Je lepšia práčka plnená zhora alebo zpredu?

Profilova fotka
Ahojte, ktorá práčka je podľa vás lepšia? Tá čo sa plní zhora alebo spredu? Vždy som chcela práčku, čo sa dá plniť zhora, pre prípad ,,zabudnutej bielizne" :-D ale dočítala som sa, že už neplatí to, že zabudnutý kus odevu môžeme doložiť počas pracieho cyklu iba do zvrchu plnených práčok. Umožňujú to už i spredu plnené. A spredu plnené sú vraj úspornejšie :-) Tak sa nevieme rozhodnúť. Aké sú vaše skúsenosti??? Ktorá je lepšia? Veľkosť pračky nerozhoduje, miesta máme dosť :-) ďakujem
Odpovedať
Ja som mala zvrchu plnenu aj spredu plnenu, energeticke naroky mali rovnake a fakt vyhoda zhora plnenej bola, ze som mohla pridavat pradlo pocas cyklu. Ta moja spredu plnena takuto moznost nema, jedine, ze odcerpam vodu a potom, ale to uz nie je usporne. Skus sa popytat vo velkych elektropredajniach, mali by Ti vediet poradit.
Odpovedať
tie zhora plnene su cisto len kvoli uspore miesta, nie su o nic lepsie ako z predu plnene. Ale je to aj o pohodli, zhora plnenu lepsie naplnis pradlom. Ale ako pises, prihodit zbludelu ponozku sa da aj do kozmonauta. Takze ja by som sa skor riadila kolko zerie vody, elektriky, ci ma nejaky kratky program, kontrolu peny, ochranu pred pretecenim a podobne veci. A zamerat sa na normalu znacku, ktora aj nieco vydrzi. A potom riesit, ci zpredu plnenu, ci kozmonauta.
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... alebo http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
Profilova fotka
@mima1 : nemala som na mysli skúsenosti s jednotlivými značkami. Zaujíma ma názor a skúsenosť ako má napr. hergie, ktorá vie porovnať. alebo klady a zápory týchto pračiek. Ja mám v značke jasno, len nevieme či je lepšia zhora plnená alebo spredu. ale ďakujem ;-) Dievčatá, neviem si celkom dobre predstaviť, ako niečo vložím uprostred prania do pračky, ktorá sa plní spredu... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna spredu plnena usetri miesto tym ze nad nou este moze byt skrinka alebo policka alebo sa da zabudovat aj do kuch.linky...a my mame teraz zhora plnenu a je dost hlboka takze sa treba zohybat.. takze do noveho domceka dame urcite spredu plnenu :-)
Odpovedať
@majcicanda Pracka plnena spredu ma "lock" system, tzn. pri spusteni programu sa automaticky zamkne a uz do nej nemozes nic vlozit. V tomto vidim zapor pracky plnenej spredu. Pracky plnene z hora mali mensiu kapacitu, kedze v strede sa nenachadzal ten "stlpik" (neviem, ako to mam nazvat) a ten uberal z kapacity. Viem, ze teraz sa vyrabaju uz pracky ktore to nemaju a voda strieka zo stieh bubna, ako pri pracke plnenej z predu. Pracka plnena zhora- nemozes na nu nic "trvalo" polozit Pracka plnena z predu- mne sluzi pracka/susicka aj ako ukladaci priestor, mozem tam mat polozene napr. pradelne kose. Pracka plnena zhora- ak mas pracovnu a chces mat nejake policky nad prackou, tak musis vzdy mysliet na poklop a mat ich v dostatocnej vyske. PRacka plnena z predu- policky mozes mat umiestnene rovno pod prackou Pracka plnena z hora- neubera ti priestor pri otvarani dvierok PRacka plnena zdola- musis mysliet na priestor a miesto, kde ju ulozis aby si nemala problem pri otvarani dvierok. Ja budem mat pracku plnenu spredu lebo ja mam rada, ked si mozem vela veci polozit na vrch pracky a taktiez si myslim, ze lepsie vyperie pradlo....(cisto realtivne, to je iba moj osobny nazor) ;-)
Odpovedať
Ja som pracu (plnenu spredu), co by umoznovala dolozit pradlo pocas cyklu este nevidela....... neviem, akym zazrakom by sa to dalo, aby sa nevytopila podlaha :-) 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
e este sa mi teda ani raz nestalo zeby som potrebovala do pracky nieco dolozit...ved ked zistim ze som tam zabudla nieco dat tak to operiem s dalsou prackou nie? =-) ja osobne som teda za pracku plnenu spredu...kvoli miestu nad nou..a okrem toho pracku budeme mat v podkrovnej kupelni pod tou sikmunou takze zhora plnena by sa tam ani nedala dat :-)
Odpovedať
pre mne je najdolezitejsie, ze si mozem kedykolvek pracku plnenu zhora vypnut a vhodit do nej zatulanu ponozku alebo zabudnute tricko...neviem, asi som vadna, ale furt nieco zhabudnem... perieme len cez vikend, aj to tak 2-3 varky, tak sa furt nieco zabudne... a je uzsia, takze ulozny priestor si vymyslim okolo nej, ako sa da...
Odpovedať
@evercila Ja zabudam pravidelne....viem presne ake "zatulane ponozky" mas na mysli..... No aj tak som sa rozhodla pre pracku s dverami v predu... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@iwusca neviem v akej výške budete mať spredu plnenú, ale podľa mňa sa k nej treba viac ohnúť ako zhora plnenú. máme dosť veľkú kúpeľňu, takže nemám problém či budem mať dosť miesta vedľa alebo nad pračkou. Ani mne nie je dosť jasné ako sa dá doložiť prádlo do spredu plnenej, ale dočítala som sa, že sa to dá :-D (asi tam už teraz nie je toľko vody) :-N zatiaľ som asi viac priklonená k plneniu z hora. uvidím, čo poradia odborníci v predajni :-) :-)
Odpovedať
ja si naopak myslím, že viac sa treba zohýbať k práčke plnenej zhora - lebo k tej, čo je plnená spredu, si môžete pekne kľaknúť. Ja mám teraz práčku plnenú zhora, a fakt mám niekedy problém sa dostať k prádlu, čo je úplne naspodku - vždy na to nadávam, čo si pri tom ruky doodieram a musim sa natahovat a hlavu do toho strkat. A kolko ráz si doškriabem ruky, lebo ked práčka doperie, bubon je VZDY zasadne dole hlavou, takze ho musim nechtami a prstami prevratit, aby sa dal vobec otvorit. A aky je tazky s tym mokrym pradlom a smyklavy - kolko razy som mala po prani oblepene prsty leukoplastom. Takze ked tato dosluzi, jedine pracku s bočným otvorom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@esmee teraz je vecsina praciek robena tak, ze ti bubon zastavi vzdy otvorom hore...aj tlacitko je uplne v pohode, otvara sa to pomaly a "nestriela" to... a ja som si uz zvykla "na stojaka" vyberat pracku, mne sa zase nechce ohybat...ale vsetko je vec zvyku, kolko ludi, tolko chuti. ak by mi nevošla do práčovne práčka zhora, tak si dám spredu, veď človek si zvykne, podľa mňa sú to malé veci :-)))
Odpovedať
Profilova fotka
kočky, možno to niekomu pomôže: http://www.sme.sk/c/986693/ako-kupova... ;-)
Odpovedať
Baby, mne sa pracka z predu plnena v pohode da otvorit a prihodit pradlo. Mne aj ked perie, tak tam ma tej vody skor tak na dne, nie do polky bubna :) Mam to dokonca v navode, ze mozem prihadzovat pradlo, takze to nie je vec nemozna :) @esmee jo, to je pravda, tak s tym mam bohate skusenosti, ako nahnat bubon, aby sa otvoril. Problemy urobit prihodenie ponozky jednou rukou, lebo najprv nasmatrat otvaranie, ktore bolo vzdy zo zasady na spodu a potom to sice islo otvorit s privretymi mojimi prstami, ale zatvorit ani za svet, smykalo sa, pretacalo, to mi robila electrolux. Bosch bol v tomto lepsi, ze sa lahsie tie dvierka zatvarali. Jo a este by som sa zamerala na taku drobnost, treba si vsimnut, kde su filtre, aby boli lahko pristupne, mna napriklad velmi milo sokovala z hora plnena boschka, ze mala filter v bubne, netrebalo pacit ziadne dvierka zo spodu, u nas dost problem v panelakovej kupelni. Ked tak nad tym uvazujem, tiez som si mohla kupit vtedy s kozmonautom, uzsiu a prehodit dvierka na druhu stranu. Treba brat aj element divadla pre deti, ktore taka kozmonautova pracka poskytuje, uplne zdarma :)
Odpovedať
tiež som za zhora plnenú pračku ;-) dôvody sú tu už popísané, pre mňa má výhodu aj v tom, že ak niečo zapieram vo vani, ktorá je vedľa pračky tak to jednoducho šupnem do nej a nekvapkám okolo celej pračky, ale tak to sú už len také drobnosti, ktoré si každá vychytá až časom ;-)
Odpovedať
Mala som zhora plnenu a spredu plnenu a teraz novu znova spredu plnenu pracku, ja uz zhora plnenu nechcem. zhora plnena - Urcite sa horsie pradlo vybera, neda sa na nu polozit susicka,povesat pradlo ani nechat poootvorene dvierka. Ja mam tolko pradla, ze nedokladam nic,lebo nedolozim ako je plna :-D a u mna hlavne ani som to nezistovala ale je zhora plnena pracka na 8kg pradla?
Odpovedať
Prvu som mala zboku,dalsie dve zhora... mne viac vyhovuje zhora plnena,staci jej menej miesta v kupelke,nemusim sa zohynat, ale hlavne,ked nieco zabudnem, tak nie je problem pracku stopnut a zabudnute pradlo dohodit. Pri prvej, zpredu plniacej sa mi stalo to, ze sa mi tlakom vody otvorili dvierka pocas plachania.Horor! Hlavne ,ked byvate na cinziaku. Opravar hovoril, ze sa to obcas stava,ked sa na cinziakoch nieco opravuje a vypusta sa stupacka. Pracka bola v poriadku,aj poistka na dverach, vlastne ani nemal co opravovat. Bolo to sposobene iba tym zvysenym tlakom.Nastastie, viackrat sa to nestalo.
Odpovedať
Profilova fotka
a nám sa stalo že ked sme po praní "sušili" zhora plnenú pračku, teda s otvorenými dvierkami, tak nám do nej niečo spadlo, napr. s hornej poličky, a občas sa to bohužial opralo s prádlom. Ja mám spredu, som max. spokojná, skôr som rozmýšlala nad "luxusom" ovládania a programov, display s ostávajúcim časom a pod. Len vtedy ma nenapadlo, že som si mohla ešte kúpiť so zvukovým signálom po skončení prania. Pravidelne zabúdam.
Odpovedať
@lisker ja to moje pipanie neznasam :-D
Odpovedať
@lisker @atlaska tak vdaka, mne piska mikrovlnka, umyvacka, sporak - este mi chyba ku stastiu pracka a susicka a budem behat po dome ako kura bez hlavy, co to pipa :)
Odpovedať
@nanika ja tie pipania rozoznavam,ale muz je na nervy ze co za elektrospotrebic sa zas ozyva :-D A najviac neznasa ak ide nieco urobit a nejaky stroj od neho daco chce - kavovar precistit,dosypat kavu, mycka sol ci lestidlo, pracka gel na pranie, sisucka vyliat vodu- ale tych sa nedotyka,len skonstatuje - zasa tam daco blika daco ta pracka od teba chce.
Odpovedať
mne umyvacka ani pracka nepipa. Ani kavovar nam nepipa (ale nieje automaticky. Ani Sporak nam nepipa ani chladnicka. Jedine co nam pipa je mikrovlnka a nas maly syn :-)
Odpovedať
donedávna som mala zhora plnenu a je pravda že sa tam dalo priložiť pradlo hocikedy , ale myslím že to až taka pohroma nie je zabudnutý daky kusok bielizne aspon u nas nie u nas sa rýchlo doplni na dalšiu davku prania :D :D :D ... teraz sme kupili z predu a som klop klop klop nadmieru spokojna. Na práčke mám poukladane aviváže a podobne veci s ktorými som mala pred tým problem kam ich dať.....
Odpovedať
podla mna je lepsia z predu plnena..napr. ked sa perie drobne pradlo tak po vyprati len prisuniem kosktory sa akurat zmesti pod dvierka len prehadzem z bubna do kosa... podla mna tie zvrchu plnene su len a len kvoli priestoru- ktory v podstate ani neusetris lebo na nu nemozes nic dat... a popravde...nikdy ma nenapadlo nieco prihadzovat do pracky :) kedze mame kos na spinave pradlo tak sa nepovaluju nikde "zabudnute zvysky"
Odpovedať
Profilova fotka
@majcicanda - tiež používam roky práčku plnenú zhora, ale do domčeka pôjde spredu plniteľná. Mám na to X dôvodov a väčšinou sa zhodujú s dievčencami hore: - úspora miesta nad pračkou (teraz mám skrinku dosť vysoko nad pračkou a keďže je vysoká, utrieť na nej prach je bez stoličky problém) - netreba za zohýbať k prádlu na dne práčky. Takto si pekne sadkám a povyberám všetko v pohode :-) dizajn (našla som práčku od LG, ktorá je neskutočným dizajnovým kúskom :-) - nemusím naháňať dvierka na bubne, niekedy je ťažký a tým že je mokrý, tak sa kĺže ]-( - no a najhlavnejší problém mám - ten istý už pri druhej pračke - neviem či sa to už niekomu stalo, ale po určitom čase používania mi dvierka jednoducho nedržia otvorené. Stále sa počas vyťahovania z pračky zatvárajú, čiže jednou rukou pridržiavam dvierka a jednou vyťahujem. Fakt nepraktické. Na spredu plnenej otvorim vrátka do boku a problém vyriešený :-) - no a X krat sa mi stalo, že mi niečo spadlo do otvorenej pračky, len bohužiaľ už keď bol bubon zavretý...čiže problém. Takto sa to stať nemôže. Zblúdilé ponožky mávam aj ja :-D , takto už sice asi nedoložím (ale ani neoperiem v ďalšej várke, pretože bielu ponožku predsa nedám s tmavým), ale to ma trápi najmenej. Zistím si, či aj tá moja vysnívaná sa dá otvoriť počas prania. :-)
Odpovedať
@amexa zbludile ponozky mas tak, ze roztriedis pradlo na svetle a tmave, to svetle das do pracky, medzicasom zistis, ze toho tmaveho je pomenej, prat budes mozno zajtra a ked to hadzes naspat do kosa na spinavu bielizen, z cista jasna odtial na teba vykukne nieco svetle :) Jedna sprosta ponozka mi nebude svietit v kosi 3-4 dni, kym budem prat zasa svetle a s tmavym neoperiem, lebo bude mat tmavsi odtien :)
Odpovedať
Na margo popridavanych veci do pracky omylom, no, ja tiez nepozeram, ci mi tam decka cosi nepridali, ale pracku mam stale otvorenu kvoli plesni a fakt nestiham este kukucnut, ci sa tam nepovaluje akasi detska bota :) Ale to je suma fuk, ci sa otvara z hora, ci z boku :)
Odpovedať
Profilova fotka
@nanika - decká sú vynaliezavé...keď chcú, dočiahnu všade :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@nanika ja som tiež pevne rozhodnutá pre značku bosch. píšeš, že si mala boschku zhora plnenú, bola si spokojná??? nepochybujem o kvalite a nechcem tu rozoberať nejaké parametre, ale normálne babsky :-D :-D :-D keď porovnáš to využitie s tou, čo máš spredu plnenú :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?