pravdepodobné, že ventilátory a elektronika v uvedených digestoroch je od značky Faber. Tebou spomínaná Elica má síce vlastné črevá, ale o jej kvalite začínam pochybovať. Už už som chcel objednať digestor Elica Elektra, našťastie som si na internete vyhľadal nejaké recenzie. 90% užívateľov je nespokojných, sťažujú si na nekvalitnú povrchovú úpravu a digestory im začínajú dokonca hrdzavieť! Pritom je vraj podľa výrobcu vyrobený z nerezu. Reklamácie na tento problém neuznávajú. Je to dosť neseriózne.
Odpovedať
@majcu @calimero ahojky, už ste kúpili nejaký digestor? Aký? Spokojnosť? Tiež to teraz začínam riešiť a pozerám čo a aké parametre pozerať, aký je výber? Žiaľ 700eur alebo dokonca viac za digestor nemôžeme dať, tak skôr hľadám recenzie na tie lacnejšie značky, lebo zas na druhej strane nechcem ani nejaký za 100-200eur, ktorý bude úplne o ničom. Potrebujeme 60cm a čisto BIELY, lebo všetky spotrebiče máme biele, asi komínový (kvôli vzhľadu), ale "dieru" nemáme (zatiaľ, ale ak by sme veľmi chceli, tak môžeme mať ;-) ), tak skôr recirkuláciu budeme využívať. Aby bol pekný (veď ako ináč :-) ), primerane hlučný a aby odsával aspoň akotak :-D
Odpovedať
@zuzu1111 tak pôvodne sme chceli komínový, šikmý MORA OV 685 GW. Naživo sa mi ho podarilo vidieť v TPD, je naozaj krásny, celý biely vrátane komína. Krajší ako na obrázku. Nakoniec sme sa však rozhodli, že v našej malej kuchyni by nevynikol. Tieto šikmé digestory sú pekné, keď keď je okolo nich dostatok priestoru, to si bohužiaľ nemôžeme dovoliť, bolo by to na úkor skriniek, ktoré potrebujeme. Takže nakoniec dáme digestor vstavaný, ktorý je integrovaný priamo do skrinky a spredu ho vôbec nevidno.
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero o vstavanom digestore uvazujeme aj my.... vies dat dajake blizsie info, pripadne foto? :) Ď.
Odpovedať
@dzejn71 mam v albume
Odpovedať
@dzejn71 ahoj, nakoniec som kúpil tento Electrolux: http://www.hej.sk/odsavac-par-electro... Skrinky budeme mať dve nad sebou, široké 80cm a tento digestor tam krásne zapasuje. V spodnej skrinke bude digestor, vo vrchnej už len rúra. Páči sa mi na ňom, že nezaberie celú spodnú skrinku a ostane tam priestor na nejaké drobnosti. Ak máš nejaké otázky, kľudne sa pýtaj ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@calimero Ahoj, prave tento digestor planujeme kupit aj my. Ako si s nim s odstupom casu spokojny?
Odpovedať
@zuzuzkan ahoj, max. spokojnost, vidno, ze Electrolux si dal zalezat (no ved aby nie, za tie peniaze ;-) ) Dialkove ovladanie je velmi prijemny bonus. Tiez ocenujem, ze svetla su umiestnene vpredu, lepsie to osvetluje varnu dosku. Vacsina digestorov ma osvetlenie umiestnene vzadu. A taha vyborne. Na maxime ako turbina z lietadla :)
Odpovedať
@calimero tak to ma potesilo, ze sme dobre vybrali :) este sa chcem spytat - deklaruju, ze min. odstup od plynovej varnej dosky je 57cm, nemas nahodou skusenost s takymto umiestnenim? Viem, ze vacsinou sa digestory davaju do vysky 75cm, ale to by sme mali tie horne skrinky dost vysoko (nie sme az taki vysoki). A spatnu klapku k tomu dodavaju? Dik za odpoved.
Odpovedať
@zuzuzkan no my mame digestor umiestneny vo vyske 56cm nad doskou a nie je problem. Spatna klapka tusim v krabici bola, ale nie som si isty na 100%, lebo my mame digestor v recirkulacnom mode, takze nam ju nebolo treba. Asi som ju vyhodil :-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?