Ktoru vrtacku?

Ktoru z tychto vrtaciek by ste si vybrali a preco? Neviem sa rozhodnut. Pripadne ak viete odporucit nejaku inu v tejto cenovej hladine. Vyhody nevyhody klasickej vs AKU? Cena tak do 130 eur aj s plnou sadou :-) http://vrtacky.heureka.sk/bosch-psb-7... http://vrtacky.heureka.sk/metabo-sbe-...
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@jaro_slovak mame tuto http://vrtacie-kladiva.heureka.sk/bos... - v jednom mas skrutkovacku, vrtacku aj s priklepom, baterka vydrzi pomerne dlho, rychlo sa dobija, velmi dobre sa drzi v ruke, nezavadzia kabel, je omnoho tichsia aj pri vrtani do panelu.. Asi zalezi na tom, na co ju potrebujes, ci len do domacnosti alebo profesionalne :-)
Odpovedať
@jaro_slovak Nenapísal si kde ju chceš využívať...ako profi?? len doma??? si kutil??? staviaš??? ...Je to dôležitý faktor pri výbere... :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jaro_slovak Najdolezitejsi faktor je ze naco ju budes pouzivat :-) podla toho si aj lepsie vyberies
Odpovedať
ja mam tuto, http://vrtacky.heureka.sk/bosch-pbh-2... je to "zakladaný" model, vrtanie, panel, sekanie... som spokojný, vysekával som nejaké obkladačky a išlo to v pohode :)
Odpovedať
Profilova fotka
AZ na to ze to co ste mu odporucili su SDS upinanie. a neviem o tom ze by boli vrtaky do zeleza na SDS upinanie. ja osobne som za MAKITU, mam 99 percent naradia od makity. spokojnost. ked servis ( co bolo len dvakrat) tak do troch dni mas opraveny stroj doma. pouzivam dennodenne ako zivnostnik..
Odpovedať
https://www.mall.sk/kladiva/bosch-pbh... samorejme myslel som tuto, zly link :-) myslím, bosch, makita overené značky... ani s jednou nespraví chybu.
Odpovedať
kup si bhr 2-26 re riadnu na sieť stoji cca 140 e a vrtaky dokup dobri nastroj sa zide a nehraj sa na kutila s.ro pri praci len spolahlive stroje-------- mučikovci ja mam hlavu na valcove vrtaky s sds upinanim a bosch vrtacku s 850 w mororom
Odpovedať
Profilova fotka
@mucikovci http://www.najnakup.sk/prislusenstvo-...
Odpovedať
Na bezne domace pouzitie. vacsinou vrtanie do panela a do dreva. A tiez na skladanie nabytku.
Odpovedať
Profilova fotka
@vrajmantak @philos aj tak sa da. ale to uz nie je take presne. predsa v sds upinani sa ta redukcia trosku pohybuje. :) ja osobne to neoblubujem
Odpovedať
@mucikovci bosch pbh 3000-2 fre. Vymenne hlavy na sds a sklucovadlo. 4 roky tvrdo maka na prerabke domu, bura, vrta, miesa. Po troch sa menili uhliky. Ak sa niekedy pokazi, kupim znovu tu istu.
Odpovedať
@mucikovci Ja mám Bosch SDS uchytenie a tiež mám SDS skľúčidlo a používam ho veľmi často,týmto spôsobom som vyrábal bráničku do záhrady ako aj domáce iné využitie a nemal som problém ako píšeš s presnosťou... Ak teda chceš ozaj presnosť, tak ešte jednu vŕtačku len na vrtáky do ocele alebo dreva, PVC, Al. Táto je UNI a jedna Bosch mi odišla /príklep/ nakoľko som ju dusil do betónu pri sekaní otvorov do betónu. Teraz mám Bosch takú istú len ju používam na jemnejšiu prácu-vŕtanie do betónu na prichytenie svietidiel,obrazov... Na hrubú prácu mám 2200W neznačkovú kúpenú v záložni čisto novú a tú nešetrím...Vŕtam panely krížom s vrtákmi do 25mm a sekám s ňou bez problémov...Takže záleží na čo ju potrebuješ a tak si zvolíš náradie..Samozrejme že mám aj aku vŕtačku ako aj aku skrutkovač.. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mucikovci náhodou je to veľmi presné, používam to aj na presné vŕtanie do dreva kde mi vyhovujú nízke otáčky príklepového kladiva. Samozrejme vŕtam bez príklepu..
Odpovedať
s tou vrtačkou som poplietol ma byt GBH 2-26 DRE inak ostatne plati
Odpovedať
tak teraz neviem vobec ze co mam kupit :-D zistil som ze tie co som uviedol v prvom prispevku nie su vhodne na vrtanie do panela. ja to potrebujem aj na to :-)
Odpovedať
@jaro_slovak Kolko krat budes vrtat do panela? Kludes si mozes pozicat lespiu a na obyc. veci staci mensia. Ked kupis silensiu vacsiu tazsiu, zas bude neprakticka na mel veci, na nabytok potrebujes skor aku s momentom. Proste potrebujes aspon 3, ked na to nemas a nevyuzijes kup tu co si linkol je to lacna uvinerzalna na hoby pouzitie staci.
Odpovedať
@jaro_slovak co je panel? Ved to je blato. Kup bosch s pneumatickym priklepom nie zelenu, ale modru.
Odpovedať
@originalx vies mi odporucit konkretny model? @sysell vacsinou do panela, ale iba v domacnosti. Len navrtat policky a podobne. Znesie to aj ta zelena Bosch 750?
Odpovedať
GBH 2-20 D ti uplne staci, ak chces silnejsiu tak 24ku. Tu zelenu nekupuj.inak uz ta kvalita isla velmi dolu. Pred tym mi vydrzala 15 rokov a teraz to menim kazde 3 roky.ona sice ide ale uz nema taky silny priklep. Mam aj makitu a ta kvalita tiez uz neni ono. @jaro_slovak
Odpovedať
Profilova fotka
@jaro_slovak otázka - ako často budeš tie police vŕtať? je nutné si na to kupovať vŕtačku a potom bude len na ňu padať prach? osobne mám modrú bosch pneumatickú /GBH 2-26/. je to mašina, ktorá ide do panelu ako do masla, ale využil som ju párkrát a na väčšie veci čaká až pri stavbe domu. takže je otázne, či sa ti to vôbec oplatí. skôr by som si ju len požičal. nebudeš predsa každý týždeň niečo vŕtať. oveľa viac používam aku skrutkovač, do dreva s ním aj vyvŕtaš všetko čo potrebuješ
Odpovedať
no ja chcem univerzalnu vrtacku do domacnosti. vyuzitie najde aj pre viac domacnosti. tak kupim tu pneumaticku, este sa rozhodnem ze ktory model.
Odpovedať
@jaro_slovak Ja som jednoznacny zastanca Bosch. Ta ergonomia je neskutocna :) Ak vrtacku jedznoznacne modra rada. Zo zelenej mozes mat brusku alebo priamociarku ale vrtacka je investicia do ktorej sa musi pritlacit. S tou co ukazoval @cuthalion som par x robil a je skvela ale na bezne pouzitie by som volil nieco mensie pretoze velmi casto pouzivam vrtacku aj na skrutkovanie a brusenie ,mensia je lepsia do ruky. V nizsej cene napr http://vrtacky.heureka.sk/bosch-gsb-1... - ta ma len 1,9kg Ak by si chcel investovat viac http://vrtacky.heureka.sk/bosch-gsb-1...
Odpovedať
Profilova fotka
@jaro_slovak a nad ktorymi modelmi vrtacky rozmyslas?
Odpovedať
@jaro_slovak este ti odporucim jeden aku skrutkovac co mam doma a som docela spokojny. Makita BHP 453, ma lilon baterky, taky jemnucky priklep, ked chces malinku dierku do betonu vyvrtat tak to trosku pomoze.mam aj bosch ta ma vacsiu silu, ale nema lilon baterku. Tu makitu som kupil za 210€, teraz neviem aka je cena.ale najprv si kup tu bosch gbh 2-20 na eletriku potom az aku.
Odpovedať
@originals Kolko ta stal prosim ta?
Odpovedať
@mareksikula1 makita - 210€, bosch - 130€
Odpovedať
Profilova fotka
@jaro_slovak ide v podstate o to, ze kazda ta znacka ma nejake pre a nejake proti, zalezi od toho co komu vyhovuje. Mne sa napriklad makita pozdava, mam ju uz par rokov a fici presne podla predstav. No snad to nezakriknem ;)
Odpovedať
Dakujem za rady, rozhodol som sa pre Bosch GSB 1600 RE http://vrtacky.heureka.sk/bosch-gsb-1... Vyzera ako dobry pomer cena / kvalita. Na bezne pouzitie urcite posluzi :-)
Odpovedať
@jaro_slovak s touto urcite do betonu vrtat nebudes.vidim, ze ides len po cene...
Odpovedať
@originalx ked si vsimnes tie prve co som postol, tiez je to tato cenova kategoria. Podla mna navrtat par dier do steny by som mal zvladnut :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?