Osadenie vstavenej plynovej doky

Ahojte. Je nutné nejakym specialnym "vysokotepelnovzdornym" silikonom vyspravit okolie vstavanej plynovej varnej dosky? V navode sa o nicom podobnom nehovori, bolo mi s blaenim dodane len tesnenie. A druha otazka - zvykne sa osetrovat nejako po vyrezani otvoru drevo pracovnej dosky? Pri vyrazani otvoru drezu sa tam napr. aplikuje sanitarny silikon, co je samozrejme logicke. U varnych dosiek som nic obdobne nenasiel. Dakujem za rady a pomoc.
Odpovedať
Nie, nič viac netreba, stačí pribalené tesnenie...
Odpovedať
@dedo758 Vyborne, dakujem. A ani steny drevotrieskoveho dreva vo vyrezanom otvore netreba nicim osetrit?
Odpovedať
@v1ct0r Nie. Teplo ide hore, doska sa prakticky nezahreje. Je to vymyslené dobre... ;-)
Odpovedať
@dedo758 Super. Dakujem za rychlu odpoved. Dnes totiz budem osadzat.
Odpovedať
@v1ct0r videl som video kde doporucuju vnutornu stranu prac.dosky olepit hlinikovou foliou.myslana je ta co sa vypili..
Odpovedať
Profilova fotka
@v1ct0r - idealne osetrit otvor do drevotrieskovej pracovnej dosky bud vodeodolnym lepidlom (chemompren, lepidlo na drevo D4 alebo silikonom alebo mapegum WPS alebo lodnym lakom :). skratka co mas. len kvoli vlhkosti, ak by sa nejaka vyskytla - aby ti nenapucala pracovna doska. tepelne namahanie na tom mieste je ziadne.
Odpovedať
@mgx aha, ja som myslel, ze silikonom sa natiera stena vo vyerazanom odvore len pri dreze a u varnej dosky klasicky silikon nie kvoli vysokotepelnym param a teplu celkovemu. Aby sa mi neolupal potom nahovodou. To potom radsej nic alebo zozeniem ten specialny vysokotepelny.
Odpovedať
Profilova fotka
@v1ct0r imho zbytocne. mam plynovu dosku, pracovna doska je dubova skarovka osetrena mapegumom a beznym silikonom mapei. Este raz, tepelne namahanie je tam minimalne, bezny silikon to vydrzi.
Odpovedať
nam nijako neosetrovali drevotriesku, kde isla plynova doska.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?