Malá plynová Karma,bez odťahu do komína.

Má niekto malú plynovú karmu bez odťahu spalín do komína? Spotreba plynu 1,1m3 a prietok 5l. Nie je to moc cítiť dymom? Asi to bude aj dosť hriať teplo.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@jean2 pochybujem, že je to môžné dať do miestnosti bez odvodu spalín, minimálne cez stenu. Ak je to cez stenu, tak okrem šumu horáku by to vnútorný priestor nemalo ovplyvniť
Odpovedať
Profilova fotka
@jean2 nič také neexistuje ak sa dobre pamätám..ale existujú plynové ohrievače (zásobníky) bez odvodu spalín. akurát trebs počítať s časom ohrevu 180l cca 6 hodín
Odpovedať
@jan45 Junkers ,Karma, sú také ohrievače teraz v predaji aj Mora mala jeden kedysi dávno .
Odpovedať
@poliacik321 Existuje,Junkers,Karma,nemusí byť komín. Dá sa vygugliť.
Odpovedať
Profilova fotka
@jean2 veď áno...lenže on požaduje prietok 5l/min. Tak mi skús vygoogliť taký,ktorý dá prietok 5l/min s vyustením spalín do miestnosti
Odpovedať
@poliacik321 Prietokový ohrievač Junkers W 125 V2P 23 8,7kW-bez odťahu.Max prietok 5l/min. Karma Alfa tiež 5l/min. Na www. Domitex.sk.
Odpovedať
Je to A -ckove zariadenie ,sú tam dosť prísne predpisy na kubatúry miestnosti ,vetranie...jedného času také vyrábal aj Vaillant ....jeden taký ešte mám....7,5kw..dúfam že sa rozumieme chcete ohrievať vodu ,nie kúriť...
Odpovedať
@jean2 W125 ma v prospekte prietok 2.3l/min Karma alfa POV-5/ZP ma napisane presne to iste.
Odpovedať
@daralbajda Ohrievať vodu.Voľakedy aj Mora taký robila. Len či to nedymí.
Odpovedať
@cache Niekde je 5l,niekde 2,3l.Na domitex. sk. je 5l a tuším že aj na Junkers. sk. Pravdepodobne max.prietok je 5l a min. prietok je 2,3l.
Odpovedať
@jean2 Ja som citoval udaje z oficialnych materialov. Oficialny prospekt zo stranky junkers a oficialny udaj na stranke karma.sk. Ak si domintex uvadza viac, tak je to nespolahlivy predajca.
Odpovedať
@cache Tak sa ich opýtaj ,prečo na www.Junkers.sk.produkty je uvedené 5l.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Toto Vám mozem predať.... Nepoužitý..
Odpovedať
@daralbajda Tiež je bez komína? Kedy je vyrobený? Tie konoflíky,vľavo hore je zapalovač,vedľa hore plyn, stredný dole drží plamienok a tie dva ľavý a pravý sú na vodu prečo až dva ,na mora 371 je len jedno koliečko na vodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jean2 karmu aj junkers som montoval a tých 5l/min NEDÁ. Ale asi máš viac skúseností (ja vychádzam z praxe nie z toho čo papier znesie)
Odpovedať
@poliacik321 Takže nedá ale je dosť drahá na to že nedá ani polovičný výkon oproti tej karme čo dá 10l. Je taká karma úspornejšia oproti el.zásobníkovému ohrievaču? Alebo je to jedno.
Odpovedať
Profilova fotka
@jean2 ťažko odpovedať..záleží od konkrétneho miesta a potrieb zákazníka.
Odpovedať
@poliacik321 Možno dá aj 5l ale ohreje len na 35°C. Na bežné umývanie rúk sa to vyrovná z el.ohrievačom.Karma keď sa zapne chvíľu trvá než sa zohreje a vždy v nej zostane asi 0,7l teplej vody ako strata.
Odpovedať
@poliacik321 Koľko má spotrebu za deň plamienok zapaľovací u karmy?
Odpovedať
Profilova fotka
@jean2 0,5-1,0 m3/24hod.
Odpovedať
@poliacik321 To je dosť veľká strata ,za tie peniaze čo spotrebuje ten plamienok 0,28Eura sa dá zohriať 50l vody o 35°C .
Odpovedať
@poliacik321 A čo iné spôsoby zapaľovania karmy ,na baterky alebo cez turbínku.Je to spoľahlivé,nekazí sa to? Kolko vydrží baterka?
Odpovedať
Profilova fotka
@jean2 Protherm Panda,ten mal zapalovanie cez turbínku. ale to bola komínová verzia. A inak..k čomu je dobrá táto naša komunikácia? :)
Odpovedať
@poliacik321 to si až teraz pochopil? Veď vidíš že dotyčný pán @jean2 má hlboko do vrecka,jemu sa zdá veľa 0,28 evri za ohrev 50l vody....Ináč mne sa tu na MS páči ako všetci berú 100000 hypo,stávajú bungalovy s 3kupelnami ,wc,kúria vlastnými prdami a potom sa im zda vsetko drahé....elektrina,plyn,TC....najradšej by len tak mali všetko poukladané...je im ťažko preniesť nákup z auta po vonku ,ba rovno prídu do domu ,uskladniť oceľového tátoša...,kúria krbom ako naši prapraprababky....šatníky ako istá Mojsejová,či teraz sa ako volá?a špecialisti feng-suj,ekodomy.....aspoň je sranda..
Odpovedať
T @daralbajda Ty máš zase asi plné vrecká. Tieto poradne sú všetko na jedno kopyto.Pozakladali to firmy ,aby mohli oblbovať ich agenti, aby si objednali u nich zákazníci robotu. Poradia ti takú robotu čo ani nepotrebuješ aby firma mala kšeft. Napr. vytrhať staré vedenie ,vymeniť fungujúci kotol alebo ohrievač a podobné veci aby mohli zarobiť. Už mám prečítané takýchto expertov. Keď z toho nekuká nejaký kšeft ,radiť ti nebude.
Odpovedať
@jean2 choď za právnikom či ti poradí zadarmo ?Ty "vyhryz"... Toto nie je žiadna poradňa ,toto je fórum kde sa môžeš zadarmo zabaviť na malosti iných...určite nerátam centra a ani eurovky..Slovenské príslovie hovorí: Kde ty nenakosis ,tam sa nenapasies....... Prelozim:k určitej sume peňazí prídeš buď ,že zarobia ,alebo usetris .Poriadny chlap zarobí,žena šetrí....
Odpovedať
@daralbajda Toto slúži hlavne na reklamu a nie zábavné forum.
Odpovedať
@jean2 no neviem, ja som tu žiadnu reklamu nevidel, za to dom sa tu výborne pobavil nad spúšťa "odborníkmi"..... Je tu sranda občas....
Odpovedať
@daralbajda Ponúkal si ohrievač.Dám ti zaň 40E.
Odpovedať
@jean2 veď stal 400. ..ďalší "Vyhryz"ale môj zoberie viac ako 0,28 evri za 50 l to by si bol škodny a celý život by ma skrelo svedomie že som ti nepredal dobrú vec...to ho radšej namontujem nejakej babke a tá mi bude ruky bozkávať...uvidí ohník ,zaraz teplá voda...to ho radšej hodím do šrotu..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?