Aký typ mixéra je vhodný do domácnosti?

Profilova fotka
Ahojte, vopred sa ospravedlňujem, ak je tu takáto téma otvorená, tak ma tam presmerujte, ale nič som podobné nenašla. Potrebovala by som poradiť ohľadom mixéru, na čo sa mám zamerať pri výbere, prípadne aký by ste mi poradili, ak máte doma a ste s ním spokojní... v prvom rade chcem, aby to malo metličky na šľahanie a ponorný nadstavec, nádoby k tomu nepotrebujem, nakoľko mi po prvom mixéri zostali...neviem, či je lepší klasický ručný alebo tyčový mixér, ktorý má síce iba jednu metličku na šľahanie, ale samozrejme môže byť praktickejší, ja som mala zatiaľ skúsenosti iba s klasickým ručným....a samozrejme, aký príkon by mal mať, aby bol dostatočne silný?? ja využívam totiž mixér iba na jednoduché koláče (kde potrebujem väčšinou vymiešať vajíčka s maslom, alebo urobiť sneh z bielkov, resp. vajíčka s cukrom) , nepotrebujem na miesenie kysnutého cesta, to si aj ručne zamiesim a ten ponorný zasa na mixovanie ovocia, zeleniny, nakoľko mám teraz bábätko... za každú radu budem vďačná ;-)
Odpovedať
Ahoj, za seba ti mozem odporucit multifunkcny ponorny mixer Braun Multiquick Artiste (MR 6550 MFPHC). U mna hraje velku rolu prakticka stranka, lahke ovladanie, skladnost a hlavne udrzba. V malej nadobe robim pomazanky, sekam zeleninu, orechy, parmezan, zemiaky na halusky, zvladne aj maso proste kadeco. V velkej nadobe sa daju robit kokteily pripadne detske kasicky. Klasickou "nohou" kremove polievky, omacky (svieckova) a slahacim nastavcom bielka, slahacku co treba. Sekacia noha je z antikoru (ziaden plast), vykon 600W a 15 rychlosti (nizke otacky aj turbo). Som s nim maximalne spokojna.
Odpovedať
Braun mám aj ja, ale starší model Multimix 350. som s ním spokojná. len už sa mi na sekáčiku po 9 rokoch pokazili nože. takže tiež budeme meniť. ja uvažujem kúpiť kuch. robot, kde bude aj mlynček na mäso, odšťavovač, strúhadlá, alebo s food processorom..... (nech nemusím ručne strúhať a krájať :-D , lenivá som) len tie neobsahujú ponorný mixér . páčia sa mi celkom výrobky od Kenwoodu a cenovo sú na tom lepšie Bosch a Moulinex :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
prosim vas ake mate skusenosti s multifunkcnym mixerom ametist hurican 450?
Odpovedať
Profilova fotka
Dievčatá táto téma ma tiež zaujala rada si dám aj ja poradiť. Ja mam 9 rokov starý mixér a veru už nevládze ani len maslo vymiešať :-| . Je od moulinexu Ale ako píše tyli tak tiež ma celkom zaujali výrobky od Kenwoodu.
Odpovedať
Ahojte, ja mám tiež BRAUN. Ponorný mixér má nerezovú nohu, ktorú možete dať aj do horúceho jedla a je protivýšplechová. Ďaľšou výhodou u Braunu je, že si k nemu možete dokupovať príslušenstvo. Všetko na seba pasuje. :-)
Odpovedať
Co som pozerala pred casom, co sa testovali roboty, konkretne testovali mixer taky ten vysoky, na mixovanie tekutiny a nasledne take tie rucne s metlickami na cesto, alebo sneh, tak to nedopadlo dobre, vacsina z nich po teste odpochodovala, alebo sa vyskytol nejaky problem. Bolo jedno, ci znacka, ci lacny stroj. Kazdopadne, malokedy sa vydaria pristroje vsetko v jednom a tie roboty, co aj melu, mixuju, krajaju, slahaju, odstavuju, pasiruju atd, nikdy tu kazdu cinnost nevykonavaju na 100% a casom sa aj tak pouziva len ten zaklad a hora "naradia" zavadzia v skrinkach. Tak som sa aj ja dopracovala k Bosch ponornemu mixeru, ako prislusenstvo ma metlicku, dve nadoby, v jednej sa da sekat lad a krajat. Takze na 90% cinnosti, ktore by som robila s robotom mi to staci. Ovocie odstavujem len par krat v roku, aj to len citrusy, radsej si nakrajam zeleninu a ine rucne, lebo nebudem umyvat x somarin z mixera, takze ja som spokojna. Metlicka mi vyslaha aj slahacku, aj bielky do kolaca, dokonca slaham aj cesto na palacinky, alebo z nudze maslo s cukrom na krem. Mam v plane si ale na tieto kolacove roboty dokupit len obycajny rucny mixer s dvoma metlickami a som vybavena. Toto nacinie nezaberie kopec miesta ako robot a je raz dva umyte, aj odpratane. Robot by som uz nechcela :)
Odpovedať
Profilova fotka
no a ešte musím napísať že mám tiež ponorný mixér s Lidla som s nim spokojná čo sa týka výkonu no na druhej strane už aj tam vidno každodenne používanie keďže mám dva deti. Už keď pracujem so šlahačom tak pri šlahani mi hoci kedy vypadne metlička :-| . Ale sakáčik je bezvadný.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@cicamaci Ja so si kupila robot z Lidlu bol fajn na opcasne pouzivanie ale ked som skusila pomliet orechy skoncil :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@anka66 Ja som s tým mlela orechy susede a vydržal našťastie lebo ho rada používam. No ale teraz už rozmýšľame s mužom že by bolo nové kúpiť. Pozerali sme test magazín na STV 2 takže snáď v blízkej budúcnosti sa mi podarí vymeniť na nové :-p .
Odpovedať
Ja vrelo odporúčam multifunkčny robot zn. Bosch. Ja som dostala na vianoce,najprv som bola sklamaná a dnes si neviem vynachváliť. Musela som si nanho zvyknúť. Fakt výborný. Dajú sa dokúpiť mlynčeky na mäso,mak....Myslím,že teraz je o polovinu lacnejší,ako ked mi ho kúpili.....
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@anka66 skoncil? mne sa orechy s nim pomlet podarilo ale boli take nejake mastne, no cele na nic
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Kocky moja mamina si pred rokmi kupila zepter mixer... samozrejme je drahsi, ale ten pomelie vsetko mame ho asi 12 rokov a neni mu nic;) ja si ho urcite casom kupim, ale nedam nan dopustit
Odpovedať
mojej mame som tiez kupil ten zepter a pochvaluje si ho doteraz :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
ETA Gratussino + vsetko prislusenstvo = plna spokojnost ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
my uz roky mame vitamix konkretne ascent model, rozmixuje aj lad a mrazenu zeleninu uplne najemno
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
ja mam malicky od vitariana, hurom, pouzivam iba na smothie, nechcela som velky, tento je vykonny, dobre rozmixuje aj mrazene ovocie a oriesky
Odpovedať
Taketo kadejake funkcie maju aj tie velke kuchynske roboty? Viem, ze nie su len ciste na to, aby mi cesto vymiesili, ale rada by som taky, aby toho zvladol co najviac, aby som mohla zrusit vsetky tie, co doma mam a nahradila to nejakych jednym schopnym.
Odpovedať
@karima32 @zemie Otázka zadaná pred 12 rokmi!!! Myslím, že medzi tým už mala aj 3 mixéry. Načo vyťahujete staré témy?
Odpovedať
@chrobak7 videla som diskusiu medzi tymi, kde sa aktivne diskutuje a padlo mi to vhod, chcela som sa opytat, tak preco by som to nevyuzila? Ci radsej zakladat novu v podstate rovnaku diskusiu?
Odpovedať
Profilova fotka
@zemie ja čo mám, tak som si kupovala robot aby mal všetko, aby aj mixér, aj mlynček na mäso, aj rôzne strúhadlá, nech to mám v jednom, lebo mať všetko zvlášť, to zaberá veľmi veľa miesta a príde mi to zbytočné.
Odpovedať
@zemie Aha, sorry, ty si dala doplňujúcu otázku. To je v poriadku, ak pokračuješ v téme. Videl som narýchlo len príspevok od karima32, pre ňu je zbytočné reagovať, ak sa nikto nič nepýta. To ona opätovne otvorila diskusiu.
Odpovedať
@burdorka to by bolo takto idealne uplne, presne o toto mi ide, aby bolo toho viacej v jednom, hlavne to, ze to nebude potom zaberat kopec miesta vsade. Viem, ze aj takyto kuchynsky robot nie je najmensi, ale tak radsej jeden spotrebic vylozeny na linke ako milion dalsich po skrinkach. @chrobak7 no vsak to ano, ale to si myslim, ze je iny pripad, nez toto, ked som sa nieco pytala a myslim, ze k veci, hoc v starsej diskusii.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?