Má zmysel ešte strácať čas opravami, alebo šetriť na novú?

Máme umývačku Elektrolux, po dvoch rokoch bezproblémového "prania", objavilo sa počas programu (akéhokoľvek) na displeji číslo 20, čo podľa návodu znamená problém s odtokom, upchané hrdlo výlevky, poškodená odtoková hadica. Obrátili sme sa na autorizované servisné stredisko a zavolali sme opravára(skrátim to) v priebehu 1 roka už 4x. Chybu na prvý krát nenašiel odporúčal používať soľ. Chvíľu šla bez problémov. Asi po 1-2 mesiacoch začala znovu. Opravár ju mal u seba a preprogramoval programátor, a znovu šla, opakovalo sa to zas, kúpili sme nový programátor, ktorý namontovali a naposledy sme menili satelit. Tak nazvali to rameno dole v myčke. Zakaždým párkrát, niekoľko rôznych programov zbehne a potom sa objaví číslo 20 a ani po opätovnom zapnutí a vypnutí program nepokračuje. Keď to začne robiť, tak sa doba skracuje, napr. pri programe AUTO začne blikať číslo asi 20 minút pred koncom, potom 50 a tak sa to skracuje. Niekedy zbehne celý program, niekedy začne blikať aj 20 minút po začatí. Zvyčajne program zruším, myčku vypnem, po 2-3 minútach znovu zapnem iný program a myčka ukončí svoju prácu štandardne. Vrcholí to tým, že po niekoľkých týždňoch sa objaví číslo 20 ihneď po začatí prania. Keby bola v záruke, tak ju neriešim, reklamujem, ale ona sa začala kaziť asi 1 mesiac po skončení záruky, tak sme to riešili opravou. Má zmysel ešte strácať čas opravami, alebo šetriť na novú? Mal niekto podobný problém?
Odpovedať
Je potrebne zistit tovarenske oznacenie, na nete su originalne navody pripadne ak zadate znacku failure 20 (kodove oznacenie poruchy) vyhodi Vam dovod poruchy umyvacky. potom len zistit co stoji vymena poskodenej veci, lebo ked zaplatite opravu tak aj na tu sa vztahuje zaruka.
Odpovedať
Za mňa NOVU,daj ? e už stáli spolu opravy? :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana434 - elektrolux zabudoval "kurvitko", ktore sa po 2 rokoch a skonceni zaruky pokazilo :). Bohuzial, dnesne vyrobky takto funguju - vyrobca chce aby si si po skonceni zaruky kupila novy kus. Error 20 byva vacsinou problem s odtokom - zalomena hadica, upchate sitka alebo pokazene cerpadlo. Skus vymenit opravara, alebo postupovat nasledovne: https://www.youtube.com/watch?v=IE0pV... 1) odpojit masinku od odtoku vody a hadicu dat do nejakeho kybla. Sledovat, co sa deje pri chybe E20. Voda odteka normalne alebo velmi pomaly resp. neodteka 2. skontrolovat pumpu (premerat odpor, resp. pripojit na zdroj) http://www.fixya.com/tags/e20_electrolux PS: nie som specialista na umyvacky, takze len inziniersky pristup :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak môžem odporučiť nekupujte nič čo má displej.Kupujte buď úplnú špičku ,najdrahšiu ,alebo úplne najlacnejšie.Mechanické kurvítka sa ešte ako tak dajú opraviť .Elektroniku neopravíte.Takmer všetká elektronika má časové kurvítka .Buď má časovač ,alebo niečo čo sa taví aj počas toho keď je to zapnuté v elektrine a nepracuje to.Odporúčania sú také vypnúť to z el zásuvky keď idete preč z domu na týždeň dva.Niektoré elektronické kurvítka sa tým resetnú.
Odpovedať
Tiez mame Elektrolux. Ma cca 1rok tiez tu chybu vypisovalo a robilo presne to iste co vam. Stalo sa to asi 5krat v priebehu dvoch tyzdnov. Teraz je to OK asi 2 mesiace. Myslel som ze to nie je nic vazne, ale ak to spraví este raz, volam servis.
Odpovedať
Fuuuha, my mame tiez umyvacku Electrolux, a v decembri to boli 2 roky, co sme ju kupili. Pred dvoma tyzdnami sme prili do bytu (boli sme vonku a dala som umyt riad po obede) a umyvacka pipala, a na displeji ukazovalo chybu (uz si nepamatam ci 20, alebo 50). Tak sme ju odstavili od vody a vypli sme ju z elektriny. Uz sme planovali servisaka. Potom ju manzel znovu zapojil, skusila som najkratsi program - oplachovaci a bez riadu sme ju pustili a fungovala bez problemov. A funguje dalej...otazka je - dokedy? O tom "kurvitku" ma to hned napadlo......akurat som to brala ako "moj paranoidny mymysel", ale zda sa, ze je to realne :(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?