Kto má doma centrálny vysávač?

prosim vas napiste kto ma centralny vysavac ,alebo ma s nim skusenosti lebo to planujeme do nasho domceka..dakujem aj firmu
Odpovedať
1
2
11
http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... http://www.modrastrecha.cz/diskuse/te...
Odpovedať
Profilova fotka
ja som centralny vysavac planovala... potom co som ho videla s skusila v reali uz priatelov ho uz nechcem... a chcem si kupit roboticky vysavac /vadilo mi viac veci najviac ta hadica
Odpovedať
Profilova fotka
Centrálny vysávač je super. Je to najlepšie na vysávanie, čo môžeš mat ! Nenechaj sa oblbnúť rečami o robotických vysávačoch ,ktoré samé vysávajú a šetria ti čas . Je to len hlučný a pomalý roboticky zmeták . Za ten čas čo ten rob. zázrak vyčistíš , ja povysávam 300 m2. :-p Takže pokiaľ ešte nemáš urobené potery ,netreba sa toho báť - tu prípravu / rozvodov / zvládne hocijaký dom. majsterko . Pozri návod -http://www.ostavbe.sk/download/file.php?id=3463
Odpovedať
@bazos ja som tiež uvažovala nad centr.vysávačom, ale nakoniec som si ho nedala a teraz s odstupom času toho rozhodnutia neľutujem....vysávať treba stále /teda aspoň u nás/ a po mesiaci bývania v dome mi to išlo dobre na nervy...a tak som si kúpila i-robot.....a nie je nad to, keď niekto robí miesto teba. Treba si zvážiť priority :-)
Odpovedať
kazdemu vyhovuje nieco ine, tak ako aj s inymi vecami, pre niekoho super vec, pre ineho nie. my napriklad centralny vysavac nechceme... niekto nema moznost si ho vyskusat, no my sme mali moznost, respkt sme ho pouzivali par rokov,ked sme byvali v zahranici (tam to funguje o par rokov viac ako u nas). samozrejme ma to aj plusy, ale mna to nepresvedcilo na to aby som si ho dala domov( mne osobne isla neskutocne na nervy ta dlha hadica ]-( ), tym ale nikoho z vas nejdem presviedcat, to je len ciste nasa skusenost a nas nazor...
Odpovedať
na tym vysavacom by som mozno uvazovala v nejakej hale, alebo v nejakom velkom priestore bez velkych "prekazok" a v jednej rovine ;-) ( ciste len moj nazor)
Odpovedať
ja si ho idem dať,nič ma nenervuje viac ako teplý nasmradnutý vzduch zo zadku vysavača s mikróbmi a prachom-aj tie naj vysavače nedokážu prefiltrovať dosť prachu -možno cyklonové a s tou hadicou-je to zvyk a robotický vysavač nepovysáva kúty-beriem to ako predvysávanie pred ozaj vysávaním,centál so správne nadimenzovaným motorom povysáva aj najjemnejší prach,prečítala som toho o tom veľa,vraj naj sú husky -ale podľa mňa prispali dobu s ponukou a cena :-p ,idem dať beam-našla som obchod v Bialsko bialej-o 40percent menej ako u predajcov na SK :-p -POZDRAVUJEM slovenských predajcov
Odpovedať
@sofiapal mas pravdu s tou prasnostou, to u centralneho nie je, tj vyhoda, robotickym sa nezaoberam, to je hudba buducnosti, ci bude alebo nie as tou hadicou, to bole len moja skusenost, tym nikoho neodhovaram, ja som si nezvykla ani za par rokov a nemusela som nic citat ;-) , len som ho "musela" pouzivat.... ... ty s nim budes mozno spokojna, sko som uz spominala, kazdemu vyhovuje ine - preto netvrdim, ze je to zla vec, len to, ze ja ju nechcem :-)
Odpovedať
@zacko jaj veď to áno,ja som tiež zvedavá ako sa po dome budem motať s tou 10 metrovou anakondou ale miestnosti mám veľké,suseda si zvykla a je spokojná,ako som povedala mňa štve ten prach,mám ho všade a na druhý deň môžem vysávať znova-aj kôli dcere a mužovi a keď umývam podlahu,prachu je stále dosť-takého jemného a ja umývam raz za 2 týždne bo som lenivá a ten jemný prach je všade,kupim silnejší agregát tak uvidim
Odpovedať
Profilova fotka
@zacko napodobne .. mne tiez najviac prekazala ta hadica... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
nic proti anakondam :) ale aj mne sa viac pacia v telke, ale ak ste silni alergici asi by som sla do centralu, vtedy to stoji asi aj za anakondu :))
Odpovedať
roboticky vysavac nie je urcite vhodne pouzivat ako primarny vysavac. Robot, je dobry na udrziavanie cistoty, v domacnosti je cistejsie, ale velky vysavac treba vytiahnut, aj ked menej castejsie. Ja som tiez rozmyslal o centralnom vysavaci, ale nepaci sa mi natahovanie s hadicou, konkretne myslim ze povysavam jednu miestnosti, musim sa zohnut,m vytiahnut hadicu, ist do inej miestnosti, zase zohnut a vysavat...a takto v kazdej miestnosti. Okrem toho ta zasuvka by ma limitovala, treba zachovat k nej pristup, cize ziadna postel, ziadny nabytok sa neda dat k nej. Potrubie zrejme dobre bude viest aj hluk a kto vie ako tepelne straty...Neviem, kolko to stoji, ale urcite viac ako normalny vysavac. Takze ak mam v tom vidiet vyhody, tak nevyhod bude urcite viac. Takze som to vyriesil jednym vysavacom electrolux s dosahom 13m(bosch ma aj s dosahom 15m), vysavac zapojim do zasuvky v strede domu a na jeden sup povysavam cely dom bez prehadzovania zasuviek.
Odpovedať
Článok sa načítava...
dakujem vam vsetkych ,ale na koniec si ho dame ,lebo mame domcek bezbarierovy takze nebudem tahat ziadnu hadicu po schodoch a mam dom tak rieseny ze mi staci dat si zasuvky len na chodby a tou hadicou povysavam aj izby a v izbach mi nemusi nic zavadzat myslim tym ziedna zasuvka na nabytok...a ci taham za sebou hadicu alebo neohrabany vysavat tak pre mna bude lepsie asi ta hadica...a keby som mala vysavac takysto mi nepovysava z jednej zastrcky musela by som ju takysto prepinat do druhej lebo nas dom ma 25 metrov a na to by mi vysavac nestacil dlzkou....inak dakujem vam vsetkym majte sa pekne....
Odpovedať
hipisko trosku ti musim oponovat, ak mas dobre naprojektovany central nemusis mat v kazdej izbe zastrcku. Ja mam jednu hore v hale, jednu dole v hale a v kuchynskej linke mam strbinu ktora je na nezaplatenie. Dom mame 160 m2 a hadicu mam dlhu 9 metrov, je ultralahka takze vlacanie s nou nie je problem. Dalsou vyhodou centralu je mensia hlucnost, aj ked hluk samozrejme pocut a viem, ze v dnesnej dobre su ultra silent vysavace, takze to asi ani nebude vyhoda. Kazdopadne tahat za sebou vysavac, ktory jednou stranou taha a druhou vyfukuje prach, naraza do nabytku a urcite je menej pohodlny ak mas poschodovy dom je pre mna hlupost. Mam aj irobot, pustam ho vzdy ked idem z domu, ale ako hlavny vysavac si ho neviem predstavit, lebo ako tu uz niekto spomina, kym robot povysava jednu miestnost ja mam povysavany cely dom, takze robot ako second je skvela vec, setri mi cas, ale central je central. Bazos nezabudni strbinu aspon do kuchynskeh linky, stoji to za to.
Odpovedať
@hipisko "vysavac zapojim do zasuvky v strede domu a na jeden sup povysavam cely dom bez prehadzovania zasuviek" ale presne takto to funguje aj s centralom, mame jednu zasuvku v strede domu plus strbinu v kuchyni. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
nejake novinky a doporucene znacky ?:-)
Odpovedať
Teraz sme to riesili. Dobra sa nam zda hadica v stene, akurat je to dost drahe. Zhruba som to ratal tak to bolo drahsie asi o 800 €. Co sa nam zdalo dost, tak sme sli len do klasickeho riesenia.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, kde mate umiestneny ten vysavac, pokial nie je v dome technicka miestnost? Moze to byt umiestnene aj vonku na dome?
Odpovedať
Pochybujem ze to moze byt vonku... Radsej garaz
Odpovedať
A co konkretne vam prekaza na tej hadici? Nasi znamy maju centralny vysavac uz sest rokov a ja ked som u nich minule vysavala po detoch bordel, som si to nemohla vynachvalit! My mame Dysona najnovsieho a nadavam ako pohan, aky je tazky.. A tento centralny = hadica je lahucka, super povysavas, vytiahnes a mas pokoj... A raz za cas vydrbes bordel z nadoby...
Odpovedať
@daniela.u. vonku na dome urcite nie.
Odpovedať
Riesil niekto z vas centralny vysavac v pasivnom dome?
Odpovedať
Profilova fotka
Aj mna by zaujimalo ci je centralny vysavac vhodny do pasivu, alebo do NEDu bliziacemu sa pasivu...
Odpovedať
@daniela.u. idealne to nie je, ale my sa snazime to nejako vymysliet, aby nam to nerobilo sarapatu, t.j. poriesit otazku neprievzdušnosti rozvodov, pokial vysavac nie je v prevadzke.
Odpovedať
@maminnka ako to chcete riesit, mate nejake tipy? Sme na tom rovnako, tak by ma potesil nejaky napad. Vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@durosik Je možne urobiť centralny vysavač aj ked už budu potery hotove?? Známy nam tento tyžden odporučil centralny vysavač a aj mi to predviedol aka je to super vecička ale potery nam pridu robiť už v utorok a dovtedy nestihneme pripraviť rozvody na centralny vysavač.
Odpovedať
@maco vysavac budeme mat v garazi, ktora je samostatne stojaca (prechod medzi nimi je kryty), takze sme potrebovali poriesit prechod medzi garazou a domom. Potiahli sme rozvod pod zemou, v nezamrzavej hlbke, odizolovali penosklom (vonkajsie rury musia byt odizolovane, aby v nich nekonenzovala voda). Do domu pojde rura po fasade, pod zateplenim, este uvidime, ci v drazke, alebo po stene. No a vnutri bud v nosnej stene alebo hore do podhladu a odtial k jednotlivym zasuvkam. Dolezite bude, ako som pisala vyssie, vymysliet, aby bol system vzduchotesny, ked sa nebude prave vysavat. To riesime momentalne s ludmi od vysavacov, ci by sa tam dali instalovat nejakej klapky a ako. Ked vymyslime, dam vediet. Vy ste v akej faze?
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam este dalsiu dilemu, okrem toho, ze budeme mat NED a to, kde umiestnime ten vysavac, kedze garaz je mimo domu. Akurat bude satnik - vstup z predsiene na bundy, topanky, ale neviem si to nejako z hygienickeho hladiska predstavit. To co popisuje maminnka asi urcite nie.
Odpovedať
@daniela.u. ja som pisala iba o nasom dome, my mame garaz 2 metre od domu. Pivnicu alebo bezne pristupnu povalu nemate?
Odpovedať
@maminnka zatial mame hotove rozvody.
Odpovedať
1
2
11
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?