Drevosplyňujúci kotol + akumulačná nádrž

Dobrý deň , chcem sa vás opýtať na vaše skúsenosti s drevosplyňujúcim kotlom + akumulačnej nádrži. Mám 370 m2 podlahovú plochu , 15 radiatorov , má zmysel dávať akumulačnú nádrž , pokiaľ nemám podlahového kúrenie? Pretože mi kúrenár odporúčal dať 4 cestný ventil , kde by som si reguloval teplotu do radiatorov , samozrejme kotol by šiel na plný výkon aby nedechtoval a pod. Ja rozmýšlam nad 1000 L nádržov , ktorá by mi poprípade prikúrila vtom čase ktorý som v práci 8-12 hodín. Ako vám to funguje s radiatormi? Mám ich dosť velké , ale minimálna teplota , ktorá by mi mala ísť do radiatorov je 60°C.Ďakujem každému za reakciu.
Odpovedať
@tomassadovsky a povedal ti kúrenár kam dáš prebytočné teplo? kúriť musíš aj ked je +10 či -20 a aby mal kotol max účinnosť musí isť na optimálny výkon ,do 50 l uložíš 1 kW, a do radiátorov dáš potom i 30 st vodu
Odpovedať
@duzu kurenar to chce spravit tak ze by sa dal jeden bojler a 4 cestny ventil , ze on to ma doma tak , kotol mu ide na plny vykon 85-90 °C , na 4 cestnom ventile si nastavuje teplotu ktoru pusta do radiatorov. Videl som to realne naozaj mu to funguje a naklada kotol kazdych 6-7 hodin , kuri kombinovane drevom + ruf briketami. Ja som preto chcel skusenosti , kto ma akumulacnu nadrz , pretoze viem ze sam vyrobca pise ze sa doporucuje kotol pouzivat s oventropom a akumulacnou nadrzou. Vsetko budem kupovat nove , preto chcem nech to mam napojene raz a mat pokoj. Jedná sa o kotol značky attack.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?