Menu Forum

Indukcia zapojená na 230V

4. nov 2019  • 
fotoportrét
fotoportrét
lulubinka (33 r.)
Registrovala sa 8. mája 2013 na modrastrecha.sk. Pridala 26 príspevkov. Má 1 priateľa. Prievidza, okres Prievidza.
  • Snívam o dome
    okres Prievidza
fotoportrét
fotoportrét
lulubinka (33 r.)
Registrovala sa 8. mája 2013 na modrastrecha.sk. Pridala 26 príspevkov. Má 1 priateľa. Prievidza, okres Prievidza.
  • Snívam o dome
    okres Prievidza
 Máte skúsenosti so zapojenou indukciou iba na 230V. U nás nie je možné zriadiť 400V. Skúsenosti s indukciou nemám žiadne.doteraz som mala vždy len plyn. Málokedy varíme na vsetkych horakoch naraz. A maximum plynu využívame len na zovretie vody alebo rýchle opekanie a podobne.
16. sep o 21:08  •  sníva o dome  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
 Pridaj príspevok
fotoportrét
fotoportrét
madein1974
729
Registroval sa 19. marca 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3158 príspevkov. Má 138 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
madein1974
729
Registroval sa 19. marca 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3158 príspevkov. Má 138 priateľov.
 Vacsina indukcnych dosiek je na 230 takze nema byt preco problem
16. sep o 21:30  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
majkoj
187
Registroval sa 29. augusta 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 15433 príspevkov a 18 albumov. Má 58 priateľov. Okres Zvolen.
fotoportrét
fotoportrét
majkoj
187
Registroval sa 29. augusta 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 15431 príspevkov a 18 albumov. Má 58 priateľov. Okres Zvolen.
 @madein1974 no take jednoduche to nie je emoticon, su sice na 230V ale najcastejsie na 2 fazy...
16. sep o 21:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
virnik27
13
Registroval sa 22. septembra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1784 príspevkov. Okres Trenčín.
fotoportrét
fotoportrét
virnik27
13
Registroval sa 22. septembra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1784 príspevkov. Okres Trenčín.
 @lulubinka indukcna doska sa zapaja len na 230 buto 2x230 alebo ked neni 3 fazova pripojka tak len na jednu fazu keby si to napojila na zdruzene napetie 400 v tak ti zhori a kupujes novu
16. sep o 21:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to

Sponzor fóra

fotoportrét
fotoportrét
slavoslav
3
Registroval sa 6. februára 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 4260 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Michalovce.
fotoportrét
fotoportrét
slavoslav
3
Registroval sa 6. februára 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 4260 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Michalovce.
 @lulubinka je to úplne jednoduché. napojíš ju na 230V v nastaveniach určíš že bude napájaná na 230V a elektronika sa postará o distribúciu výkonu dodaného sieťou, zvyčajne striedaním medzi dvoma a dvoma zónami. Indukcia takto funguje ale nejde permanentne na plný výkon na všetkých 4 zónach. V praxi to znamená že 2 určené zóny dokážeš zapnúť na turbo a zvyšné 2 budú obmedzené ale variť sa na nich dá. Nerob si starosti, moderné spotrebiče sú na to prispôsobené. Ak by sa zapojila na 400V pôjde plný výkon na všetky 4 zóny. Tak funguje náš ELEKTROLUX.
Indukciu ti môžem len odporučiť, je to varenie v inej lige a oveľa bezpečnejšie.
16. sep o 23:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 7077 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 7077 príspevkov. Okres Brezno.
 @lulubinka napr. túto s 2 zonami môže zapojiť do zásuvky na 230V ale 16A istič len pre ňu a nemusíš špekulovať čo kde variť na veľkej ktorá potrebuje 2x 16A, len pre dosku by musel byť hl. istič 32A ak máš len jednu fázu
17. sep o 01:21  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lulubinka (33 r.)
Registrovala sa 8. mája 2013 na modrastrecha.sk. Pridala 26 príspevkov. Má 1 priateľa. Prievidza, okres Prievidza.
  • Snívam o dome
    okres Prievidza
fotoportrét
fotoportrét
lulubinka (33 r.)
Registrovala sa 8. mája 2013 na modrastrecha.sk. Pridala 26 príspevkov. Má 1 priateľa. Prievidza, okres Prievidza.
  • Snívam o dome
    okres Prievidza
 Ďakujem takže si už len vybrať. Keď sme pred tromi rokmi prerábali tak sa urobila už aj predpriprava na 400v,no to tu žiaľ nebude nikdy,a sa mi zdá že sme urobili aj samostatný istic na dosku.tak hadam to bude v pohode. emoticon
17. sep o 09:35  •  sníva o dome  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
virnik27
13
Registroval sa 22. septembra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1784 príspevkov. Okres Trenčín.
fotoportrét
fotoportrét
virnik27
13
Registroval sa 22. septembra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1784 príspevkov. Okres Trenčín.
 @slavoslav na 400V o takych ako ty mi sestra vedela vypravat hodiny ked prisli reklamovat indkučku a napojili ju na zdruzene napetie 400V a čudovali sa ze im zhorela to neznamena ze ked su tam 4 kable tak to ide na 400V ide to 2x 230 teda L1,L2, nulovyci-pracovny vodiš a uzemnenie tvz kostra emoticon ps tiez mam elekrolux a kde robi setra maju sevis na elektrolux,bosch ,aeg ,liebherr,zanusi mora, atd
17. sep o 18:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
slavoslav
3
Registroval sa 6. februára 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 4260 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Michalovce.
fotoportrét
fotoportrét
slavoslav
3
Registroval sa 6. februára 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 4260 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Michalovce.
 @virnik27 keď ti elektriku ťahá odborne spôsobilý elektrikár a ty pri inštalácii prečítaš návod, tak nič reklamovať nemusíš. Odkáž sestre nech pri predaji zákazníkov zaškolia, alebo neviem čo s tým tvoja sestra má.
17. sep o 18:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
virnik27
13
Registroval sa 22. septembra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1784 príspevkov. Okres Trenčín.
fotoportrét
fotoportrét
virnik27
13
Registroval sa 22. septembra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1784 príspevkov. Okres Trenčín.
 @slavoslav bohozial zapajali to elektrikari s platnym paragrafom a dopadlo to zle lebo boly lakomi si zavolat origo servisaka a sestra ma na starosti predaj a sevis a indukcie ani ostatne varne plochy sa nezapajaju na 400V roky som vyrábal a montoval kuchyne tak viem o čom vravim a ked nevieš o elektrike nic tak sa do nej neplet lebo to skonci zle je rozdiel zapojit no trojuholnika a do hviezdy
17. sep o 19:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
megdesign
39
Registroval sa 2. októbra 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 7084 príspevkov a 1 album. Má 20 priateľov. Okres Hlohovec.
fotoportrét
fotoportrét
megdesign
39
Registroval sa 2. októbra 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 7081 príspevkov a 1 album. Má 20 priateľov. Okres Hlohovec.
 @virnik27 aj debilovi musí byť jasné, že keď je na svorkovnici indukčnej dosky napísané L1,L2,N,PE že tam nemá zapojiť tretiu fázu... Totižto nemá kde.

Inak, skús si odmerať napätie medzi L1 a L2, že koľko nameriaš a potom to sem napíš...
17. sep o 19:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
virnik27
13
Registroval sa 22. septembra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1784 príspevkov. Okres Trenčín.
fotoportrét
fotoportrét
virnik27
13
Registroval sa 22. septembra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1784 príspevkov. Okres Trenčín.
 @megdesign lenze bohuzial indukcia ide len na 230 elektronika je napajana spinanym zdrojom dimenzovanom od 110 do 250 V nie 400V a problem je ten ze niekrory chytrí namiesto pracovneho vodica daju L3 teda fazu a zdroj aj elektroniku to odpali a nepomoze tam ani varistor a o elektike na napeti V a prudu A mitu nemusiš davat prednašku venujem sa od detstva elektronike a elektrike kedysi som byval radio modelar
17. sep o 19:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
slavoslav
3
Registroval sa 6. februára 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 4260 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Michalovce.
fotoportrét
fotoportrét
slavoslav
3
Registroval sa 6. februára 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 4260 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Michalovce.
 @virnik27 aj keď nie som elektrikár ale asi o tom budem vedieť viac ako ty. Len tu mútiš bludy aj keď ti @megdesign podrobne vysvetlil fakty, ty si ideš svoje.
BTW: na štítku spotrebiča aj v návode nájdeš toto:

Model LIV63431BK PNC 949 492 350 00
Typ 61 B4A 01 AA 220 - 240 V / 400 V 2N 50 - 60 Hz
Indukce 7.35 kW Vyrobeno v Rumunsku
Sér. č. ................. 7.35 kW

ešte stále chceš tvrdiť že to nie je na 400V?
Jané že to nikto nebude napájať na 16, alebo 32ku päťkolík jak cirkulárku.
vidno, že sa venuješ len slaboprúdom - JOKE
17. sep o 19:30  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
virnik27
13
Registroval sa 22. septembra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1784 príspevkov. Okres Trenčín.
fotoportrét
fotoportrét
virnik27
13
Registroval sa 22. septembra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1784 príspevkov. Okres Trenčín.
 @slavoslav a ked si tak mudry vie čo vlastne toto znamena 220 - 240 V / 400 V 2N ze sa da napojit na jednu fazu a to druhe ze na dve fazy do hviezdy teda 2x 230 V muselo by sa ro zapojit do trojuholnika aby bolo zdruzene napetie 400V
17. sep o 19:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
virnik27
13
Registroval sa 22. septembra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1784 príspevkov. Okres Trenčín.
fotoportrét
fotoportrét
virnik27
13
Registroval sa 22. septembra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1784 príspevkov. Okres Trenčín.
 @slavoslav tu mas na vysvetlenie schemy
17. sep o 19:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
slavoslav
3
Registroval sa 6. februára 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 4260 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Michalovce.
fotoportrét
fotoportrét
slavoslav
3
Registroval sa 6. februára 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 4260 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Michalovce.
 @virnik27 len na to aby si to celé mohol zapojiť potrebuješ rozvod 400v nie 230V lebo tam tie 2 fázy budeš márne hľadať. A keď niekto v 400V rozvode nevie správne pozapájať kábliky, ktoré sú popísané na spotrebiči by sa nemal titulovať pomenovaním elektrikár. Prečítaj si dotaz, ktorý neznel koľko voltov si berie elektronika v indukcii, ale či si majú zriadiť 400V pripojenie keďže majú takú možnosť. Možno podľa tvojej rady by si pritiahli 2x 230V emoticon Len metieš ľudí, lebo sa chceš predviesť, že vieš ako indukcia funguje.
Schémy pošli radšej sestre nech ich rozdá tým elektrikárom keď nevedia čo je 400V2N emoticon
17. sep o 20:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to

Sponzor fóra

fotoportrét
fotoportrét
virnik27
13
Registroval sa 22. septembra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1784 príspevkov. Okres Trenčín.
fotoportrét
fotoportrét
virnik27
13
Registroval sa 22. septembra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1784 príspevkov. Okres Trenčín.
 @slavoslav potrebuješ 2 alebo 3 samostatne fazy a nulak a kostru ludovo sa tomu hovori zapojit 400 panelaky maju v bytroch len jednu fazu preto je ta moznost zapojit len na 230 len vtedy je dost zatazeny jeden istic ten by musel mat hodnotu 32 A preto sa to sftverovo omeduje aby to utiahol 20 A istic preto je ta moznost nastavenia vieš aky zlozity spinany szroj by musel byt aby zvladol taky rosah napätia do tej magnetikej slucky nejde 230 ani 400 v ale niečo cez 1000 v a zmenou frekvencie magnetikeho pola sa upravuje vykon preto to bzuci ked to das na max
17. sep o 20:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
slavoslav
3
Registroval sa 6. februára 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 4260 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Michalovce.
fotoportrét
fotoportrét
slavoslav
3
Registroval sa 6. februára 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 4260 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Michalovce.
 @virnik27 vidíš, a ideš si svoje.
Mne to nevysvetľuj, ja viem ako sú paneláky napájané, aj cievka, trafo, menič viem čo je. Neuveríš, ale dokonca viem ako funguje indukcia a nie len v sporáku (neďaleko od nás ňou tavili železoemoticon ) ale bohužiaľ keď nemáš 400V prívod tak tam tie dve fázy nedostaneš emoticon
17. sep o 20:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
megdesign
39
Registroval sa 2. októbra 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 7084 príspevkov a 1 album. Má 20 priateľov. Okres Hlohovec.
fotoportrét
fotoportrét
megdesign
39
Registroval sa 2. októbra 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 7081 príspevkov a 1 album. Má 20 priateľov. Okres Hlohovec.
 @virnik27 proste k varnej doske je buď natiahnutý kábel 3x2,5 alebo 5x2,5. Ak sa pripája na 400V, jedna fáza sa buď nechá "vo vzduchu", alebo ja na ňu dávam zvyčajne zásuvky pod kuch. linkou + osvetlenie pracovnej dosky.

To že je elektronika napajaná 230V je nepodstatné. Aj kompresor na 400V má riadenie napájané 230V. Využiješ jednu fázu +N a máš 230V. Medzifazové napätie, čiže medzi L1 a L2, je 400V.
17. sep o 21:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
merak
Registroval sa 25. augusta 2017 na modrastrecha.sk. Pridal 887 príspevkov. Má 2 priateľov. Vrakuňa, okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
merak
Registroval sa 25. augusta 2017 na modrastrecha.sk. Pridal 887 príspevkov. Má 2 priateľov. Vrakuňa, okres Bratislava.
 @virnik27 už som inštaloval jednu varnú dosku, ktorá bola na 400V, teda pripájali sa dve fázy L12 a L2 a ochranný vodič PE
4. nov o 08:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to