Indukčný sporák, sklokeramika alebo plyn?

Profilova fotka
pooomooooc, som bezradná..začali sme riešiť kuchyňu a neviem sa rozhodnúť medzi indukčnou, sklokeramickou alebo plynovou varnou doskou? Čo by ste mi poradili? :-(
Odpovedať
1
2
7
@erika_vernickova Sklokeramiku si rovno skrtni. Najdrahsia prevadzka, zapecena spina, zbytkove teplo, proste prezitok. Plyn - to je klasika, funguju na to vsetky varne nadoby. Preziva vsak len vdaka nizkej cene plynu. Indukcia - to je urcite buducnost, prevadzkovo rovnako ako plyn, akurat drahsia doska a potreba kvalitnejsich hrncov vhodnych na indukciu.. Ja som uz mal vsetko spomenute a na indukciu nedame dopustit... ;-)
Odpovedať
Mam doma vsetky tri,najpouzivanejsia je plynova. Nie kvoli cenam plynu,ale sa mi na nej najlepsie vari
Odpovedať
Profilova fotka
@erika_vernickova Ak máš v dome plyn, ani nespekuluj... My sme ale nedávno rekonštruovali 1 starší domček, čo sme si kúpili aj spozemkom, a napriek tomu, že na hranici pozemku trčala plynová prípojka, plyn sme si do domu nepustili... Rozhodli sme sa pre indukciu - a nestačím sa čudovať, aká je šikovne vymyslená vec. Komfort a rýchlosť reakcie ako pri plyne. Neľutujeme. Syn mal sklokeramiku - bieeeeeda. 8-)
Odpovedať
mame kombinovanu siemens indukcia-sklokeramika
Odpovedať
Ja som mala sklokeramiku a po čistej elektrickej /elektrické platne) sa mi varilo rozprávkovo a ani spotreba nebola vysoká a hlavne nedám dopustiť na údržbu. Pretriem a idem. Teraz mám plyn a hoci je najlacnejší, už ho nechcem práve kôli údrže. Stále čistiť pod horákmi ma nebaví. Plánujem kúpiť kombináciu indukcie - sklokeramiky, keďže mám kopu riadu a nemienim ho vyhadzovať. :-) (pri čistej indukcii by som musela dokupovať hrnce a mám už svoje "obľúbené"). :-D
Odpovedať
Na indukciu som si zvykla tak,ze už na plyne neviem varit.
Odpovedať
Profilova fotka
dám sa asi na tú indukciu. Kuchyňa bude úplne nová, aj riady budeme nakomplet kupovať, takže v tom problém nevidím. Pôvodne som chcela plyn, ale včera mi vykypeli zemiaky a potom som pol hodinu drhla horáky :D:D
Odpovedať
@matorado predpokladam ze aj tu indukciu mas sklokeramicku ;-) Ja som za indiukciu, co sa tyka hrncov, nevidim v tom problem kupit si nove, nieje to polozka,ktora by polozila domacnost na mizinu.
Odpovedať
@atlaska Vieme o com hovorime.. Ci nevieme? Vysvetlime? ;-)
Odpovedať
obycajna sklokeramika je na draka, tu urcite nie. Ja som sa tiez nevedela rozhodnut a tak mam aj indukciu, aj plyn a nelutujem.. Dnes sa daju kupit taketo kombinovane dosky za rozumne ceny a ja ocenujem vyhody oboch. Inak takato diskusia tu uz je, precitaj si, aj ked toto je presne tema, v ktorej sa ludia nezhodnu a budu sa hadat, co je lepsie, ci modra, ci zelena :-p
Odpovedať
@leonardom aj keby som mal doma plyn tak urcite nespekulujem a dam indukciu. Varenei an indukcii nie je drahsie ako na plyne . Pocital som to. Plyn by som okamzite odpojil a odhlasil teda ak by som s nim nekuril. @matorado kvaltnejsie hrnce ? Ak mas na mysli stare smaltove od mojej babicky tak ano kedysi bolo vsetko kvalitnejsie :-D @erika_vernickova http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch... @akvi no 90% ludi co skusili indukciu uz ine nechcu a ty co nesuhlasia na nej nikdy nevarili alebo je to tych 10% ktorym sa na tom zle vari a ja ani netusim preco a ani to nechapem
Odpovedať
Profilova fotka
už som rozhodnutá pre tú indukciu, treba pozerať do budúcna, som sa rozhodla :) :-p
Odpovedať
Článok sa načítava...
my plánujeme tiež indukciu, sama som zvedava ake to bude lebo teraz varim na plyne
Odpovedať
@pacho74 uz som to sem na MS niekolkokrat pisala, ale mne proste vyhovuje aj plyn. Kedze varim dost vela, tak ja na plyn nedam dopustit, tak, ako aj na tu indukciu. Na plyne sa mi proste lepsie robi zelenina vo woku, a to je u nas 90% jedal, na indukcii zase robim vsetko, co treba varit vo vode, alebo dusit a pod.. Ale chapem, ak niekto ma len indukciu a je spokojny.. Mne napr. vyhovuje aj v tom,ze nemam konvicu na vodu, lebo je zbytocna, takze o carach menej na linke.. Btw. profesionalny kuchari tiez varia na plyne, zivy ohen je proste zivy ohen :) Ak by som mala davat plyn len koli vareniu, tak sa na to urcite vykaslem, ale kedze u nas to bolo velmi jednoduche urobit to aj aj, tak sme to dali a ako vravim, nelutujem..
Odpovedať
@akvi Uznavam, ze ten plyn chyba hlavne kvoli woku! Ale to teplo z horaka v celej kuchyno-obyvacke, ohorene chnapky, tie mastne steny, tie spaliny, to mi teda nechyba.. ;-)
Odpovedať
@pacho74 tiez som bol skalopevne rozhodnuty pre indukcnu varnu dosku, ale po tom co som si precital problemy so zapajanim tak som sa znovu priklonil ku plynu. 99% indukcnych dosiek sa musi prijojit trojfazovo na 400 V co je dost velky problem v byte. A co som sa dozvedel je to dost narocne a aj financne to prisposobit v byte. Nevies poradit ako to obist resp. ako sa to riesit pokial by som chcel indukciu v byte ?
Odpovedať
@matorado no to zase musi byt sikovny kuchar a ziadne ohorene chnapky nebudu :-D
Odpovedať
my sme mali sklokeramicku dosku rok a stacilo, je to nenormalne na cistenie, duplom pre mna ako chlapa, co ked vari tak je vsetko zababrane vsade, to bolo utrpenie cistit potom zapecene :D
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado ja to riesim takto https://www.youtube.com/watch?v=-VMJg... :) akurat v zime je to trochu problem :D
Odpovedať
@skydragon mam to chapat ze ste nemali indukcnu a teraz ste si dali indukcu?
Odpovedať
@akvi tak musim ta vyviest z omylu .... profi kuchyne sa uz zariaduju indukciami len to su uz ine mašiny nez tie co mame doma ;-) Samozrejme maju aj plyn ale videl som kuchyne ktore mali vacsinu indukcie a plyn bol len doplnkovy. Nevidim ziadnu vyhodu v zivom ohni a ani nie je rozdiel v chuti takze plyn uplna zbytocnost. @matorado @akvi takze aj pre zarytych wokistov su uz riesenia https://www.youtube.com/watch?v=n1bUn... https://www.youtube.com/watch?v=GdIom... ;-)
Odpovedať
@erika_vernickova jednoznacne si dajte indukčnú, rýchlejšie sa uvarí aj sa ušetrí elektrika, než na sklokeramike.plyn som nechcela vobec, lebo mám pocit že my vybuchne a vadí mi ten smrad.
Odpovedať
@pacho74 nevies prosim ta poradit napojenie indukcnej dosky v byte kde je iba 230V ?
Odpovedať
@erika_vernickova úplne jednoznačne indukciu a v žiadnom prípade sklokeramiku :)
Odpovedať
@axterix no riesil by som to kombinaciou plyn indukcia aj ked mi je to proti srsti lebo zvycajne to potom dopadne tak ze varis len na tych dvoch indukcnych platniach. Najlepsie bude ked kupis normalnu indukciu a zapojis ju len na 230V . Jdiny problem bude ze sa nebude dat vyzuzit na plny vykon. To znamena ze naraz pustis maximalne len jeden booster alebo ked budes varit na viac zonach tak riadenie vykonu ti automaticky upravy vykon. Cize budu nejake obmedzenia . Ked budes varit naraz na dvoch tak to bude v pohode. Ja osobne varim vela ale malokedy sa mi stane ze potrebujem maximalny vykon dosky. Takze da sa zit aj s napojenim na 230V.
Odpovedať
@pacho74 dakujem za tvoju odpoved, len mam trosku obavy kupit normalnu indukciu a napojit ju na 230V ze mi to bude vyhadzovat poistky.
Odpovedať
Profilova fotka
@pacho74 mne elektrikár hovoril, že indukciu jedine na 380V
Odpovedať
Profilova fotka
sklokeramiku mame ale neviem ci by som nepresla na plyn keby je moznost...
Odpovedať
Profilova fotka
teda moznost je vzdy ale tak viete ako som to myslela :)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme naplánovali plyn, potom sme zmenili kvôli dizajnu na indukciu a dnes som bol zmeniť objednávku na pôvodný plyn. Plyn je klasika, skús sa pozrieť, na čom varia kuchári v reštauráciach a okrem toho sa nebudeme musieť učiť variť na indukcii na staré kolená.
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?