Ktoru indukcnu dosku na 230V?

Profilova fotka
Prosím o radu tých, kto už majú v paneláku pripojenú indukčnú varnú dosku na 230V, tak akú máte. Chcem dosku ktorá bude bez problémov fungovať a aby mala na každú platňu zvlášť ovládanie. Hľadala som, žiaľ nenašla som žiadnu konkrétnu, pretože pri každej doske je uvedené možnosť pripojenia na 220 alebo 230 V. Poraďte prosím, ďakujem.
Odpovedať
radšej na 230 v ale napatie vsieti koliše
Odpovedať
Skus pozriet varne dosky bosch.
Odpovedať
Ano. Skoro kazda doska sa da zapojit na 400V alebo na 230V. Pri 230V treba ratat s vyssim odberom prudu, cize aj spravne nadimenzovat istic. Neda sa do kuchyne priviest 400V?
Odpovedať
@ewka81 Nie som si isty, ale co som okrajovo zistoval tak kedze to chcem na chalupku tak bud nechas natiahnut 4zilu alebo je moznost potiahnut 2x 230. Fungovat by to malo kazdopadne len ak das len 230 mozes pouzit len 2 platne naraz.
Odpovedať
@17juraj17 prosim nesirit polopravdy a dohady ako "fungovat by to malo, pouzit mozes len 2 platne naraz" vsak to zavysi od konkretneho vyrobku. napr whirlpool indukcie ale nie vsetky maju vyznacene ci sa daju zapojit na 230V a pojdu vsetky platne ale samoztejme nie na plny vykon lebo je tam limit prudoveho toku.. ja som mal zapojenu 3 zonovu indukciu na 16A istic a sli vsetky ale len jedna z nich na max. teraz v dome ju mam zapojenu na dva 10A istice a na plno mozu ist naraz dve. tak ked uz chcem prispiet do diskusie tak konkretne a nie "mau by byt" ewka81 vy 3fazy v byte nemate tak si dajte pripojit indukciu na istic 2x10A alebo 2x16A. Pozriet v navode pred kupou, ja ked budem menit indukciu co mam teraz lebo mi tam chyba min.jedna funkcia tak si kupim WP rozmer 50x77cm zase usporiadanie vedla seba 3 zony(jedna za nich je multi zona) nie 4 do stvorca
Odpovedať
My mame tuto, max. spokojnost : http://varne-dosky.heureka.sk/bosch-p...
Odpovedať
Inducka na 230V najvacsia blbost. Tu len 400V. Lebo ju nevyuzijete na plny vykon, za dalsie potrebuje brutalny prierez privodnwho kabla to je cena a za dalsie velky istic, ktory nemate lebo vam ho energetika neschvali. Ak mate 3 fazy potiahnut do kuchyne 400V
Odpovedať
@jano2007 a aku indukciu budes kupovat ? uz mas vyhliadnutu ? :-)
Odpovedať
Nejak som sa tu nikde nedocital CO je na inducnych doskach najpodstatnejsie. Co ma clovek pozerat, aby zistil, ci mu ta dana bude vyhovovat alebo nie. Napr u aut sa pozera vykon, vybava, druh paliva, znacka.... CO teda pozerat na indukcnych doskach?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?