Oplatí sa lacný kávovar?

Ahojte, myslíte si, že má zmysel kúpiť aj takýto lacný kávovar ? - http://kavovary-recenzie.sk/delonghi-... Alebo je to hlúposť? Aký je rozdiel v porovnaní s drahšími modelmi? Mne sa ten kávovar zdá celkom zlaty ;-) Dík za všetky rady :-)
Odpovedať
@luckamilanova to je tazko povedat ci to ma zmysel kupovat. Niekedy je pravda ze ten lacnejsi vydrzi dlhsie ako keby si kupovala nejaky extremne drahy. Ale kupovat kavovar na zaklade toho ze ti pride zlaty, mi pride vtipne :-)
Odpovedať
@luckamilanova Ak neches dat do kavovaru vela penazi, kup si ho. Co je ale dolezitejsie, je kupit dobry mlyncek a k nemu dobru kavu... Urcite zabudni, ze ked vysypes do paky uz kupenu pomletu kavu, ze sa to bude dat pit :-D
Odpovedať
@luckamilanova tak moja skusenost - pred 10 rokmi sme nasim kupili prvy pakovy kavovar, dodnes sluzi. My sme dostali pred cca 5 rokmi dalsi, tiez pakovy, nic drahe a tiez sluzi doteraz. Uz ked porovnam rozdiel medzi nimi, tak je citit, ten novsi robi urcite lepsiu kavu. A teraz sme kupovali nasim presne ten, ktory si dala link. A musim konstatovat, ze robi vybornu kavu, zase "posun" od toho nasho stareho k lepsiemu. Aj co sa tyka chuti kavy, aj obsluhy. Proste max. spokojnost.. Isteze taky za 400 a viac ecok je uz topka, ale co sa tyka chuti kavy, tak ja to uz nejak nepostrehnem, ten rozdiel. Kamarati maju taky drahsi a mne to uz vobec nepride, ze by to bolo az o tolko lepsie.. Proste na to, ze urobim 2 kavy za den nepotrebujem tak drahy kavovar.. Chapem "kavickarov", ti to urcite vnimaju a citia ten rozdiel, ale mne to uz fakt nepride ako nieco, co by som nutne potrebovala k zivotu. Takze ak mas obavy, ze ta kava nebude dobra z takehoto lacnejsieho, tak obavy su zbytocne.. ;-)
Odpovedať
@luckamilanova tu su recenzie ludi co kupili a mali + ale - vyhrady http://kavovary-espressa-cajniky.heur... De longhi je kvalitna znacka, ak clovek chce preso a nie serepeticky lattee a mattee tak uplne postacuje
Odpovedať
@akvi my mame v robote de-longhi za 780e a kava....no co ti budem hovorit taka jak z toho za 100e :-D ( kava kvalitna) tym to nie je akurat ze kym mi spravi preso programujem jak dabel aby som prebila cez menu
Odpovedať
Profilova fotka
@luckamilanova suhlasim s tym ze ak si kupis takyto kavovar tak urcite k nemu treba kupit mlyncek. A mlet si kavu zvlast. Urcite mleta kava kupena uz nie je to prave orechove. Cize bud potom pozriet drahsi aj s mlyncekom alebo ten si zvlast dokupit.
Odpovedať
@eeffka tie vyhrady co tam pisu su smiesne.. napr., ze sa zmestia len nizke salky.. Do ziadneho pakoveho sa vysoke proste nezmestia.. A teda ja som nemala so ziadnou problem, to pisal niekto, kto je zvyknuty na 3 decoveho turka :-D Alebo to ovladanie - to je tam tak primitivne, ze aj psa by som naucila, co ma stlacit :-) Alebo nadoba na vodu, ze sa zle leje, no to asi nemali iny kavovar, lebo do tohto sa leje urcite lepsie, ako co mame napr. my ten stary..
Odpovedať
čo riešite ?!internet je zaplavený umelou diskusiou o kávovaroch delonghi ,zvlášť ked je registrácia od dnes.
Odpovedať
Do 150 máme podobný ?Krups? a v pohode. My ale kávu pijeme, aby sme žili, nežijeme pre kávu. Podstatné je, že mám stále to šťastie a môžem si tú jednu denne vypiť s rodinkou počas spoločných raňajok. :-) A ozaj, vpohode aj mletú, veľmi zriedka používame mlynček. :-) Kávu si, ale ak služobky dovolia kupujeme v A, alebo ITA. Do extrému v podobe tých chemických kapsúl by som už ale nešiel. To už potom zrovna granule a teplá voda :-)
Odpovedať
m& máme tento typ -- ale siahli sme po značke Krusps. Stál tak do 100e. Máme ho už vyše roka, ale poviem ti iný by osm ne chcela. Mama má kapsulový - drahý- tuším delongi - normálne si tam kávu nerobí - kapsule sú drahé. Len ked my prídeme na návštevu. A poviem ti káva sa nedá porovnať. Doslova sajrajt. Ja mám kúpený ručný mlynček - tam si meliem, tesne pred konzumáciou. takže žiadna mletá z obchodu. Mlynček stojí okolo 15 e - kvalitný český, ktorý má dobré posudky aj na kávičkárskych stránkach. Obsluha s pákou je úplnne jednoduchá - naše deti 10 ročné nám robia kávu. Kávu kupujem špeciálne z jednej slovneskej pražiarne - kilo vyjde toľko, čo v supráči lavaza a pod ale tá chuť je výnimočná. Viem, že to mám čerstvo upražené a raz sme s manželom urobili taký pokus. svokor mal kúpenú nejakú drahú z Kauflandu. vysypali sme zrnká na stol a potom sme vysypali tú našu z pražiarne. Svokrova - každé tretie zrno prepálené, alebo nedopražené, zrna - veľkosť rôzna, všelijaké zdeformované - manžel povedal, že to by sme mohli ako jeho babka, ked kedysi šošovicu pred dvarením preberala. Takže aj ked bude drahý kávovar, záleží od kvlaity kávy. Minule tu niekto písal, že aj v tých kaviarnach - majú stroje za tisíce a kava o ničom. S nádobou na vodu, nie je židen problém - nalejem, osadím, nič zložité. ak ti môžem poradiť - pozri si radšej paramtere - čiže barely, správny kávovar by mal dať kávu takú, ktorá ide cez sitko okolo 20s. neviem to už presne - ked tešie dlhšie je pripálená, ked menej je to brečka. tak isto si všímaj z čoho je tá páka, aby to nebola nejaká umelina, čo sa ti hned zlomí - skrátka na to vyhotovenie by som sa zamerala.
Odpovedať
nevidim dovod preco do neho neist. Je sice lacnejsi, mozno menej funkcii ale predsa kolko kav denne si bezne pracujuci clovek v nom urobi? myslim ze maximalne dve aj to som asi prehnal. :)
Odpovedať
Ja mam uz druhy de longi a som spokojna. Prvy som mala tento http://m.heureka.sk/kavovary-espressa... len v trochu inom vzhlade a sluzi 10 rokov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
v klude by som vyskusal aj ten kupit. Aspon nevyhodis vela penazi za kavovar a je pravda ze denne si vela kav aj tak bezny clovek nerobi. Nepoviem keby si kupovala kavovar do prace kde sa tej kavy naozaj vela vypije ale doma kazdy malo pije kavu. Mozno viacej ked pride nejaka navsteva k vam ale nato vam postaci aj tento
Odpovedať
Profilova fotka
my sme aj rozmyslali nad kavovarom a nakoniec sme sa nato vykaslali ze az tak surne ho nepotrebujeme ale keby som kupovala tak asi lacnejsi..zbytocne drahy sa neoplati podla mojho nazoru
Odpovedať
Lacný je podľa mňa do 100€. Pre nenáročného postačuje SilverCrest od LIDLákov a máš k nemu 3r záruku. Aj to je De Longhi mám ten pocit, ale lacnejší a o 1r má dlhšiu záruku. Nevýhoda je, že ho nemajú stále v ponuke.
Odpovedať
@tvorivachalupka 25 - 30 sekúnd má pretekať ideálne espresso, záleží to ale hlavne od hrúbky namletia kávy, čiže kávovár keď má 15 barov, tak si s tým tak či tak neporadí, ak je namletá zle K pressostroju, oblúkom sa vyhnúť kapsulovým kávovárom, naozaj tá káva je hnusná, ktovie ako dlho to je v tých kapsuliach už namleté. Veľa ľudí na MS rieši aký kávovar, investujú do neho 500 eur a viac a potom si tam kupujú lacné 100 % arabici z LIDLa. Robím baristu vyše 5 rokov, s priateľkou prevádzkujeme menšiu kaviarničku a doma máme lacný kávovar za 50 eur, žiadne nahrievanie šálok (šálku nahrejem rýchlo a jednoducho, keď do nej nalejem zo stroja horúcu vodu) a doma si spravím lepšie espresso ako v polke kaviarní u nás na Slovensku. Ak nechcete od stroja, aby robil automaticky latté a capuccina, tak je zbytočné do toho investovať, kúpte lacný stroj so sitkom s 15 barmi a investujte radšej peniaze potom do kvalitnej kávy a prípadne mlynčeka, ak Vám kávu nepomelú pri predaji. Minimálne Lavazzu, tá je dostupná aj v obchodných sieťach a zloženie ideálne 80 % arabici a 20 % robusty a keď Vám niekto bude tvrdiť, že 100 % arabica je tá naj, tak má síce pravdu, ale garantujem Vám, že tá káva Vám nebude chutiť. Aj tento Delonghi není zlý, ale od tej trysky neočakávajte okrem zohrievania mlieka nič, napeniť mlieko sa na tomto nepodarí ani mne :)
Odpovedať
@amater88 ja na tom mojom urobim pekne latte :-) robim si dve za den uz niekolko rokov...
Odpovedať
Profilova fotka
@luckamilanova my máme tento, trocha viac stojí, ale mlynček je integrovaný a káva nám chutí Lavazza Gustosso http://kavovary-espressa-cajniky.heur...
Odpovedať
tu mas 113 recenzii, snad to postaci k rozhodovaniu http://kavovary-espressa-cajniky.heur...
Odpovedať
Profilova fotka
@luckamilanova co je natom zle ked je lacny kavovar, niekedy tie lacne kavovari a celkovo veci su lepsie ako tie za ktore mnohokrat vyhodime zbytocne vela penazi
Odpovedať
@topvideo a vies si to predstavit ze by si mal kavovar bez mlynceka? :) @luckamilanova vyzera fajn, ale ten mlyncek by tam cloveku asi chybal. Za teba som sa opytal ci si clovek ktory ma kavovar s mlyncekom vie este vobec predstavit, ze by mlyncek nemal. Podla mna je to nepredstavitelne. Mlyncek ku kavovaru proste patri.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme kupili svojre pred 5rokmi taky lacny delongi asi za 150e, a ma ho doteraz, pije 2kavy denne, ked sme tam alebo ma u seba kamosky aj viac a je apokojna a sranda, ze moja kaoska ma profesionalny asi za 1500e a nerobi taku peknu penu ako tento lacny, a mlyncek sme jej kupili nadalsie vianoce a pomele si vzdy v nom tak 4-5porcii a spokojnost.
Odpovedať
@luckamilanova zatiaľ môj favorit po ktorom ja pokukávam De´Longhi EC 820 tak ešte uvidím :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sussie259 ja tiez si myslim, ze takyto uplne bohato staci :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Súhlasím s Jozefom. Delonghi EC 680 úplne stačí a je to naozaj , za tie peniaze dobrý kávovar . Ja len chcem dodať , že má aj svojho nástupcu a to Delonghi Dedica EC 685 Popis a Recenzia http://top-kavovary.sk/delonghi-dedic... Aktuálna cena a typy modelov https://kavovary-espressa-cajniky.heu... https://kavovary-espressa-cajniky.heu... https://kavovary-espressa-cajniky.heu... https://kavovary-espressa-cajniky.heu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?