Kupovať spotrebiče dopredu kvôli zdražovaniu?

Ahojte, som zvedavá na vaše názory. Máme rozostavaný dom - hrubá stavba (strecha, izolácia, robíme teraz vodu, elektriku), staviame svojpomocne takže ako vychádza čas a financie, ale myslím že počas roka by sme to mohli dokončiť, že na Vianoce alebo budúcu jar by sme sa mohli už nasťahovať. Mám ale otázku, kvôli zdražovaniu čo príde, kupovať si už do domu napríklad spotrebiče (práčku, susičku, umývačku, chladničku)? Predsalen sú to také väčšie položky kde by sa dalo ušetriť, ale zas bude nám to tu cca rok ešte stáť?
Odpovedať
1
2
@ashe Ked si mozte dovolit teraz stavat, cena par spotrebicov do domacnosti vas nepolozi. Spotrebicu ktory sa nepouziva bezi zaruka... A navyse, sklady su viacmenej prazdne. Nesiel by som touto cestou.
Odpovedať
Profilova fotka
@ashe suhlasim s @kejsix, navyse to musis niekde skladovat. Usetris skor tak, ze nakupis vsetko jednym vrzom od jedneho dodavatela. Dalsia vec je, ze podmienky sa kludne mozu zmenit a namiesto beznej pracky budes potrebovat slim, namiesto vstavanej chladnicky francuzsku atd. To znamena, ze nakupenu vec predat a kupit dalsiu. Co mozes sledovat je odkladat si zlavove letaky a zacat sledovat vybrane druhy a ceny. Doteraz boli najnizsie ceny priemerne februar-marec, august ale aktualna situacia moze vsetko preorat.
Odpovedať
My sme tiež kúpili do bytu dopredu, hneď ako som videla, že sú veci, ktoré chcem, majú za výhodnú cenu. Mala som to kam odkladať, takže mi nič nezavadzalo a záruku som ja osobne vôbec neriešila. Ak vieš presne, čo chceš, nevidím dôvod, prečo by si nemohla kúpiť. Podľa mna sú to dosť veľké položky, hlavne vzhľadom k tomu, že staviate dom.
Odpovedať
Urcite nic rok dopredu nekupovat - napad je to pekny ale kym budete realne byvat tak vacsina toho co kupite aj pride o zaruku. Nehovoriac o tom, ze budete mat starosti s uskladnenim, nemoznostou vymeny ci tym, ze to co kupis teraz bude o rok aj tak lacnejsie… ked si pozriem ake spotrebice sme kupovali minuly rok vo februari do kuchyne, tak vacsina z nich medzirocne zlacnela…
Odpovedať
@ashe tiež by som rok dopredu nekupoval. Libo: teraz kúpite, postavite niekde aby nezavadzalo, za rok a pol to dáte kam treba, zapnete a nič, ani tuk a môžete reklamovať a naťahovať sa.
Odpovedať
Profilova fotka
@ashe tieto veci kupujte cez kuchynské štúdio ktoré bude dodávať linku. A záruka začne plynúť až keď vystavia faktúru za dodanie linky a spotrebičov - to je bod od kedy začnete používať spotrebiče. Samozrejme nie rok dopredu. My sme takto v Septembri dohodli veci - chladnička, myčka, varná doska, rúra, mikrovlnka. Štúdio dodalo v Decembri linku/spotrebiče a odvtedy začala platiť záruka aj na elektroniku.
Odpovedať
@dominik_galaba dakujem za odpoveď. Ale chceli by sme si bud vyskladat linku z ikey alebo vyrobit na mieru od stolara, takže spotrebiče si musíme kupovať samy...myslím že to vyjde aj lacnejšie ako cez štúdio
Odpovedať
Uskladniť to máme kde takže s tym by nebol probllém, len presne to že plynie záruka a náhodou niečo vyskočí tak už aj bude po záruke...chceli by sme tohto roku dokončiť ale tiež ktovie čo bude, nie je to isté, môže sa niečo natiahnuť atď... a nie, nemáme na to stavať dom v tejto dobe, asi ako väčšina ľudí, stavať sme chceli a že to vyšlo akurát takto to nikto dopredu nevedel a tiež nevieme či pojdu ceny dole alebo ostanú takto, a čakať teraz ktovie koľko rokov na to ako sa to celé vyvinie tiež nechceme. Niečo sme si našetrili, zobrali sme hypotéku a budeme splácať, inak sa nedá a áno budem rada za každé € ktoré ušetríme. Pri tých všetkých spotrebičoch to môže byť položka aj 5000€ cca takže je to pre mňa aspoň na zváženie či kupovať teraz za cca 5000 alebo o rok, dva za to isté zaplatiť 6 alebo 7000
Odpovedať
Profilova fotka
Nekupovala by som dopredu. Ten rozdiel v cene nebude az taky, ze by ste si spotrebice nemohli dovolit kupit aj potom. Lebo neviem si predstavit, ze by som vsetko nakupila a potom by mi to doma len tak stalo volakde. A co taka zaruka napriklad? Ta by bola uplne zbytocna.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež zdieľam názor, že nekupovať dopredu. Spotrebičom časom hodnota klesá a hlavne idú dopredu,o rok už kúpite úplne iné spotrebiče ako teraz, a tie čo ste kúpili, si myslím, že aj pri stúpajúcich cenách budú o rok lacnejšie alebo minimálne ich zvýšená cena dovtedy zase o niečo klesne, keďže vzniknú novšie modely. (Zaujíma na to, budem sledovať vývoj cien mojich spotrebičov o rok, keďže umývačka už za pár mesiacov momentálne klesla na cene cca o 200 eur, uvidím či pôjde cena hore a o koľko.) Pp druhé, ako píšu vyššie, od kúpy beží záruka a tým dupľom ak si chcete linku vyskladať z ikey alebo od stolára (zo štúdia je toto jedna výhoda,ako je to riešené s plynutím záruky). Nám sa práve tiež stalo, že sme kúpili spotrebiče o niečo dopredu (cca týždeň, aby stolár vedel, aké budeme mať) no a ak tak sa stala taká vec, že stolár nam to odvolal, narýchlo som hľadala druhého, výroba kuchyne sa predĺžila a keď bola konečne hotová ( urýchlene nekompletná ešte, asi po mesiaci) a šli sme inštalovať spotrebiče, zistili ame, že rúra akosi nepasuje a stojí nakrivo, bola mechanicky poškodená odspodu , zrejme z prepravy - ale bola v polystyréne a zospodu ci to človek len tak nevšimne. Už sme mali problém vyreklamovať, a to teda nebola z tých najlacnejších. Výmena do mesiaca už vypršala. Len vďaka ochotným a chápavým predavačom a prekročeniu lehoty len o pár dní, sa nám reklamácia podarila. Druhý problém potom bol, že rúra nebola skladom, a dlho sa na ňu čakalo. Po tretie, prišiel stolár a povedal, že digestor máme vymeniť,lebo ten čo máme, by kazil dojem celej kuchyne -tej ako sme ju chceli urobiť. Tam sme našťastie lehotu na výmenu stihli len tak-tak a aj to nám vymenili len preto, že sme si vybrali iný v tej istej predajni a skladom. Takže ja by som už spotrebiče dopredu nekupovala a počkala si aj kvôli záruke a aj kvôli tomu, čo povie stolár, ako robí skrinky atď. Tiež sme brali hypotéku a šli na hranicu možností.
Odpovedať
Profilova fotka
Za ten peniaz, co kupis teraz, kupis o rok o dva nieco lepsie, vykonnejsie a podobne. Nerobil by som taketo nakupy dopredu. Keby islo o nejaky stavebny material napriklad, tak to kludne, ale spotrebice za mna nie.
Odpovedať
Moc dopredu by som si ich asi nekupoval, uz len z toho dovodu, ze kupou im bezi zaruka, ktora sa ti bude zbytone skracovat a spotrebice sa pouzivat nebudu. Uz ked raz staviate, tak to podla mna nebude taka polozka
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Tiež by som bol povedal, že tie cenové rozdiely nebudú až také veľké, aby sa ti oplatilo ich kúpiť až takto moc dopredu. čokoľvek sa môže zmeniť, premyslíš si niečo v kuchyni a potom ti tie kúpené nebudú ani pasovať
Odpovedať
Súhlasím, ono tie ceny sa stále nejako hýbu, ale či čakať že niečo pôjde hore alebo naopak zlacnie, to asi nie, netreba.
Odpovedať
Ďakujem za názory, asi si nechám poradiť a nebudem to teraz riešiť teda 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som kupovAla dopredu. Vlani na valentina s 10%zlavou v Datarte som kupila skoro vsetko. Chladnicku sme yz mali rok lebo stara odisla. Vyborna cena bola. Polroka som skladovala, mala som kde. Nelutujem. Viaceri chceli odomna dopredu znacky a typy vyvratych spotrebicov. Pre stolara nutnost. A kupovat jefine co je skladom. Ked pisu na objednavku alebo dodame o mesiac dva....nekupovat. mozno sa nedocjate az o 2 roky. To mi povedali rozni predajcovia z elektra.
Odpovedať
Profilova fotka
Vyplatilo sa to aj vzhladom na cenu? Ano, citam, ze si kupovala v akcii, ale reku aka to bola doba odkedy si ich kupila a realne zacala pouzivat. Ci potom si to spatne uz nesledovala?
Odpovedať
Asi by som s tým počkal, až keď to reálne budete potrebovať. Kupovať to dopredu by som neriešil, už len kvôli záruke, keď sa Vám pokazí a možno Vám práve ten rok, čo ste ho mali niekde uložený bez používania sa bude hodiť. Druhá vec, nemyslím si, že spotrebiče pôjde až tak rapídne hore, že by ste si ich nemohli dovoliť o rok alebo Vás to vyšla kúpa oveľa drahšie.
Odpovedať
Profilova fotka
Skrz záruku nie je dobré to kupovať vopred. Aj keď po pravde my sme tak kupovali, ale dnes by som to už nerobila, rôzne akcie a výhodné ponuky bývajú neustále, takže zakaždým myslím, že sa bude dať relatívne dobre kúpiť.
Odpovedať
ja som spotrebice objednaval v oktobri a este len sa rekonstruuje byt, este ani kuchynska linka nie je objednana, ale tak kedze bude na mieru tak stolar bude chciet vediet ake budu spotrebice. napr taku vstavanu chladnicku samsung nemam este stale (termin dodania neznamy) a mikrovlnku (electrolux) tiez nemam ( pri tej pise dodanie 7.4 akualne ) pri rure (electrolux) pisalo niekedy v marci ze bude ale nakoniec sa asi dajaka nasla a dojde zajtra. Tak som zvedavy. Umyvacka riadu (bosh) mala byt v maji, ale nastastie dosla koncom roka. Ak ti je jedno ake spotrebice tak mas cas, ale ak mas presne vytipovane ako ja a ine nechces, tak treba si odsledovat ci su v pohode k dispozicii 😄
Odpovedať
Určite nekupovať zbytočne plynie záruka a príklad ti poviem minuli rok v marci som kúpila chladničku a teraz sa pokazila dali nám novú tú istú a 50 e mi vrátili lebo je teraz lacnejsia
Odpovedať
@peter_bar nekupojes v Nay ja som tak dopadla stále som čakala až prišli stolari a nakoniec som to stornovala a kúpila inde a ešte lacnejšie
Odpovedať
Profilova fotka
@pirhina to som ešte nepočula že by doplácali niekde rozdiel, keby bola tá vaša teraz drahšia tak pýtajú doplatiť od vás, lebo logicky mi to tak vychádza. Čo to je za predajňu ktorá toto robí? Už budem nakupovať len tam.
Odpovedať
@pirhina ja som mal zas opacnu skusenost. Kupili sme indukciu v akcii a montovala sa az po 6 mesiacoch. Nefungovala komplet jedna strana - poslali servisaka, ktory povedal, ze mame stastie, ze nam reklamaciu uznaju, lebo ju nereklamujeme hned po kupe ako ostatni (zjavne to nebol ojedinely problem). Vraj to vyrobca rovno hodil na neodbornu montaz a cau. U nas to akoze vyzeralo, ze 6 mesiacov fungovala, tak vratili peniaze… Ale to len pre zaujimavost.
Odpovedať
@venusa915 DATART stará chladnička bola akože vrátená (pokazená )a kúpila som zas tú istú a o 50 e lacnejšiu takže mi vrátili
Odpovedať
Ja to riesim tak ze zakaznikom objednam co si vyberu, nechaju zalohu a ked si to zoberu kludne aj pol rok, potom vystavim fskturu a od toho dna im plynie zaruka.
Odpovedať
@ashe dobrý večer, napíšem vlastnú skúsenosť,keďže my sme tiež takto kupovali vopred veci. Uskladniť sme to mali kde...či už sa rozhodnete kupovať teraz alebo potom..tak vám len chcem z vlastnej skúsenosti poradiť aby ste nezostali len pri jednej cenovej ponuke..aj keď bude mať daný obchod akciu.....tak treba ísť s cenovou ponukou ku konkurencii a dať si nacenit....všetky tieto elektrospotrebiče vedia vyrovnať obchody konkurencii..prípadne aj znížiť....ešte pri väčšom odbere...my sme nakoniec brali od Datartu....a pritom zo začiatku vôbec nemal najlepšie ceny ...
Odpovedať
Profilova fotka
ak to mate kde uskladnit a ste rozhodnuti ze presne taketo chcete, tak ok ale inak by som to neriesil ako tu odznelo, casom sa budu dat kupit za tie ceny opat nejake iny typy, s inou vykonnostou a podobne spotrebice.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som kupovala tri mesiace pred sťahovaním... Stolár presne potreboval aj vedieť mierky.. Alebo aspoň vybrať si a sem tam pozrieť aké sú ceny..
Odpovedať
Profilova fotka
preto treba kupit a rovno zacat pouzivat. vsak zaruka plynie odo dna kupy, nie pouzivania.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?