Dobrá a lacná sušička ovocia

Baby poradte dobru a lacnu susicku ovocia. Co si pri kupe treba vsimat? Ak aj nechcem aby zozrala veeela elektriny, na co sa mam pozerat. Mate skusenosti? Dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ja som tiez tuzila po susicke, kupili sme Concept SO-1020 a sklamanie velke. Marhule neususila, slivky po 3 dnoch zhnili. reklamaciu neuznali. Chceme este skusit jablka. Inak zvladla maximalne bylinky
Odpovedať
@netswan vidim, ze je tam 8 stupnov nastavenia teploty a ani tak nesusi ovocie? Nemam so susickami ovocia skusenosti, ale nejak sa mi nechce verit, zeby to pri urcitej teplote a urcitej dobe susenia nesusilo ovocie. Myslim si, ze dlzka susenia ovocia by mala byt ina, ako pri suseni byliniek.
Odpovedať
Profilova fotka
teplota bola vyssia ako udaval vyrobca, ja som ju zvysila ked som videla, ze to dobre nesusi, aj platy som prekladala, a nic neususilo.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
My sme tiez kupili susicku kvoli hubam ale to bolo strasne ten zvuk susicky som pocula este mesiac potom.. isla kopec hodin a kazdy bozi den..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@netswan Sice stary prispevok.... ale neda mi nereagovat. Mam tu istu /len v zelenom/ uz tri roky - Concept SO-1020 - a ususi vsetko. Huby, jablka, slivky, marhule, banan, bylinky,..... Jasne, ze ked tam clovek pacne polky marhul/sliviek, ze to zhnije....
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign nie, na kúsky sme krájali
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
ja mám klasicku sušičku a používam ju na huby, bylinky aj ovocie, zeleninu a super, som spokojna, ETA 2300
Odpovedať
mame nejaku za 20€ a hriby ususi do druheho dna
Odpovedať
@zuzka60 a koľko elektriny to žerie? Oplatí sa to? :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja som kupila pred par rokmi v Kauflande v akcii. Nestala vela. Vysusim v nej vsetko, bylinky, huby, zeleninu aj ovocie.Susene jablka za par hodin, paradajky za dva vecery. Marhule a slivky treba pred susenim rozpolit a polozit reznou stranou hore. Nejde to sice za par hodin, ale staci ich predsusit a potom postupne dosusat aj na niekolko krat po par hodin. Oni sice vyzeraju navrchu suche, ale vlhkost ostava vo vnutri. Treba im dat pauzu, aby sa vlhkost dostala zas na povrch a dosusit. To iste plati aj pre paradajky. @dara_777 oplati sa to ak chces spracovavat vlastne prebytky zo zahrady alebo chces vediet co susis a mat to bez chemie. Na spotrebu som nepozerala, ale nevidim ze by sa mi vyrazne zvysovala spotreba ked je jej sezona. Spotrebu ma kazda uvedena na stitku, ked kupujes v obchode tak to ma na krabici, ked cez net, tak to ma v popise.
Odpovedať
@dara_777 oplati z toho dovodu, ze je to rychlejsie. Spotrebu som neriesila, len cas
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Hľadám v súčasnosti sušičku na ovocie, a ide mi hlavn eo to aby to sušilo rýchlo, viete niekto o nejakej naozaj rýchlej sušičke ?
Odpovedať
@vlasticka15 ..najrýchlejšie máš v rúre-plynová alebo elektrická...otvor dvere a môžeš sušiť...spotrebu nerieš, ak chceš mať ozaj rýchlo vysušené ;-) ale najlepšia je predsa len sušička na to určená...nečakaj že Ti to vysuší "veľmi "rýchlo ale vysuší kvalitne... 8-)
Odpovedať
práve toho sa bojím aby sa nestalo, že to za dva dni zhnije keď to vysuším v rúre, a koľko asi tak trvá jeden sušiaci program v normálnej sušičke ?
Odpovedať
@vlasticka15 My máme sušičku a napr. ovocie /jabĺčka/ sa sušia zhruba 8-10hodín, závisí ako sú nakrájané a samozrejme mením rošty-polohu--zo spodu hore a opačne...Termostat mi zabezpečí rovnakú teplotu počas sušenia.. Ja mám z min. úrody nasušené, zatavil som to do sáčkov na také porcie a keď mám chuť :-p tak si otvorím podľa potreby a chuti.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
kupovali sme to babičke a spokojnosť. máme dobré sušené ovocie po lete.
Odpovedať
@technik007 a akú sušičku máš ? myslím značku a typ :)
Odpovedať
@vlasticka15 ...concept SO 1020, ak sa nemýlim tak je 9alebo 10poschodová..máme ju už 2rok...Po sušení zatavím to do sáčkov vákuovačkou a mám pokoj ;-) :-D Spokojnosť ;-) ako aj moja polovička :-)
Odpovedať
Baby tie čo máte sušičku ovocia aj ju často využívate? Alebo len sem-tam? Rozmýšľala som nad nejakou ale potom keď som tak viac premýšľala, tak som z toho upustila, lebo som si povedala, že ju tak často asi využívať nebudem. Ako ste vy na tom? A sušite tam všetko?
Odpovedať
@struknica ked mame co tak susim. Je to najjednoduchsi sposob konzervacie. Nemozem povedat, ze bezi cele leto, ale susime v nej jablka, sem tam bylinky, huby. Keby som ju nemala, nejak sa zariadim, ale napriklad my mame vzdy nadurodu jesennych jablk, ktore bez susicky nanasusim. Vonka uz nie je teplo, radiatory su este studene. Ak mame nadurodu paradajok, tak ich susim tiez. Bez susicky mi skor splesneli aky vyschli. A ked su hoby a je dazdivo, tak sa susia v nej. Inac sa susia na sitach na balkone. Maso som este susit neskusala, ale predsusam v nej zeleninu domacu vegetu.
Odpovedať
@zita19 ...že vraj mäso,dik ;-) ale bylinky sme aj my sušili a je to super, neboj aj vegeta bude super... :-p Dnes som sa rozhodol že jabĺčka z pivnice už neznesú odklad a tak na rad prišla sušička...Viď výsledok :-D :-D :-D :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@struknica pojem vsetko je dost zvlastny. Podla mna je to dost individualne. Ale vacsinou huby alebo ovocie. Take maso ako tu zaznelo to si ani len neviem predstavit akoby sa v nej susilo a co by to spravilo. @zita19 zeleninu na domacu vegetu? Mas aj nejaky specialny recept na domacu vegetu? To by som sa na nieco take velice rada dala :-)
Odpovedať
@hena8874 nastruhas na hrubo zeleninu, v podstate vsetku polievkovu, predsusis do stavu, ze je mierne vlhka, premiesas so solou a korenim, u mna je to cucrcuma a muskatovy kvet, magi bylina a petrzlenova vnat, necgam par hodun nech sa skamaratia, posekam v robote s nozami a dosusim v rure alebo na radiatore. Davkovanie: Tak primerane
Odpovedať
@technik007 ano susi sa aj masko, kvalitne hovadzie nakrajane na platky a susene do plechovej konzistencie. A mozno aj nejake une. Na tu hivadzinu som citala par navodov. Vsak prsut je tiez len susene maso
Odpovedať
@zita19 netvrdím že sa nedá ale rád by som to ochutnal..väčšinou viem že sa mäso šunka suší v prievane pri mori 6-8mesiacov. Ale môže byť.. ;-) Viem že aj cowboy nosil pár dní pod sedlom hovädzinu a potom konzumoval, ale kde nájdem u nás cowboya??? ;-) Tak vyskúšam sušičku :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 tak to znie super, takze idem si to zapisat aby som si ju mohla urobit. Myslim, ze je to ovela lepsi napad ako vegetu kupovat, ked ani pomaly nevieme co taka kupena obsahuje. Vyskusam, ak to do nedele stihnem tak v nedelu ju skusim dat uz aj do polievocky a dam vediet ;-) dakujem!
Odpovedať
Robím tiež vegetu. Na nete je kopec receptov. A je vždy lepsia ako kúpená kde je viac soli ako zeleniny.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?