Opakované opotrebovanie uhlíkov v práčke

Ahojte, máme asi 4 ročnú práčku zn. Haier, v ktorej sa opakovane opotrebováva jeden uhlík, po výmene (manželom) práčka zas nejaký čas funguje bez problémov. Opakovalo sa to aj po výmene oboch uhlíkov, väčšinou je opotrebovaný len jeden a ten teda manžel vymení, ale už ma to prestáva baviť, ale novú práčku zatiaľ kupovať nechceme ]-(. Viete, kde by mohol byť problém?
Odpovedať
@heckela Dávate tam orig.uhlíky??? Ak áno môže byť že na ten uhlík čo sa skôr opotrebuje je väčší tlak pružiny a tak preto sa viac zoderie...môže byť aj to že držiak je pod iným uhlom ku kolektoru motora. Treba to pozrieť...môže sa jednať aj o výr. vadu... :-)
Odpovedať
Ďakujem, pretlmočila som mužovi :-)... uhlíky najskôr dával origoš, ale teraz už asi univerzálne... pozrie tú pružinu...uvidíme :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna je nieco z vyroby vyosene ako pise sa hore.
Odpovedať
začínam tomu veriť, lebo prvýkrát sa to udialo krátko po ukončení záruky =-)
Odpovedať
Profilova fotka
Možno sa dozviem niečo nové... práčka má komutátorový motor????? Tak to naozaj počujem prvýkrát. ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 ano, niektore maju :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj OK, ale naozaj je to pre mňa novinka. :-)
Odpovedať
@jamk1 ....ako by si docielil reguláciu obrátok ak odhliadnem že do práčky ešte nedávali FM...???? :-D :-D Kde je komutátorový motor predchodca Drive motor tak tam bola montovaná aj jednotka regulácie motora...Čiže keď odišiel motor /zhorel/ odišla do večných lovíšť aj regulácia.. :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 Mýlim sa, že u starých Tatramatiek sa riešila regulácia otáčok a rovnako aj reverzácia chodu motora prepínaním vinutí? :-)
Odpovedať
@jamk1 Prvé typy Tatramatiek 352,353,241,242,243 a Tamat 500, 500.1 sa riešili tak ako píšeš...V motore sú vinutia ako na pomalé okolo 80ot/min/ Pranie/ a 1200ot. na žmýkanie..Reverzáciu robil programátor..Tak isto ako aj zvýšené alebo znížené otáčky..Už na Whirlpool montovali motory s komutátorom-preto aj jemne pískali pri praní alebo žmýkaní..Trenie uhlíkov na kolektore. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 Ďakujem pekne, dozvedel som sa niečo, o čom som ani len potuchy nemal. Máš u mňa pivo, alebo dva zákusky (podľa vlastného výberu) :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 co som sa ja toho programatora na tatramatke narozoberal :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj ..ale jedna výhoda bola hlavne na Tatramatkách 352,353, Tamat 500-5001. orig. býv. juhoslovanské programátory si vymenil kontakt ktorý bol spálený a fičala ďalej..Potom už prišli na to že to komplet zalisujú T 241-245.. a bolo po zábave...Musel si ho meniť komplet..Ale aj tak vydržali veľa 8-) ;-)
Odpovedať
@jamk1 ..no ale na tie zákusky musíš prísť však vieš kde..však aj cukrárka sa na Teba pýtala že Ťa nevidela tak dávno... :-D :-D :-D :-D :-D asi jej chýbaš ;-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj @technik007 Nie len kontakty, ale aj tie motorčeky na pohon programátora som menil s dosť veľkou pravidelnosťou. :-)
Odpovedať
@jamk1 ..ja som ich menil asi 3-5ks...nebolo treba viac... :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 to bol cas, ked som to cele chcel nahradit mikroprocesorom :-D. Ale rodicia neboli z toho napadu nejak nadseni :-p
Odpovedať
@majkoj ..teraz to už nemusíš riešiť...už ich nahradili programátor riadený mikroprocesorom...a to aj tak niekedy vyzerá...odpálené plošné spoje na napájaní dosky programátora...menšia vlhkosť a niektoré práčky nie sú tak ošetrené ako by mali byť..no ale nová doba je tu.. ;-) ;-) :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?