Môžeme dať obyčajnú práčku do kuchynskej linky?

Profilova fotka
Zaujímalo by ma, ako je to so vstavanými pračkami...do kúpeľne sa nám nezmestí ani najmenšia pračka, a tak ju budeme mať v kuchyskej linke. Našli sme nejaké na internete (v obchodoch sme žiadne nevideli), a tie podstatne presahovali náš rozpočet (viac ako dvojnásobne). Má niekto skúsenosti so "zabudovaním" normálnej pračky do kuchynskej linky? Môžeme dať obyčajnú pračku do kuchynskej linky (kuchynskú linku si chceme dať urobiť namieru), alebo hrozí poškodenie (či už pračky alebo kuchynskej linky)? Musia byť originál vstavané pračky, alebo sa dá zabudovať aj obyčajná pračka? Nemá s tým niekto nejakú skúsenosť? :-) Za odpovede vopred ďakujeme :-) :-)
Odpovedať
1
2
kess, buď máš vstavanú s dvierkami alebo iba voľne stojacu čiže klasickú vsunutú medzi dve skrinky ako umývačku. Ventil musí byť vo vedľajšej skrinke, odpad tiež. To je celá veda.
Odpovedať
Profilova fotka
o vstavanej pracke s dvierkami pocujem prvykrat :-N uplne ti staci obycajna pracka, my sme tak uz pred 30 rokmi mali skackavu tatramatku a teraz ma sestra whirpoolku ;-)
Odpovedať
Já myslím, že i normální pračka jde zabudovat do kuchyňské linky. U některých praček jde sundat horní díl (poklop), tím pádem se výška pračky sníží a ten horní díl nahradí pracovní deska. My máme Boschku a jde to sundat... I v oficiálních popisech produktů píšou, že je možnost podstavby pod pracovní desku. ;-)
Odpovedať
alcar, veď o tom som hovorila, resp. písala. ;-)
Odpovedať
príklad vstavanej: http://interstore.sk/katalog/bielatec...
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj my taky chcem norm. pračku do kuchyň linky. nad tím omezením výšky jsem nepřemýšlela - to tam nejde kterákoliv pračka? jinak stolverka už se dělají i uzký (ne tak hluboký) pračky, takže přes ně můžeš dát i dvířka
Odpovedať
Profilova fotka
Každá pračka by se měla větrat, aby vyschla. Když jí zavřeš a ještě zaděláš dvířkama, tak bych se bála že bude plesnivět :-S
Odpovedať
kess..anglicania maju pracky v kuchyni..a je im jedno aky rozmer ma..ale maju s prednym plnenim a nad nou pekne pracovnu dosku ;-) a tam ti staci normalna pracka,takze nepotrebujes davat neviem ake peniaze za vstavanu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
...akurat ak za nieco priplatit, tak za to, aby bola co najtichsia ;-)
Odpovedať
delfi, ja viem, že sa robia aj plytké práčky. Ikke súhlas, už by mohli tie mašiny robiť tichšie. ;-)
Odpovedať
Ahojky, my vestavěnou pračku v kuchyňské lince máme, kuchyň máme na míru a pračku normální, teda zůženou a plnění z boku. Vrchní desku máme sundanou, ale nemuseli jsme, zjistili jsme, že jsme nemuseli až když byla kuch. deska položená. Neplesniví a v pohodě to větrá, když doperu, nechám otevřenou (jen malinko) pračku a přes to zavřu normálně dvříka od kuch. Zkusím vyfotit, jeslti chceš:) No v čem je problém, tak že musím dávat prášek přímo do pračky, nejde mi nasypat do nádobky:) :)
Odpovedať
Profilova fotka
nechápem prečo ma namiesto odoslania odpovede odhlásilo, ach :-( :-( no v skratke len: holky díky, fakt ste nám veľmi pomohli :-) leatea, priateľ žil v uk vyše tri roky, nápad so vstavanou pračkou máme vlastne odtiaľ, tu na slovensku sme sa s tým nikde nestretli :-) len to že sme zrazu našli na nete zabudovateľné pračky nás zneistilo, či tam môžeme dať aj obyč pračku :-) natalien, by bolo fajn ak by si to mohla odfotiť, ďakujeme :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
aj moja sestra ma normalnu vpredu naplnaciu pracku v linke uz 7 rokov a nic jej nesplesnivelo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
nám kuchyňář říkal, že ty spec. vestavěný jsou jako dělaný, aby míň vibrovaly a neničily tu linku....prej když tam nedáme tu určenou do vestavby tak nám nemůže dát tak dlouhou záruku....nevím no, možná je to trošku pravda, ale myslím, že dnešní pračky už jsou tak dobře dělaný, že neskáčou a a ni moc nevibrujou (když tam nechám třeba 1 cm místo). spíš je to reklamní tah - řekla bych
Odpovedať
Profilova fotka
toto som nasla v recenzii na pracky, takze myslim ze to vobec nevadi ak nie je vstavana, mozete pouzit hocijaku :) "Spredu plnené práčky sa svojimi rozmermi odvíjajú od štandardu so 60 centimetrovou šírkou a 85 centimetrovou výškou, pričom ich hĺbka sa pohybuje v rozsahu od 32 do 57 centimetrov. Väčšina z nich je vyhotovená tak, aby ste ich po demontovaní vrchného krytu mohli umiestniť pod pracovnú dosku kuchynskej linky. Ak chcete dosiahnuť lepší výsledok, voliť môžete práčku navrhnutú pre zabudovanie."
Odpovedať
Profilova fotka
ja som pracku a aj susicku dala do vstavanej skrini ( ta skrina je hned pri zachode takze nemuselo sa ist daleko s potrubiami) ale je to super nezabera miesto ani v kupelni a ani v kuchyni a ked ju zavriem tak ju ani nepocujeme x-)
Odpovedať
Profilova fotka
mam vstavanu orginal electrolux je je super...su menej hlucne a neskacu tak ako normalne a su zavesene v konstrukcii linky
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
mam vestavnou od fagoru, už 6let a spokojenost ;-) ale my máme linku s výškou pr. desky 1m, takže nad pračkou máme ještě šuplík
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
suxametonium • Dnes o 11:26 ahojte, máte prosím Vás niekto zabudovanú práčku s bežnými rozmermi do kuchynskej linky? v podstate hĺbka aj šírka je v prípade zabudovanej a nezabudovanej rovnaká, ide len o tú výšku. klasická má 85 a určená na zabudovanie okolo 82. čo keby som zdvihla výšku pracovnej dosky, dala by sa zabudovať aj klasická? ďakujem. stolverka • Dnes o 11:30 veď ona sa len zasunie medzi dve skrinky a niektoré majú demontovateľnú vrchú dosku. fra • Dnes o 14:39 ... vzadu za pračkou nemaju byť teoreticky žiadne pevne vodovodne, kanalizačne či plynove rozvody (alebo ventily) ktoré by trčali von zo steny, inak sa tam vraj ta pračka nezmestí.. ...my mame dosku cca 92cm vysoko, v závislosti od Tvojej výšky sa Ti dokonca na vyššej doske bude lepšie pracovať... fra • Dnes o 14:40 slovko "možno" mi vypadlo
Odpovedať
ja by som si osobne pracku do kuchynskej linky v ziadnom pripade nedavala...
Odpovedať
Profilova fotka
mint - pokud se nevejde do koupelny, tak kam jinam ;-)
Odpovedať
Kdekolvek inde,,,ved to tam musi skakat a buchat nie?
Odpovedať
vstavanka neskáče. Tiež nie som za toto riešenie, ale každý zrejme vie prečo to dáva takto. Ja ke´d postavím dom, tak nebude an v kúpelni. Neexistuje. x-)
Odpovedať
Profilova fotka
Já jsem měla vestavěnou pračku v pronájmu a rozhodně neskákala nebo něco takového. Ale do kuchyňské linky bych si ji sama nedala ze dvou důvodů: (1) přecijen vždycky bude pračka vydávat nějaký hluk (mnohem větší než třeba myčka) a proto bych jí nechtěla v propojené kuchyni s obývákem a (2) špatně se větrá - v kuchyňské lince nejde mít pořád otevřená dvířka a měla jsem problém, že pračka časem zasmrádla. Ideální je strčit pračku do komory, pokud je místo (což bohužel není, ale třeba někdy v budoucnosti).
Odpovedať
Profilova fotka
nad takým riešením by som rozmýšľala v prípade, že by som nemala obývačku spojenú s kuchyňou - práve kvôli spomínanému hluku.. my ju budeme mať v kúpeľni, ale máme 2 - tak v tej dolnej, bude tam aj sušička.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak mít komoru nebo "pracovní" místnost, dám ji taky jinam ;-) máme plně vestavnou, takže "nekazí" vzhled linky (stejně jako myčka), vyvětrám po praní a zatím dobrý mám to tak těch 6 let
Odpovedať
My budeme mat pracku v technickej miestnosti :-)
Odpovedať
no pri tych prackach si treba davat pozor. moze sa stat ze ak umiestnite pracku do kuchynskej linky, ktora na to nie je urcena, budete mat problem vsypavat prasok do nadobky lebo tu aj ked vysuniete stale bude zakryta pracovnou doskou. dalsia vec je vymena filtra a ten je zvacsa dole. ak vam nevojde na vysku musite odobrat horny kryt a to vam zase nemusia uznat zaruku nakolko ten je mnoho krat chraneny blombou.. no a v neposlednej rade moze casom dojst k " rozbitiu" linky... takze ano prakticky je to mozne ale moze sa vyskytnut vela komplikacii... my sme pre to stavili na zabudovatelnu pracku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Tiez by som chcela pracku do kuchynskej linky. Mozem sa spytat ako ste riesili naplnanie pracky, myslim pracie prostriedky, pretoze ten vysuvaci suplik byva v hornom rohu. Zaujimalo by ma, ci otvaraniu nezavadzia pracovna doska....dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@ikke Ja mám klasickú práčku v kuchynskej linke už 12 rokov a doteraz som nemala žiadny problém. Mám ju na kraji kuchynskej linky, pracovná doska mi na ňu perfektne sadla. Vedľa nej mám umývačku a za ňou sú rozvody aj hadice. Po toľkých rokoch sa mi pred týždňom prvýkrát stala nepríjemnosť, ale zato poriadna - hadica vecúca zo steny pod vplyvom tlaku a zrejme aj opotrebenia praskla a keďže uzatvárací ventil k práčke aj umývačke je vzadu v stene, kým som ich vytiahla, voda mi zaliala celú kuchyňu a poškodila plávajúcu podlahu. Vlastne aj preto som dnes po dlhej dobe zavítala na túto stránku, lebo som pozerala práčky, našla som v googli diskusiu o vstavaných práčkach a presmerovalo ma tu. Takže môj záver je ten, že v linke môže byť klasická práčka, ale tie ventily sa vraj už dávajú do drezovej skrinky, resp. niekde na dostupnejšie miesto, aby sa dali hneď zastaviť. Ak mi napíšeš mail, môžem ti poslať fotku, ako vyzerá práčka v linke:-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?