Centraly vysavac v neobytnom podkrovi

Myslite ze by mohol byt centralny vysavac (motor a zasobnik) umiestneny v neobytnom podkrovi v bungalove, alebo to nieje vhodne kvoli poveternostnym podmienkam ako teplo a zima.... Dakujem
Odpovedať
@represent17 zima elektronike nevadi, teda ta v nasich koncinach, horsia je vlhkost a hlavne teplo v letnych mesiacoch pod strechou a preto by som ju tam neumiestnoval. Elektricke komponenty najviac trpia teplom a ta znizuje ich zivotnost mnohonasobne.
Odpovedať
Keby tomu vyrobim nejaku “zateplenu skrinu” bolo by to lepsie?
Odpovedať
@represent17 zateplena skrina bude v auguste rovnako horuca ako zvysok podkrovia, ak nie este teplejsia, lebo cez noc nebude ochladzovana ako zvysny obstavany priestor... V zime to nebude take zle, lebo si ju vykuri aj svojpomocne tepelnymi stratami motora.
Odpovedať
Profilova fotka
Okrem hore napísaného je to nepraktické. Prúdenie vzduchu hore je problematické, lebo pri zle zvolených detailoch môže dochádzať k prepadu nečistôt do ostatných zásuviek a vynášanie odpadu z podkrovia tiež nie je praktické. Robili sme centrálne vysávače aj vo veľkých budovách ako je NBS ale aj malých garsonkách, taktiež s opačným ťahom zospodu nahor do garáže na vrchnom podlaží. Vyžaduje to však zvláštne vedenie potrubia. Pošlite pôdorys a môžeme sa baviť ďalej.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?