Ktorý je lepší bojler - značka Tatramat alebo Dražice?

Konkretne sme si vybrali model : Drazice OKHE125 SMART Tatramat EO 120 EL
Odpovedať
Profilova fotka
Drazice pouzivaju suche elektricke teleso na rozdiel od ponorneho v TM. Pri suchom nevznika elch. korozii vznikom galvanickeho clanku, ako pri kombinacii roznych kovov (med/ocel). Rada SMART bola prve 2 roky velmi poruchova, lepsie je asi zvolit "NESMART" verziu, pripadne sa poobzerat napr. po slovenskom vyrobcovi LOGITEX, ktory pouziva suche elektrody z Drazic, ale elektroniku ma vlastnu. Ak uz SMART verziu, tak niekde lokalne, aby sa ti to dobre reklamovalo (riesi sa vymenou celej dosky).
Odpovedať
@sorca24 http://www.modrastrecha.sk/forum/elek...
Odpovedať
@stastnyjim dakujem velmi pekne za link :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
mym mame drazice OKHE 100 SMART spokojnost sme 3 clenna rodina
Odpovedať
Dobrý deň. Velmi som sa tešil, že som si kupil slovensky vyrobok Tatramat EO150EL a fungoval až mesiac :( potom prišiel na zaručnu opravu velmi neprijemny servisny technik, povedal že: zle zapojene, hlboko v pivnici, nemá kam vytiect voda a on to v kybloch nosiť nebude, zly pristup k boileru, nebudem to opravovať dovidenia... potom sme teda odsranili sami vodu z boileru a zapojili sme to cez vypinač ako to chcel (samozrejme v tomto mal pravdu) inak ostatne veci čo chcel boli somariny a zrušiť spiatočku a pod... tak som musel zavolať vodárov aby to poodpájali, potom prišiel a bez slova to opravil. Teraz zasa musim zavolať vodárov aby to pozapájali naspeť. Takže takéto skusenosti s vyrobkom TATRAMAT OE 150 EL
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Rozhodne doporucujem verziu bez elektroniky, mal som Tatramat EO80EL. Verzia EOV je lepsia. Inak tiez mam skusenost s neprijemnym technikom, ktory namiesto opravy chcel cistit vodny kamen, na novom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
Ako je to s tými SMART verziami Dražíc? Už vychytali muchy a fungujú v pohode alebo stále je lepšie dať prednosť hlúpej :-D ?
Odpovedať
@somzvedavy nám zatial funguje , klop klop
Odpovedať
@sorca24 jediný rozdiel je pri výmene ohrievacieho telesa, Tatramat má špirálu priamo vo vode, pri výmene sa preto musí vypustiť voda, dražice má ohrievacie teleso v kryte-kukurica v trubke, preto nemusíš vypúšťat vodu, ináč v tom nie je iný rozdiel ohrievania, ani v tvorbe kameňa, ten sa viac vytvára pri ohrievaní na vyššiu teplotu, preto nastaviť teplotu na 45 a 1-2 krát do mes. zohriať viac.
Odpovedať
Alebo kupis v Hornbachu bojler za 60€ a za 5 rokov ho vymenis... Skuste sa pozriet aky bordel sa nazhromazdi v bojleri za 5 rokov.... mat akykolvek bojler dlhsie je cisty nezmysel... a je jedno ci mas studnu alebo vodovod... a teraz nemyslim vodny kamen ale kal....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?