Mrazničku do kuchyne alebo do špajze?

Poprosím o radu. V dome máme spojenú kuchyňu s obývačkou. Do kuchyne by som chcela samostatne stojacu chladničku a vedľa samostatne stojacu mrazničku. Dali by ste mrazničku do špajze? Manžel hovorí, že sa bude nahrievať a bude hučať. Máte s tým nejaké skúsenosti. Veľmi pekne ďakujem :-)
Odpovedať
ak by som mala tu moznost,urcite by som ju do kuchyne nedavala,predsa len veci z nej nepotrebujes po ruke denne,teda spon si myslim,aj z prevadzkovych aj inych dovodov ju v kuchyni nepotrebujes,urcite by mi to vkuchyni nechybalo-cize za mna spajz
Odpovedať
urcite spajza, ak mas na vyber, tu nie je o com
Odpovedať
ak mas blizko spajzku tak jasneze tam,urci te beznamrazovu a tie su hlucnejsie. mam velku chladnicku a mrazak v spajzke.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan21 pokial sa ti zmesti do spajze tak ani nerozmyslaj a daj ju tam. Zbytocne ti bude v kuchyni zavadzat. Z mraznicky az tak casto nevytahujes potraviny ako s chladnicky. Ja by som to riesila tou spajzou
Odpovedať
Presne to ma napadlo s nahrievaním. Záleží od toho, aká je veľká špajzka a či je vetraná. Pokiaľ je menšia a bez vetrania, bude tam teplo od motora.
Odpovedať
@ajkava presne potom treba zabezpečiť odvetranie z chladiča, v lete ináč prehrieva celú špajzu,odvetranie ele urobiť tak aby v zime neklesla teplota pod 15st , mnohé chladničky i mrazničky idú len pri vyššej teplote, lebo hrozí poškodenie kompresora, kvapalina v obehu zhustne pri nízkej teplote a kompresor ju nepretlačí, robia sa ale také čo majú vyhrievanie kompresora.
Odpovedať
@jan21 Manžel má pravdu. Ale tiež záleží od tej špajze, či je veľká, či je vetraná a pod. Známi dali do malej špajze pultový mrazák. Teraz sa tam ledva pohnú a vykuruje im špajzu. JE tam teplejšie ako v byte.
Odpovedať
spajza je na taketo veci ako je mraznicka ako stvorena ;) takze ak je moznost urcite by som ju tam dal. Aj ked samozrejme ze to treba este premysliet aby nesposobovala v spajzi velke teplo
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ako tu viaceri pisu tak ta spajza je dobra volba, len aby bola k tomu aj prisposobena. Ale ked nad tym uvazujete tak asi aj je, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne si myslim ze mozno by nebol zly napad dat spajzu aj napriklad do garaze ;)
Odpovedať
Profilova fotka
hucat nebude si myslim, ale s prehrievanim spajze moze byt problem. Skor by som ju umiestnil niekam inam ak je to mozne.
Odpovedať
dnesna mraznick maju povacsine spiralove kompresory, ktore su uplne nehlucne, takze pocut len tiche cvrlikanie a skvrkanie. Aspon ta moja cca 5 rocna si len cvrlika. Takze s hlucnostou by problem nemal byt. My mame nasu na chodbe a fakt tam stoji tichucko v kute a maka ako ma.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jan21 v spajzi ti bude nadmerne ohrievať vzduch (ak ti to nevadí). My máme v kuchyni, hučí tak ako chladnička (teda trochu menej :-) ) a využívame ju rovnako ako tú v chladničke, čiže ja som za kuchyňu. Hlavne ak nebudeš mať systém v uložených veciach tak hľadanie najprv v kuchyni a potom v špajzi sa ti predĺži :-)
Odpovedať
@zita19 mas no frost mrazak? tie su fakt hlucnejsie ako bez nofrost . @slavoslav ved ak nieco hlada v mrazaku pojde do spajzky nebude to hladat v kuchyni.
Odpovedať
@atlaska nie nemam no frost. V no frost huci ventilator, nie kompresor
Odpovedať
@slavoslav mraznicku vyuzivas rovnako ako chladnicku? co kazdy den jes nanuk? :-) :-) :-)
Odpovedať
@atlaska možno bude mať chladničku s mrazničkou a samostatnú mrazničku ako my a v tom prípade platí čo som napísal
Odpovedať
@jan21 Ahoj. Pokud do kuchyně, navíc propojené s obývacím pokojem nemusíš dávat zdroj hluku, tak ho tam nedávej. My máme ledničku ve špajzu a mrazničku ve sklepě. Do mrazničky se chodí méně jak jednou denně, zatím co do ledničky pořád. Kolikrát nestojí za to ani ji zavírat. Nejhorší, až zoufalá je kombinace je lednička s mrazničkou. Ale i to se dá akceptovat, když ji šoupneš mimo dosah svého sluchového aparátu. ;-)
Odpovedať
@slavoslav bude mat v kuchyni iba chladnicku. @zita19 jasne ze huci ventilator, ale netreba ju odmrazovat.
Odpovedať
@atlaska moju odmrazujem tak raz za rok, mozno 2x. Tak ci tak by som ju vypratavala kompletne a robila inventuru. Odmrazena je do pol hodiny, umyta do 15 minut. Tak rychlo nestiham spravit ani reviziu zasob. No frost by sa mi skor zisiel v tej malej co je k chladnicke v kuchyni, ktora sa otvara aj niekolkokrat denne.
Odpovedať
@atlaska o dvôvod viac mať ju v kuchyni :-) ale aj tu platí koľko ľudí, toľko chutí
Odpovedať
@slavoslav a naco? ak ma spajzku sucast kuchyne tak je lepsie ju mat za dverami. my v spajzke mame aj krajac na chleba pekaren gril zmrzlinovac...... v kuchyni velku chladnicku s nulovou zonou.
Odpovedať
@atlaska my máme v špajzi kompóty a zemiaky:-) všetko ostatné pokope v kuchyni. Máme veľkú kuchyňu, možno preto nemáme potrebu nič schovávať v špajzi, ktorá je tiež súčasťou kuchyne. Aj ja som uvažoval či nedať mrazák do špajze, ale po pár týždňoch som usúdil, že by to bola blbosť.
Odpovedať
Ja mam tiez mraznicku v techn.miestnosti,som spokojna.Znama ma dlhe roky v garazi a tiez si chvai ;-)
Odpovedať
@slavoslav kazdemu vyhovuje ine, mne ze nemusim nikdy odmrazovat trochu hlucnejsi mrazak a mam ho v spajzke a ze na linke nemam ziadne spotrebice misky oleje..... vystavene korenicky a blbiny
Odpovedať
@slavoslav chladničku i mrazničku sa oplatí dávať blízo kuchyne do chladnejšieho prostredia i pre spotrebu,ide takmer nonstop a do roka je to pomerne dosť, tú ovplyvňuje i naplnenie potravinami do celého objemu, tesnenie dvierok,ak je takmer poloprázdna musí ochladiť veľký priestor a je väčšia spotreba.
Odpovedať
Ďakujem za vaše názory :-) . Určite ste mi pomohli
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Dnes uz sa daju kupit chladnicky a mraznicky ktorych hlucnost je pod 35 dB, takze ani netusis ci ide alebo nie, take dokazu byt tiche. Ak je miesto daj do kuchyne kam patria, ak nie daj kde mas miesto :-)
Odpovedať
@abobo ja mam nofrost 40db a pocut ju, ta ista zabudovana ma 37db. kazdy ventilator pocut.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?