Bojler akej značky???

Ahojte všetci strechári, idem kupovať bojler, akú značku vybrať??? Ďakujem za odpovede
Odpovedať
1
2
Elektrický, plynový, kombinovaný, na fotovoltaiku...? Pre koľkočlennú domácnosť?
Odpovedať
Samozrejme elektrický a 80 litrový.
Odpovedať
@jankolv aho, prečo chceš elektrický bojler? my máme teraz, 80l, Tatramat a ideme ho dať preč... nenormálne to ide do peňazí, keď ohrievaš vodu elektrikou.. to tak na chatu hádam áno, ale doma nie.,,, sme dvaja dospelí a jedno dieťa a platíme za elektriku 80 eur... po odsledovaní si spotreby sme zistili, že niečo cez 50 eur ide iba na ohrev vody... my prechádzame teraz na quadriku.
Odpovedať
@jankolv Dražice alebo Tatramat. Dražice - suché keramické teleso, menšie tepelné straty, lacnejšie ako Tatramatky, 5 rokov záruka, český výrobca s dlhodobou tradíciou, menšia sieť servisov Tatramat - slovenský výrobca s dlhodobou tradíciou, väčšia sieť servisov @danik1505 tak ale Vaša spotreba je netradičná, tých 50 EUR predstavuje asi 6000 litrov vody ohriatej v bojleri za mesiac. Extrém.
Odpovedať
@danik1505 nie každý má prípojku na plyn.
Odpovedať
@danik1505 to mate riadnu spotrebu ja mam 125l drazice a platime za vsetku elektriku v dome 51eur pausal teraz nam prislo z elektrarni vratenie penazi a chcu nam dat splatku na 35 euro .... a to sme dvaja dospely a dieta ktore sa kazdy den kupe...
Odpovedať
@stastnyjim mensie tepelne straty? Videl si rozrezane oba bojlery? Papier znesie vsetko...
Odpovedať
@danik1505 tiez sa mi to zda vela. Ja som kupovala par mes.nazad tatramat 80l na byt kde su dvaj dosp. Elektrina 25emesiac a to varia este aj na elektrine.
Odpovedať
@lubomird nie nevidel, nestihol som výstavu. Kúpil som aj tak Dražice kombinovaný. Odvtedy Tatramatky síce pridali izoláciu, ale aj tak majú energetický certifikát C. Dražice OKHE 80 SMART majú B. A od 26.9.2015 budú musieť mať už všetky bojlery uvedené štítky podľa smernice EÚ a takisto aj kotle.
Odpovedať
@jankolv našiel som tabuľku keď som sa ja rozhodoval aký bojler vlastne kúpiť. Ceny asi už nie sú aktuálne, ostatné pre a proti si musíš zvážiť sám.
Odpovedať
@lubomird ty si videl rozrezané oba bojlery? Ak áno, čo si zistil na vlastné oči? Že to nesedí podľa papiera?
Odpovedať
@stastnyjim nebudem to tu dalej rozvadzat, len vravim, ze papier znesie a co je vo vnutry nik neuvidi.. Ale ja som kupil Tatramat, preco asi? :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jankolv jedine Tatramat
Odpovedať
@lubomird pretože si nevedel že existujú aj Dražice so suchým keramickým telesom a 5 ročnou zárukou a menšími tepelnými stratami a lacnejšie. Tak preto teraz kecáš ako premiér na tlačovkách. :-D
Odpovedať
@stastnyjim co ti mam na to napisat ?? Ja tu nikoho nepresviedcam...
Odpovedať
@stastnyjim Podstatné su aj kurvítka, Tatramaty sú spoľahlivé.
Odpovedať
@lubomird mne nič. ale autorovi diskusie si mohol napísať, prečo si kúpil Tatramat. ;-) @radopp tie staré áno, aj dole v pivnici mi ešte straší obojživelník od Tatramatu rok výroby 1985 a nič mu nebolo. Na nové by som sa nespoliehal, tie už podliehajú plánovanému zastarávaniu produktov. Pre aj všetky výrobky v krajinách RVHP sa vyrábali na čo najdlhšiu životnosť, lebo sa neuplatňovalo plánované zastarávanie ako tomu bolo na vtedajšom "konzumnom" západe.
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim no nebolo treba planovat zastaravanie, lebo vyrobok mal stale rovnake parametre aj ked si ho kupil o 15rokov neskor :).
Odpovedať
@stastnyjim Ako dlho dnes fungujú bojlére? Dokurvia sa za 2 roky?
Odpovedať
@majkoj :-) @radopp záleží od značky, výrobcu, spôsobe inštálcie, používania, kvality vody. Napríklad také Aristony začnú tiecť aj do 2 rokov bez problémov.
Odpovedať
@stastnyjim a ktoré značky vydržia dlhšie? tatramat?
Odpovedať
@radopp pre teba / pre Vás takto http://bit.ly/1GatAVy alebo tu nájdete odpoveď http://bit.ly/1GauscN
Odpovedať
@radopp zalezi co chces ci len klasiku alebo nieco viac
Odpovedať
@stastnyjim Mám Tatramat EOV 80 a má nižšie tepelné straty ako Dražický. Najhoršie bolo, že som telefonoval do Dražíc, keď som sa rozhodoval a na moje otázky mi nejako nevedeli odpovedať. Počul som, že straty nemerajú tak ako by mali podľa EN 60379, ale podľa nejakej starej ČSN-ky. čiže sa to nedá porovnať. Ked som tam volal tak ta pani bola uplne mimo a technik na ktoreho ma prepojila sa k tomu tiez vyjadroval opatrne, vyhýbavo... Som pozeral i v ich návodoch a tam dokonca nemaju nič:
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tiež kúpila do domu Tatramat...
Odpovedať
@slavix14 nižšie tepelné straty ako ktorý bojler z Dražíc? Ja som im písal, na webe tie info o tepelných stratách nemajú už viac ako polroka. Od 26.9.2015 budú štítky pre bojlery povinné. Tepelné straty, ktoré uvádzali na svojom webe nájdeš v tabuľke, ktorá je o pár príspevkov vyššie. A uvidíme čo budú mať uvedené od 26.9.2015. U elektrických OKHE Smart to majú uvedené na webe.
Odpovedať
Ludia neblbnite nad takou blbinou, akou je rozdiel tepelnych strat bojlera. Ak je rozdiel 0,2 kWh za den, to mame 2-3 centy. Cize rozdiel 60-90 centov za mesiac. A pol roka strata nie je ziadna, lebo to je kurenie. Cize rozdiel 5 € do roka. Ci Drazice ci Tatramat, to je podla mna uplne jedno. Ja beriem Drazice kvoli suchej spirale.
Odpovedať
@jarosujo No jo, ja zase nedá, dopustiť na tatramaty :-D, suchá špirála má iba jednu výhodu a to že je ju ľahko vymeniť. Inak nič. Snžili sa ma presvedčiť ž esa ne nej neusádza vodný kameň....:-D Pričom vodnému kameňu je úplne jedno, či hrubá alebo tenká rúra... @stastnyjim, porovnávaš okrúhly s hranatým....Ked OKHE tak ekvivalent tatramatu EO EL
Odpovedať
Tu je vidno, že to nemerajú rovnako - izolácie je cca. taká istá. Fyzika sa nedá oklamať iba metodikou :-D Som tiež zvedaví, ako to bude v septembri....Aj keď žena mi hovorí, že by som sa nemal toľko venovať takým ..... ale jej :-D
Odpovedať
@slavix14 snažili sa ťa presvedčiť že sa neusádza vodný kameň a nepresvedčili ťa? :-D ....... to sú babráci :-D Suché keramické teleso sa preto nazýva suchým keramickým telesom, že nie je v styku s ohrievanou vodou a preto sa na ňom neusádza vodný kameň. ;-) Dražice OKHE 80 cena 180 € Dražice OKHE 80 SMART cena 204 € Tatramat EO 80 EL cena 276 € Takže ešte k tomu sú Dražice lacnejšie a majú suché keramické teleso, kde sa asi usádza vodný kameň zo vzduchu. ;-) Si z Popradu, takže ak Tatramat začne vyrábať automobily, tak to pre teba budú najlepšie autá na svete. Žena má pravdu, kúp jej kvety a choď sa venovať radšej jej.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?