Oplatí sa sušička pre jednu osobu?

Budem v dohladnom case kupovat práčku a rozmyslám teda aj nad sušickou ale neviem či sa mi oplatí ked bývam v byte sám a teda ani pračku poriadne nezaplním? Co som pozeral tak vacsina práčok má kapacitu minimalne 7 kg a sušicky rovnako. To ak naplním do polovice budem rád 😄 Práčka sa dá ešte najst aj s mensou kapacitou (6,5 kg napr) ale susicka uz veru nie. Pracka musi byt spredu plnená aby som na nu mohol dat susicku kedze inde na nu nie je miesto. Tým pádom nemozem brat o moc uzsiu pracku aby sa na nu zmestila susicka (vsetky co som pozeral mali hlbku okolo 60cm) Oplatí sa mi teda sušička s kapacitou 7kg ktorú bezne zaplním tak max. do polovice? Alebo by bolo lepsie zobrat o niečo mensiu práčku a sušičku neriešit vobec?
Odpovedať
no ked mas kde susit pradlo, tak asi to nebude moc ekonomicke, ale ked nie, tak asi to bude nutne
Odpovedať
a pracku so susickou (2v1) si nezvazoval?
Odpovedať
Profilova fotka
@bigjamajko Presne to som išla napísať, že sušička je síce super ale pre jedného je to naozaj diskutabilné - v tomto prípade by som aj ja išla do 2v1 vychytávok keď tak.
Odpovedať
@michaelarecht Predbehla si ma ;-) alebo ja som nestihol???
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 vy ma tu viacerí v diskusiách častokrát predbiehate 😄 a aj v tomto prípade nás oboch predbehol @bigjamajko , ja sa len priživujem na nápade 😄
Odpovedať
@michaelarecht ;-) :-D Máš pravdu :-)
Odpovedať
@reynolds oplati....alebo sa ozen....nenarocna zena ,lenivy muz ,vravrl Bata a na tom postavil svetovu firmu..
Odpovedať
@bigjamajko @michaelarecht To som tiež pozeral ale co som čítal tu aj inde tak ludia dost nadavaju na tieto 2v1 ze to nešetrí vodu, kazí sa to viac, oprava je nákladenjšia atd.. :/ @zita19 Tak v princípe mám kde susit prádlo (na balkóne) ale ked prší alebo je vonku zima tak jedine sušiak a ten by uz trosku zavadzal 🙂 Nehovoriac o tom ze je to novostavba a tam je to horsie co sa vlhkosti týka. Pri preberaní mi hovorili ze treba vela vetrat na začiatku..
Odpovedať
Profilova fotka
@reynolds och, tak to je pravda, bývala som v dvoch novostavbách, nie vždy však bolo počko na to, aby som to dala na terasu a keď som prádlo sušila vnútri, tak som mohla nonstop utierať okná. V oboch bytoch som mala okná z jednej strany na druhú a od hora až dole a bol to masaker :-| Priestorovo aktuálne nemám kde dať sušičku, takže bojujeme. Každý okolo mňa si ju chváli, len všetko to sú prípady, kde sú aspoň 2 kusy v domácnosti, prípadne deti, pri ktorých je sušička už podľa mňa nevyhnutnosť.
Odpovedať
@reynolds Tak si to zober Tvojej fešnej susede na sušenie...Príjemné spojíš s užitočným... :-D :-D
Odpovedať
@michaelarecht Aj teraz ak by som bol sám tak idem do 2+1..Práčka so sušičkou.. Veď keď je teplo tak sušíš vonku a keď zlé počasie tak v SUŠ-ke.. ;-) Ja mám zvlášť aj keď mám malú kúpelňu a nemám vaňu :-( ale sprcháč som radšej volil a práčku a sušičku zvlášť nad seba.. ;-)
Odpovedať
@reynolds Ja myslim, ze ty si prave cielova skupina tohto vyrobku. Peries asi tak 1 cyklus/tyzden a susis v zime. Kym sa pokazi, budete v domacnosti dvaja.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Zoberiem teda asi zatiaľ len práčku a sušičku uvidím potom podľa situácie. Tým 2v1 proste neverím.. neviem si pomôcť 😄 Pogooglim ešte ale.. Ešte k tej práčke - je ok prať len napr. polovicu kapacity?
Odpovedať
@reynolds určite využije susicku. Bežné si perieme polovičné dávky a máš to aj skôr vysusene. Žiadne vesanie a strata času. Z práčky do susicky a do skrine.
Odpovedať
@reynolds ano, je to OK, ale tebe by som odporucala pracku tak na 5 kg, aj tu naplnis malokedy.
Odpovedať
@reynolds Ja som tiež teraz sama a na jeseň som si kúpila aj sušičku. Dlho som sa jej bránila, že na čo, veď som sama, ale na jeseň, keď pršalo dlhšie a na terase sa nedalo sušiť, som si ju aj ja kúpila a vôbec nebanujem. Teraz v lete zasa suším na terase, ale v zime to bolo veľmi pohodlné ...
Odpovedať
@reynolds ani práčku ani sušičku nemusiš naplniť na 100%, pračky su dnes aj take ze podla mnozstva prádla spotreba vody a susicka má senzor, napr. 3h program pri menšom naplnení vypne skor 😉
Odpovedať
@reynolds no a nemôžeš kúpiť práčku na 5 kg sa mi zdá,že sú ešte na menej,kuk na heureka.sk moja dcéra má Beko SUŠ a je užšia,určite nemá 60 cm,a sú SUŠ ktoré môžeš napojiť na odpad ako práčku,to sa dá kúpiť taký kus,a sú SUŠ,ktoré majú takú zbernú nádobu,ktorú vyleješ,moja dcéra má SUŠ normálne v skrini,akurát musí byť zásuvka.
Odpovedať
@reynolds presne som tiez myslela na tu so siestym zmyslom. Este jedna vec, mozno hlupa otazka ale nemozes to poskladat opacne? Ze dole das susicku a hore pracku? Potom moze byt pracka aj mensia.
Odpovedať
@marta2610 Realne jedine miesto kam ju mozem dat je prave na pracku :/
Odpovedať
@wivik Pokial viem tak davat pracku na susicku nie je dobry napad, neodporúča sa to. Myslím ze hlavne kvoli tomu ze pracka je ťažšia
Odpovedať
Za mňa je sušička najlepší pomocník ;-) a teda aj keby som bola sama,tak sušičku chcem. Či je to ekonomické?Hm,netuším,neviem, neriešim.Proste za mna,tak ako práčka je potrebná,tak aj sušička.Nam teraz po 7 rokoch odišla -ta sa veru nasusila,keďže ja aj v lete dávam do sušičky a ver-never, radšej som hneď bežala kúpiť novú akoby som vyvesila to prádlo,ktoré bolo mokré v starej...a to nie som lenivá!
Odpovedať
Určite kupuj aj sušičku. Nedala by som ju ani za milión... aj keby som len sama by som ju kupovala. Nemusíš ju púšťať plnú o to skôr to bude usušené. Prádlo je mäkšie, bez prachu a rovné ak ho v nej nenecháš príliš dlho. 🙂
Odpovedať
@reynolds sušička je fajn ak chceš prečo by sa neoplatilo ? Neoplatí sa umývačka pre jedneho, mám ju dva roky ...išla len 5 minút som skúsil či ide....od vtedy nič ...umyjem rýchlejšie v ruke a to varím denne takmer. Prádlo obyčajne šporím aby som mal na dve plné pračky biele a tmavé okolo dvoch týždňov ....
Odpovedať
Dakujem vsetkým za rady 🙂 Ako prvé kupujem práčku, dostatočne hlbokú aby sa na nu zmestila sušička. Potom na 85% dokúpim sušičku 🙂 Alebo zoberem rovno set obidvoch
Odpovedať
Profilova fotka
Musis si zvazit to, ci mas kde susit pradlo, ak ano, tak susicku nepotrebujes. Alebo si kup taku pracku, aby ked tak do buducnosti si mohol na nu dat aj susicku, aj ked tu teraz nemusis hned kupovat.
Odpovedať
@reynolds v dnesnej dobe mas vyrobky od vymyslu sveta. Pracky su davno uz tzv. Inteligentne. Nemusis ju narvat so 6kg pradla. Pracka rozpozna mnozstvo pradla a napusti podla toho mnozstvo vody. Dnes mozes prat jednu handru a ekonomicky ani ekologicky to nikoho nepolozi. Moja rada: 1) pracku kup poriadnu, kludne aj tie s kapacitou na 7 alebo 8kg pradla. Maju dlhu zivotnost, to, ze si momentalne sam, nemusi o 2roky uz platit, o 4r zo dve deti k tomu, no nebudes vyhadzovat pidi pracku s bubnom ns 4,5kg pradla, lebo bude treba pre decka kopu prat. To by bolo to neekonomicke riesenie. 2) susicku urcite nie taku, co je 2v1 s prackou. Tie su malo usporne a ucinne. A ked sa pokazi jedno, ani neoperes... urcite 2 produkty 3) ak pracku este nemas, kup rovno obe naraz so susickou ako vezu. POZOR! Nie vzdy kazdy model dokonale na seba sadne. Preto neodkladaj kupu susicky, ale radsej kup spolu kompatibilne modely. Casto sa to da kupit aj so zlavou takto v kombinacii. Opat ekonomicke riesenie. Vela zdaru a cau susiakom a snuram na pradlo
Odpovedať
@slummdog 1 - no kedze chcem susicku dat na pracku tak aj tak musim kupit minimalne na 7 kg 🙂 2 - presne moje slova 3 - hej, presne to som pozeral, sety vyjdu výhodnejšie aj o 100€.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?